Πριν από επτά περίπου μήνες, η Κίνα ανακοίνωσε ότι καταργεί τα βασανιστήρια στις κλινικές που έχουν ως στόχο να επαναφέρουν τους νέους στο δρόμο της αρετής, μακριά από την εξάρτηση που προκαλεί το Internet. Φαίνεται, πάντως, ότι η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί ιδιαίτερα, αν λάβουμε υπ' όψιν την πρόσφατη εξέγερση σε μια τέτοια κλινική, η οποία κατέληξε σε μαζική απόδραση τροφίμων.


Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, 14 νέοι ηλικίας από 14 έως 22 κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το δεσμοφύλακά τους και να τον δέσουν στο κρεβάτι του. Στη συνέχεια, απέδρασαν από το ίδρυμα, όμως πάνω στη βιασύνη τους να αποτινάξουν το ζυγό έκαναν ένα στοιχειώδες λάθος: έφυγαν με τις στολές που φορούσαν.

Οι περισσότεροι συνελήφθησαν πριν προλάβουν να φτάσουν στα σπίτια τους, ενώ όσοι τα κατάφεραν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους γονείς τους, οι οποίοι κάλεσαν τις αρχές για να κανονίσουν τα του επανεγκλεισμού τους.

Ο δυτικός κόσμος δεν έχει κατατάξει (ακόμα;) την υπερβολική χρήση του Internet στις εξαρτησιογόνες δραστηριότητες, η Κίνα όμως τηρεί πολύ σκληρή στάση και χρησιμοποιεί μεθόδους σοφρωνισμού που παραβιάζουν ευθέως τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στο παρελθόν έχουν αναφερθεί μέχρι και θάνατοι νέων σε τέτοιες κλινικές, οι οποίες μοιάζουν περισσότερο με στρατόπεδα συγκέντρωσης και φυλακές βαρυποινιτών.

ΠΗΓΗ:  http://www.e-pcmag.gr/news/64835

canvas printing
top