Τουλάχιστον 19 είναι –σύμφωνα με νεότερα τηλεγραφήματα, οι νεκροί από την επίθεση Ισραηλινών καταδρομέων στα έξι πλοία της διεθνούς νηοπομπής, - ανάμεσά τους και από την Ελλάδα, τα οποία μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο «στολίσκος της ελευθερίας», που μεταφέρει περίπου 700 ακτιβιστές και 10.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας επιχείρησε να «σπάσει» σήμερα τα ξημερώματα τον ισραηλινό αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας.

Κομάντος του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού άνοιξαν πυρ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 19 ακτιβιστές –σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 30 να τραυματιστούν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό, εάν μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν και Έλληνες. Εκπρόσωπος του ισραηλινού Στρατού, ανέφερε ότι οι στρατιώτες δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρια και τσεκούρια από ορισμένα μέλη των αποστολών του διεθνούς στολίσκου.

Δείτε video



Αντίδραση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών

Οδηγίες της Αθήνας προς την ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ να έρθει σε επαφή και να ζητήσει επίσημη ενημέρωση και εξηγήσεις από τις ισραηλινές αρχές σχετικά με την επιχείρηση των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ενεργοποίησε την Μονάδα Χειρισμού Κρίσεων, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο +30 210 368 1730.


Επιμέλεια : Ανδρέας Μορφόπουλος
Πηγή :
Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

canvas printing
top