police-brutality-backΣτις 2 Νοέμβρη τα τσογλάνια της ΔΙΑΣ κάνουν σήμα σε έναν 17 χρόνο μαθητή που οδηγούσε μηχανάκι χωρίς κράνος και δίπλωμα. Ο μαθητής φοβούμενος τις συνέπειες δεν σταμάτησε. Έπειτα από καταδίωξη καταλήγει στα χέρια των ΔΙΑΣ και ξυλοκοπείται άγρια στο δρόμο άλλα και στο κτήριο της ασφάλειας Βόλου. Ο μαθητής δέχτηκε χτυπήματα από γκλομπ, κράνη και κλωτσιέςσε ολο το σώμα. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του με μώλωπες καθώς και ρήξη τυμπάνου που πιθανώς θα καταλήξει σε κώφωση του ενός αυτιού.

Από την πρώτη στιγμή που ήρθαν στη πόλη μας τα τσογλάνια της ΔΙΑΣ έδειξαν ποιες είναι οι προθέσεις τους και ο λόγος ύπαρξης τους. Οι τραμπουκισμοί- εξακριβώσεις κυρίως νεολαίων σε πάρκα και πλατείες είναι καθημερινή ρουτίνα για αυτούς. Με ύφος νταή-σερίφη οι "παλικαράδες" της ΔΙΑΣ σταματάνε μηχανάκια, πεζούς, μετανάστες και με την πρώτη ευκαιρία δεν διστάζουν να τους τραμπουκίσουν.

Η πρακτική αυτή δεν είναι απλά ένα ακόμη μεμονωμένο περιστατικό -όπως συχνά ισχυρίζεται το κράτος- άλλα έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά γεγονότων αστυνομικής-κρατικής βίας. Από τον δολοφόνο Κορκονέα και τις επιθέσεις των παρακρατικών ακροδεξιών με την βοήθεια των μπάτσων σε κοινωνικούς-πολιτικούς χώρους ή σε μεμονωμένα άτομα έως και την εισβολή των ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ σε μαζικές διαδηλώσεις τραυματίζοντας σοβαρά διαδηλωτές. Στην πόλη μας δεν ξεχνάμε τα περιστατικά αστυνομικής-κρατικής βίας που συντελέστηκαν τα τελευταία 2 χρόνια όπως τη δολοφονία πολίτη σε μπλόκο των ΟΠΚΕ στον Αλμυρό, τον ξυλοδαρμό από την ίδια ομάδα νταήδων 2 νεαρών σε μπλόκο στην Αργαλαστή καθώς και το νταηλίκι σε σύντροφο στο κέντρο του Βόλου λόγω της πολιτικής του δράσης. Τα ίδια όμως συμβαίνουν και σε άλλες πόλεις της χώρας όπως πχ στα Χανιά όπου στίς 14 Οκτ. 19χρονος μαθητής σκοτώνεται μετά από καταδίωξη των δολοφόνων της ΔΙΑΣ γιατί δεν σταμάτησε στο σινιάλο τους.

Από τους προστάτες του πολίτη τελικά ποιος θα μας προστατέψει;
Οι τοπικές εφημερίδες και ΜΜΕ πριν από μερικούς μήνες καλωσόριζαν στα πρωτοσέλιδα τους την έλευση των ΔΙΑΣ στην πόλη μας και τους παρουσίαζαν ως προστάτες του πολίτη, χαρακτηριστικό παράδειγμα το άρθρο της δημοσιογράφου-παπαγαλάκι Σόνιας Χατζοπούλου στον Νέο Τύπο όπου έλεγε:
«"Η πρώτη εικόνα των πολιτών για το νέο πρόγραμμα αστυνόμευσης είναι θετική, αφού, όπως δηλώνουν κάποιοι, νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια και η παρουσία των ανδρών της ομάδας Δίας, δίνει μια σιγουριά στον κόσμο»."

