Αυτές τις μέρες διεξάγεται η ένορκη διοικητική εξέταση για τα αίτια θανάτου του 15χρονου Τάιλερ Κάσιντι, με την αστυνομία της Μελβούρνης να υποστηρίζει ότι στην ουσία ο άτυχος έφηβος «αυτοκτόνησε» παρά το γεγονός ότι τον «γάζωσαν» τέσσερις αστυνομικοί τον Δεκέμβριο του 2008, σε πάρκο του Northcote.

Από το πόρισμα της ένορκης ιατροδικαστικής εξέτασης θα κριθεί αν οι τέσσερις αστυνομικοί που πυροβόλησαν τον Κάσιντι θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν για την πράξη τους.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου παιδιού, Κρίστοφερ Ντέιν κατηγόρησε την αστυνομία για αναλγησία. «Είναι ντροπή να επιχειρείται για άλλη μία φορά να ταπεινώσετε και να πληγώσετε την οικογένεια του Τάιλερ. Ο θάνατος του 15χρονου εφήβου ήταν ανθρωποκτονία, ίσως δικαιολογημένη ανθρωποκτονία αλλά όχι αυτοκτονία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ντέιν.

Τον περασμένο Δεκέμβρη, ένας από τους δράστες, ο αστυνομικός Κόλιν Ντοντς, είπε ότι λίγο μετά την άφιξη των πέντε αστυνομικών στο πάρκο του Νόρθκοτ της Μελβούρνης εκείνο το μοιραίο βράδυ, ο 15χρονος τον πλησίασε κουνώντας απειλητικά τα δύο μαχαίρια που είχε κλέψει από παραπλήσιο κατάστημα.

«Αρχικά προσπάθησα να τον ηρεμήσω αλλά αυτός συνέχισε να με πλησιάζει απειλητικά. Κρατούσε τα δύο μαχαίρια απειλητικά. Είχαμε ήδη δύο φορές ρίξει εναντίον του σπρέι για να τον ακινητοποιήσουμε και τον ικετεύαμε να πετάξει τα μαχαίρια, κάτι που όμως δεν έκανε. Καθώς με πλησίαζε, άρχισα να φοβάμαι για τη ζωή μου. Εκείνη τη στιγμή αντιλήφθηκα ότι ακόμα και αν του έριχνα σπρέι δεν θα κατάφερνα να τον ακινητοποιήσω και τράβηξα το όπλο μου. Άρχισα να υποχωρώ προς τα πίσω και έριξα μία σφαίρα στο έδαφος. Προς στιγμή ο Τάιλερ τα έχασε, αλλά μόνο για κλάσματα δευτερολέπτου. Στη συνέχεια έριξα άλλη μία σφαίρα στα πόδια του, αλλά αυτός συνέχισε να έρχεται προς το μέρος μου. Έκρινα πλέον ότι για να τον σταματήσω έπρεπε να τον πυροβολήσω στο στήθος. Του έριξα περισσότερες από μία σφαίρα έως ότου να τον δω να πέφτει στο έδαφος» είπε ο Ντοντς.


canvas printing
top