Μεξικο-πυροβολισμος φοιτητη απο την αστυνομια

Στον λαό του Μεξικού
Και την διεθνη κοινότητα
 Οι συμμετέχοντες στο διεθνές φόρουμ εναντίων της στρατιωτικοποίησης και της βίας, για μια διαφορετική κουλτούρα, εναντιωνόμαστε στην προσπάθια δολοφονίας του συντρόφου μας Darío Álvarez Orrantia, φοιτητή στο πρώτο τρίμηνο κοινωνιολογίας του αυτόνομου πανεπιστημίου της πόλης Juárez, εξαιτίας πρακτόρων της ομοσπονδιακής αστυνομίας, οι οποίοι πυροβόλησαν εναντίων των συμετεχόντων στην δέκατη Τρίτη πορεία εναντίων του θανάτου στην πολη  Juárez,  όπου έλαβε μέρος στις 29 Οκτωβρίου του 2010, έχοντας σαν προορισμό την σχολή βιομετρικών επιστημών του ίδιου πανεπιστημίου όπου συνεχίζονται οι εργασίες του φόρουμ.
Εξαιτίας της σοβαρότητας των συμβάντων και μετά την προσπάθεια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να αλλοιώσει την αλήθεια καταγκέλουμε δημόσια:

1)      Η ομοσπονδιακή αστυνομία πυροβόλησε δειλά τραυματίζοντας με τα όπλα της στην πλάτη τον σύντροφο Darío ο οποίος βρίσκονταν παντελώς άοπλος.
   
2)      Η βιαιοπραγία συνέβη στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων του πανεπιστημίου που αντικατοπτρίζει την εξόφθαλμη καταστρατήγιση της πανεπιστημιακής αυτονομίας.  

3)      Η ομοσπονδιακή αστυνομία αφού τραυμάτησε τον σύντροφο Darío, προσπάθησε να τον απαγάγει σέρνοντάς τον και να μαζέψει τις αποδείξεις των πυροβολισμών, πράξη κατα την οποία φοιτητές καθηγητές και φύλακες του πανεπιστημίου καθως και  συμμετέχοντες στο φόρουμ αντέδρασαν αποφεύγοντας οτι θα ήταν μια προφανής καταστρατήγιση της δικαιοσύνης.

4)      Ξεκαθαρίζουμε οτι η πράξη της αστυνομίας εφαρμόστηκε κατόπην προσχεδιασμόυ και με πλεονέκτημα  αφού είχαν προηγηθεί 5 περιπτώσεις κατα τις οποίες έπεσαν πυροβολισμοί προς τους συγκεντρωνένους.

5)      Υπάρχουν αποδείξεις απο κανάλια της τοπικής τηλεόρασης και μαρτυρίες δημοσιογράφων οτι εκείνη τη στιγμή φαίνονται ξεκάθαρα που βρίσκονταν οι ομοσπονδιακές μονάδες την στιγμή του πυροβολισμού. Αποδείξεις οι οποίες καταρύπτουν την εκδοχή της κυβέρνησης οτι το περιστατικό συνέβη πρίν την είσοδο στον πανεπιστημιακο χώρο.

6)      Η επίθεση της αστυνομίας έγινε εναντίων μιας πορείας εντελώς ειρηνικής που αντιπροσωπεί μια ευθή πολιτική πρόκληση της κυβέρνησης του Felipe Calderón στο ευρή κίνημα που μάχεται εναντίων της στρατιοτικοποίησης και της βίας     

7)      Καταγκέλουμε οτι κατά την πραγματοποίηση του φόρουμ η αστυνομία είχε μια επιθετική συμπεριφορά εναντίων των παρευρισκομένων, περιπολόντας συνεχώς τις εγκαταστάσεις της σχολής και σταθμεύοντας κατά διαστήματα στις πόρτες. Επίσης αστυνομία παρουσιάστηκε και γύρω απο σπίτια των οργανωτών του φόρουμ.

       Για ολα τα προηγούμενα απαιτούμε:

1)      Αποτελεσματική και άμμεση τιμωρία στους υπεύθυνους ηθικούς και φυσικούς της επίθεσης εναντιίων του συντρόφου Darío και των υπόλοιπων διαδηλωτών που να μην είναι μια απλή κράτηση και απελευθέρωση των υπαίτιων.

2)      ’Αμμεση απομάκρυνση της αστυνομίας και του στρατού απο τους δρόμους της πόλης Juárez.

3)      Την αποπομπή του Felipe Calderón, υπεύθυνου για τις επιθέσης εναντίων του λαού και την επιβολή στους κατοίκους αυτών των συνόρων ενός ψεύτικου και αποτυχημένου πολέμου στον οποίο ο λαός βάζει τους νεκρούς και τους τραυματίες.

4)      Την ολική ιατρική κάληψη για την περίθαλψη του συντρόφου Darío και σε περίπτωση αναπηρίας την πληρωμή αναπηρικού επιδόματος απο την κυβέρνηση που να καλύπτει όλες της καθημερινές του ανάγκες.

Διεθνές φόρουμ εναντίων της στρατιοτικοποίησης και της βίας, για μια διαφορετική κουλτούρα

canvas printing
top