To σημείο g

To σημείο g

Το σημείο G είναι μια ιδιαίτερα ερωτογενής περιοχή στο εσωτερικό του κόλπου, στην οποία καταλήγουν πολλά νεύρα. Πολλές γυναίκες λένε ότι νιώθουν πολύ μεγάλη ευχαρίστηση όταν ερεθίζεται. Μαζί με την κλειτορίδα, θεωρούνται τα πιο ερωτογενή σημεία στο γυναικείο σώμα.

Για την ιστορία, λέγεται G από το αρχικό του επώνυμου του γιατρού που το ανακάλυψε τη δεκαετία του 1950 (Ernest Grafenberg). Βρίσκεται πίσω από το ηβικό οστό, μπροστά από την ουρήθρα και όταν ερεθίζεται, καμιά φορά νιώθεις σα να θέλεις να ουρήσεις. Εκείνη τη στιγμή μπορεί η ουρήθρα να εκκρίνει ένα υγρό που δεν είναι ούρα. Είναι κάτι αντίστοιχο με τα υγρά που εκκρίνουν οι άντρες (χωρίς, βέβαια, να περιέχει σπέρμα).

Ο ερεθισμός της κλειτορίδας και η πίεση στα τοιχώματα του κόλπου διεγείρουν τις αισθήσεις, οδηγώντας στον οργασμό. Παρόλο που έχει αποδειχθεί πως ο ερεθισμός της κλειτορίδας αρκεί, μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι υπάρχουν κι άλλα σημεία ικανά να οδηγήσουν στον οργασμό. Το πιο πιθανό σημείο είναι το λεγόμενο "σημείο G", το οποίο βρίσκεται περίπου στο ένα τρίτο του ύψους του άνω εσωτερικού τοιχώματος του κόλπου. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, πρόκειται για τις ρίζες των νεύρων της κλειτορίδας.

Πιστεύεται ότι «πυροδοτεί» τον πιο έντονο οργασμό στις γυναίκες με τα κύματα ευχαρίστησης να εξαπλώνονται σε ολόκληρο το κορμί. Ωστόσο αν ως σήμερα ο οργασμός που οφείλει την ύπαρξή του στο σημείο G έχει λάβει σχεδόν μυθικές διαστάσεις, αυτό συμβαίνει διότι υπάρχουν ελάχιστες αποδείξεις για την ύπαρξη του σημείου. Τώρα για πρώτη φορά γυναικολογικοί υπέρηχοι αποκαλύπτουν σαφείς ανατομικές διαφορές μεταξύ γυναικών που υποστηρίζουν ότι βιώνουν κολπικό οργασμό στον οποίο εμπλέκεται το σημείο G και εκείνων που έχουν μόνο κλειτοριδικό οργασμό. Τα νέα ευρήματα που ανήκουν σε ειδικούς του Πανεπιστημίου της Λάκουιλα στην Ιταλία δείχνουν ότι τελικώς υπάρχει πιθανότατα σημείο G στις γυναίκες.

«Για πρώτη φορά είναι δυνατό να προσδιοριστεί μέσω μιας απλής, γρήγορης και φθηνής μεθόδου αν μιαγυναίκα διαθέτει σημείο G ή όχι» ανέφερε ο επικεφαλής των ερευνητών Εμανουέλε Τζανίνι. Ο ερευνητής και η ομάδα του έκαναν χρήση κολπικού υπερήχου προκειμένου να «σαρώσουν» ολόκληρη την περιοχή ανάμεσα στην ουρήθρα και στον κόλπο που θεωρείται ότι αποτελεί την «κατοικία» του σημείου G. Οι επιστήμονες υπέβαλαν στη διαδικασία εννέα γυναίκες που δήλωσαν ότι έχουν κολπικό οργασμό καθώς και 11 γυναίκες που ανέφεραν ότι δεν έχουν κολπικό οργασμό. Ανακάλυψαν, όπως αναφέρουν στο έντυπο «Journal of Sexual Μedicine», ότι οι γυναίκες της πρώτης ομάδας παρουσίαζαν μεγαλύτερο πάχος ιστού στο σημείο μεταξύ ουρήθρας και κόλπου σε σύγκριση με τις δεύτερες. Σύμφωνα με τον Τζανίνι το εύρημα αυτό δείχνει ότι « οι γυναίκες χωρίς εμφανή σημάδια ύπαρξης τουσημείου G δεν μπορούν να έχουν κολπικό οργασμό». Πάντως άλλοι ειδικοί αμφισβήτησαν τα νέα αποτελέσματα τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η μελέτη ήταν πολύ μικρού εύρους καθώς και ότι το πάχος του ιστού στην περιοχή μεταξύ ουρήθρας και κόλπου δεν αποδεικνύει απαραιτήτως και ύπαρξη του σημείου G. Προσέθεσαν ότι οι γυναίκες που δεν έχουν οργασμό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν και καθόλου ιστό στη συγκεκριμένη περιοχή και συμπλήρωσαν ότι άλλες μελέτες δείχνουν έναν βαθμό ευαισθησίας στο σημείο όπου υποτίθεται ότι βρίσκεται το G σε όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτως του πάχους του ιστού.