Συνεπείς στον ρόλο τους τα ΜΜΕ διαμορφώνουν το κλίμα μιλώντας δήθεν εξ ονόματος όλης της κοινωνίας προετοιμάζοντας το έδαφος για την αποδοχή από την τοπική κοινωνία των τραμπούκων της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σε όλο αυτό τον συρφετό δημοσιευμάτων δεν παρέλειψαν να πάρουνε μέρος τοπικές εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια. Οι ίδιες εφημερίδες που πριν από λίγο καιρό έψελναν για τον ερχομό των ΔΙΑΣ πλέον καταγγέλουν το γεγονός του ξυλοδαρμού του 17χρονου μαθητή από αυτούς που μας παρουσίαζαν ως προστάτες μας. Από την Τρέμη, τον Σόμπολο και τους ομοίους τους τηλεδικαστές μέχρι την Χατζοπούλου στον Βόλο οι τηλεκανίβαλοι και κονδυλοφόροι προπαγανδίζουν την κυρίαρχη ιδεολογία ώστε η κοινωνία να αποδεχθεί την κάθε λογής καταπίεση και έλεγχο.

Στα πλαίσια της ίδιας προπαγάνδας προσπαθούν να μας πείσουνε ότι «"Τα Φάγαμε όλοι μαζί" » και πως πρέπει όλοι μαζί τώρα να βάλουμε πλάτη για να σωθεί η χώρα. Δημιουργούνε ένα τεχνητό αίσθημα συνυπευθυνότητας και κοινής εθνικής συνείδησης έτσι ώστε ο κόσμος να αποδεχθεί σιωπηλά και αναντίρρητα τα νέα οικονομικά μετρά και το νέο δόγμα καταστολής.

Με πρόφαση την δήθεν οικονομική κρίση κόβονται συντάξεις, μισθοί και κοινωνικές παροχές,όμως, ενώ την ώρα που ο κόσμος οδηγείται στην ανεργία, την ανέχεια και την εξαθλίωση, το κράτος επενδύει στη θωράκιση του φτιάχνοντας καινούργιες μονάδες έμμισθων δολοφόνων όπως τούς ΔΙΑΣ. Το κράτος αγοράζει με αμείωτο ρυθμό νέα όπλα καταστολής πχ δακρυγόνα, αύρες και πιστόλια ηλεκτροσόκ.

Γίνεται έτσι ολοφάνερο πως το κράτος θωρακίζεται φοβούμενο την αντίδραση της κοινωνίας, την αντίδραση του απλού κόσμου που νοιώθει ότι ασφυκτιά γιατί μια ζωή θα είναι το θύμα μιας ακόμη κρίσης που το ίδιο σύστημα θα δημιουργεί ξανά και ξανά με σκοπό να πλουτίζουν κάποιοι.
Το μόνο που φοβάται το σύστημα είναι την αντίδραση των ανέργων, των εργαζομένων που για να μην χάσουν την δουλειά τους στερούνται βασικά εργασιακά δικαιώματα. Την αντίδραση των μαθητών που στριμώχνονται στην σειρά κάθε πρωί για προσευχή και μετά στα φροντιστήρια μήπως και καταφέρουν να εξασφαλίσουν μια υποφερτή ζωή. Την αντίδραση των φυλακισμένων που σαπίζουν αβοήθητοι μέσα σε φυλακές - κολαστήρια.

Εμείς σε όλους αυτούς εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας.
Κάνεις δεν θα είναι μόνος απέναντι στην κρατική βια, την ανεργία, την καταστολή. Δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του απέναντι στο κράτος και την δήθεν δικαιοσύνη του.
Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι οι μπάτσοι μας προστατεύουν, ούτε πιστεύουμε στις ΕΔΕ τους, δεν μπορούμε να δεχτούμε τον άγριο ξυλοδαρμό ενός μαθητή σε καμία περίπτωση, πόσο μάλλον να αφήσουμε το γεγονός αυτό αναπάντητο.

ΤΕΡΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ

ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6ΜΜ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Ανοιχτή Συνέλευση "από το σημείο Χ στο άπειρο" κυριακές 20:30 στην κατάληψη Ματσάγγου.

canvas printing
top