Απέλυσαν υπάλληλο... αορίστου χρόνου

Απέλυσαν υπάλληλο... αορίστου χρόνου

Η πρώτη απόλυση υπαλλήλου με σύμβαση αορίστου χρόνου στην εταιρεία «Κτηματολόγιο Α.Ε.» είναι γεγονός.

Το καταγγέλλει ο απολυθείς Παναγιώτης Ξηρουχάκης, γεωγράφος, αποδίδοντάς την στο ότι ήταν συνεπής με τις πολιτικές του απόψεις, προασπίζοντας ώς το τέλος τα εργασιακά του δικαιώματα.

Οπως λέει, προσελήφθη (27.8.2009) ως Γεωγράφος-Στέλεχος. Αντί, όμως, να ασχοληθεί με τοπογραφικά-γεωγραφικά θέματα (είναι κάτοχος master στην Ανιση Ανάπυξη, τον Οκτώβριο μάλιστα του 2010 παρουσιάζει το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου), τον τοποθέτησαν ως καταχωριστή στα γραφεία Κτηματογράφησης, καταστρατηγώντας ουσιαστικά η εταιρεία τη σύμβαση που είχε συνάψει μαζί του.

Εργασία δηλαδή που αφορά υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αφού τον περιέφεραν για μισό χρόνο σε όλα τα γραφεία της Αττικής, χωρίς να του πληρώνουν τα βασικά έξοδα, επανήλθε στα κεντρικά, καταγγέλλοντας βέβαια τη συμπεριφορά της εταιρείας και απαιτώντας να εργαστεί για τον σκοπό που έχει προσληφθεί.

Η απάντηση ήταν η... απόλυσή του, με το αιτιολογικό ότι δεν τους άρεσε η συμπεριφορά του, χωρίς να εκδηλωθεί ίχνος αλληλεγγύης και συμπαράστασης από τους συναδέλφους του ή το σωματείο του. Οπως λέει, προφανώς διότι δεν ανήκε σε συγκεκριμένους κομματικούς χώρους. Και ερωτά: «Εσείς κύριε Λοβέρδε, δεν λέγατε ότι θα δίνατε προτεραιότητα στους διδάκτορες και στην επαγγελματική τους αποκατάσταση;», φοβούμενος ότι θα υπάρξει συνέχεια και για άλλους συναδέλφους του.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 3/8/2010

canvas printing
top