Το σημείο G στον άνδρα είναι ο αδένας του προστάτη ο οποίος, όπως το αντίστοιχο σημείο στη γυναίκα, βρίσκεται γύρω από την ουρήθρα στον αυχένα της ουροδόχου κύστης. Ο αδένας αυτός παράγει ένα υγρό που κατά τη συνουσία βοηθά την κίνηση των σπερματοζωαρίων προς τον κόλπο.

H διέγερσή του, πριν από ή κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, οδηγεί σε έναν έντονο οργασμό και σε μια εκσπερμάτωση μάλλον ήρεμη παρά ορμητική.Ο μόνος τρόπος να τον αγγίξετε, είναι από τον πρωκτό.

Η καλύτερη θέση για να τα καταφέρετε είναι να ξαπλώσετε ανάσκελα, με τα γόνατα λυγισμένα και τα πέλματα να ακουμπούν με όλη τους την επιφάνεια στο δάπεδο ή με τα γόνατα λυγισμένα έως το στήθος.Περάστε τον αντίχειρα στον πρωκτό και πιέστε το πρόσθιο τοίχωμα. Θα αισθανθείτε τότε μια στερεή μάζα, μεγάλη όσο ένα καρύδι, τον προστάτη.Αν προτιμάτε να σας διεγείρει η παρτενέρ σας, ξαπλώστε μπρούμυτα και αφήστε τη να περάσει το δάχτυλό της στον πρωκτό σας.

Δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας, ώσπου να συνηθίσει το δάχτυλο εκεί μέσα, και ύστερα ζητήστε της να ψηλαφίσει το πρόσθιο τοίχωμα, ώσπου να αγγίξει τον προστάτη. Δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας, ώσπου να συνηθίσει το δάχτυλο εκεί μέσα, και ύστερα ζητήστε της να ψηλαφίσει το πρόσθιο τοίχωμα, ώσπου να αγγίξει τον προστάτη.

Μπορεί τότε να αρχίσει τις μαλάξεις και στη συνέχεια να τον χαϊδεύει πάνω κάτω.Ακόμα και αν η σύντροφός σας δεν αγγίξει καν το πέος σας, το πιθανότερο είναι ότι και στύση θα έχετε και οργασμό.

Tο γεγονός ότι απολαμβάνετε την αίσθηση δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι έχετε ομοφυλοφιλικές τάσεις, αλλά μάλλον ότι χάρη στον απελευθερωμένο τρόπο που προσεγγίζετε τη σεξουαλική σας ζωή επιτρέψατε στον εαυτό σας να ανακαλύψει έναν καινούργιο τρόπο ερεθισμού. Από την άλλη θα πρέπει να δείξετε κατανόηση και για την αντίδραση της φίλης σας, καθώς η πρωκτική διέγερση για τον άντρα αποτελεί ταμπού για την κοινωνία μας και μάλλον η έλλειψη πληροφόρησης είναι αυτή που την κάνει να σας θεωρεί "περίεργο".


ΠΗΓΗ: Έλενα Φάκου (Gazzetta.gr)


canvas printing
top