ΠΛΕΟΝ,ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΈΣΧΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ,ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ...ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΘΕ 2 ΜΕΡΕΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΊΖΕΙ....
ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΥΨΗΛΟ ΕΑΝ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΛΟΓΩ ΧΡΕΩΝ ΗΤΑΝ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ...ΕΩΣ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ...

Ανεργος ομογενής από τη Γεωργία αυτοκτόνησε χθες το πρωί στους Αμπελόκηπους, επειδή δεν μπορούσε να συμπληρώσει τη δόση των... 120 ευρώ του στεγαστικού του δανείου, όπως υποστήριξαν οι συγγενείς του. Ωστόσο από την αστυνομία εξετάζεται το ενδεχόμενο να αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του ύστερα και από οικογενειακά προβλήματα που είχε.
Τον 32χρονο ομογενή βρήκε κρεμασμένο μέσα στο διαμέρισμά του στους Αμπελόκηπους η φίλη του, που επέστρεψε από τη νυχτερινή εργασία της, χθες, στις 7 το πρωί. Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία και τους συγγενείς του φίλου της. “Όταν έφτασε η αστυνομία το πρωί, είχε μεγάλη κινητικότητα, είπαν ότι αυτοκτόνησε ένα παιδί”, είπε στη “Μ” καταστηματάρχης της περιοχής. Το σπίτι του 32χρονου ήταν κλειστό, καθώς ενδεχομένως η σορός του να μεταφερόταν στην πατρική του οικία.
Ο αδελφός του αυτόχειρα ήταν αυτός που σύμφωνα με πληροφορίες ενημέρωσε την αστυνομία ότι ο 32χρονος αντιμετώπιζε εδώ και καιρό οικονομικά προβλήματα, σε σημείο να μη βρίσκει χρήματα για να συμπληρώνει ούτε τη μηνιαία δόση των 120 ευρώ του στεγαστικού του δανείου. Τα προβλήματα, όπως φέρεται να είπε, είχαν διογκωθεί, αφού εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν άνεργος. “Εάν πρόκειται για οικονομικά προβλήματα, δεν θα ήταν μόνο αυτά τα χρήματα”, σχολίαζε αστυνομικός που συμμετείχε στην έρευνα.

Αυτό που προβληματίζει τις διωκτικές αρχές ήταν ότι ο αυτόχειρας δεν άφησε πίσω του κανένα σημείωμα, όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτοκτονίες για οικονομικούς λόγους, παρά τα όσα έχουν πει οι συγγενείς του. Άλλωστε λόγω του περιορισμένου χρέους -υπολογίζεται σε περίπου 50.000 ευρώ- δεν υπήρχε κίνδυνος να χάσει το σπίτι του. Μέχρι χθες δεν είχε γίνει γνωστό αν ο ομογενής αντιμετώπιζε άλλα χρέη.
Πάντως είναι γεγονός ότι η οικονομική κρίση έχει αυξήσει τις αυτοκτονίες για οικονομικούς λόγους. Τέτοια αύξηση έχει καταγραφεί και στα στατιστικά της αστυνομίας, ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ αυξημένες είναι και οι περιπτώσεις απόπειρας αυτοκτονίας για οικονομικούς λόγους.

Του Κώστα Καντούρη

canvas printing
top