Στη φυλακή γιατί είχε "μοϊκάνα"!

Λίγες μόνο μέρες μετά τις ποινές-χάδι που επιβλήθηκαν στους αστυνομικούς της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι είχαν "φορτώσει" σάκο με μολότωφ στον "φοιτητή με τις πιτζάμες", οι δικαστικές αρχές αποφάσισαν τη συνέχιση της προφυλάκισης του Χρυσοβαλάντη Πουζιαρίτη, που κρατείται από τον Δεκέμβριο του 2009, με μοναδικό πειστήριο τις μαρτυρίες ανδρών των ΜΑΤ ότι συμμετείχε σε επεισόδια στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση του Χρυσοβαλάντη έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά, που παραπέμπουν σε σκευωρία, μια από τις πολλές που έχουν καταγραφεί ειδικά στην πόλη της Θεσσανίκης (όπως η υπόθεση “πράσινα παπούτσια”, αλλά και η περίπτωση του φοιτητή, επίσης τον Δεκέμβριο του 2009, ο οποίος είχε κατέβει από το σπίτι του με τις πιτζάμες για να πετάξει σκουπίδια και βρέθηκε με μια τσάντα γεμάτη μολότωφ, την οποία του χρέωσαν "κατά λάθος" οι αστυνομικοί, όπως εξήγησαν μετά την προβολή βίντεο που αποδείκνυε την αλήθεια...).

Η εμφάνιση του Χρυσοβαλάντη και μόνο (μια ξανθιά λωρίδα - μοϊκάνα) ήταν αρκετή για τους αστυνομικούς των ΜΑΤ ώστε να τον συλλάβουν έξω από το Πολυτεχνείο, αρκετή ώρα μετά τις συγκρούσεις που είχαν προηγηθεί κατά τις εκδηλώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου. Όμως οι αστυνομικοί δεν σταμάτησαν εκεί. Τον ξυλοκόπησαν άγρια, προκαλώντας του σοβαρό τραυματισμό στη γνάθο, κάτι που βεβαιώνει και η ιατροδικαστική εξέταση, στην οποία υπεβλήθη μετά την κατάθεση μήνυσης σε βάρος των αστυνομικών. Οι μαρτυρίες των τελευταίων τον παρουσιάζουν ως ηγετική μορφή ομάδας "κουκουλοφόρων", που εκτόξευε μολότωφ, χωρίς ο ίδιος να φοράει κουκούλα ούτε βέβαια να παραπεμφθεί με τον “κουκουλονόμο”. Στα αποδεικτικά δεν υπάρχει (και ευτυχώς, εν προκειμένω, δεν “εφευρέθη“) ούτε σάκος με μολότωφ, όμως η περίπτωσή του ήταν “βολική” για τις διωκτικές αρχές. Ήταν άνεργος, αλλά και πρώην χρήστης ναρκωτικών, που παρακολουθούσε προγράμματα απεξάρτησης.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απέρριψε χθες, όπως μας ενημερώνει η δικηγόρος του Όλγα Βλόντζου, και "τη δεύτερη αίτηση που καταθέσαμε για τη διακοπή της προφυλάκισης. Το Συμβούλιο όχι μόνο δεν έλαβε υπόψη του την ανεπάρκεια των αποδεικτικών, αλλά θεώρησε ότι οι μαρτυρίες των αστυνομικών είναι πιο αξιόπιστες από τους δύο πολίτες που καταθέτουν ότι ήταν μαζί του και δεν συμμετείχε σε επεισόδια".

Μορφονιός Ν.

ΠΗΓΗ: Η ΑΥΓΗ


canvas printing
top