Ανησυχία στο Διαβατό από συγκέντρωση ακροδεξιών

Ανησυχία επικρατεί στην περιοχή του Διαβατού Ημαθίας, όπου μετά το αιματηρό επεισόδιο και τον τραυματισμό τεσσάρων νεαρών από Αλβανούς πραγματοποιείται αύριο συγκέντρωση της ακροδεξιάς οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Η συγκέντρωση, σύμφωνα με την αφίσα που έχει εκδοθεί από την οργάνωση, γίνεται «ενάντια στην εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών», ενώ ανάλογη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί δύο ώρες αργότερα σε πλατεία της Βέροιας. Ηδη επί ποδός βρίσκεται η Αστυνομία για την περιφρούρηση των δύο συγκεντρώσεων και την αποφυγή επεισοδίων.

Στο Διαβατό Ημαθίας σχεδόν καθημερινή αλλά διακριτική είναι η παρουσία της Αστυνομίας μετά το αιματηρό επεισόδιο που έγινε το βράδυ της 28ης Ιουλίου έξω από το νηπιαγωγείο του χωριού, ενώ έντονη είναι η ανησυχία για την αυριανή συγκέντρωση της ακροδεξιάς οργάνωσης στην περιοχή. Στην περιοχή ζουν 300 οικογένειες Ελλήνων, καθώς και 50 μόνιμοι κάτοικοι από την Αλβανία. Αλλοι 300 Αλβανοί εργάζονται περιστασιακά κυρίως στα ροδάκινα. Μετά το αιματηρό επεισόδιο, οι Αλβανοί που εργάζονται στην περιοχή δεν κυκλοφορούν στους δρόμους πέραν της εργασίας τους, από το φόβο αντιποίνων. Μόλις την περασμένη εβδομάδα Αλβανός ξυλοκοπήθηκε από ομάδα νεαρών που βρέθηκαν στην περιοχή και η παρέμβαση των κατοίκων απέτρεψε τα χειρότερα.

«Ηταν σοκ»

«Ηταν σοκ για την κοινωνία του Διαβατού. Δε δικαιολογείται με τίποτα αυτό το αιματηρό επεισόδιο στο οποίο μαχαίρωσαν ανήλικα παιδιά. Ηδη έχουν συλληφθεί οι πέντε δράστες και αναζητούνται άλλοι τρεις, οι οποίοι είναι γνωστοί στις αρχές. Η κατάσταση έχει ηρεμήσει και από τότε που έγινε το αιματηρό επεισόδιο δεν είχαμε εντάσεις εκτός από τον ξυλοδαρμό ενός Αλβανού», είπε στον «Α» ο δήμαρχος Αποστόλου Παύλου Ημαθίας, Απ. Νεστορόπουλος. Ο ίδιος εκτίμησε ότι στην αυριανή συγκέντρωση που θα γίνει στο Διαβατό από τη «Χρυσή Αυγή» δε θα υπάρξουν επεισόδια, αφού αναμένεται να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα από την Αστυνομία.

Στο μεταξύ, σε καλή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 17χρονος, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στο αιματηρό επεισόδιο με δράστες την ομάδα των νεαρών Αλβανών. Οπως είπε στον «Α» η πρόεδρος του Δημοτικού Συβουλίου Διαβατού Ημαθίας, Αναστασία Βοργιατζίδου, και τα τέσσερα παιδιά - θύματα της αιματηρής επίθεσης θα έχουν την υποστήριξη ψυχολόγων, κάτι που εγινε και με τους γονείς τους.

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2010 | ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

canvas printing
top