Η απειλή από την πετρελαιοπηγή της ΒΡ στον Κόλπο του Μεξικό «έχει ουσιαστικά εξουδετερωθεί», αναφέρει η αμερικανική...
Ακτοφυλακή, ενώ τα συνεργεία ετοιμάζονται για την επανέναρξη της κατασκευής του οριστικού «πηγαδιού ανακούφισης» την ερχόμενη εβδομάδα.

«Η πετρελαιοπηγή δεν αντιπροσωπεύει πλέον απειλή για τον Κόλπο του Μεξικού» δήλωσε ο εν αποστρατεία ναύαρχος της ακτοφυλακής Θαντ Άλεν, επικεφαλής των κλιμακίων που εποπτεύουν την τα συνεργεία αποκατάστασης.

«Ουσιαστικά εξαλείψαμε την απειλή μιας νέας διαρροής από την πετρελαιοπηγή» προσέθεσε. Την Παρασκευή, η ΒΡ είχε αντικαταστήσει το κάλυμμα με το οποίο είχε καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο τη διαρροή στα μέσα του Ιουλίου με μηχανισμό βαλβίδων και σωληνώσεων.

Μετά τη δοκιμή του νέου μηχανισμού, τα συνεργεία θα μπορέσουν να συνεχίσουν την κατασκευή του φρέατος ανακούφισης και να σφραγίσουν οριστικά με λάσπη και τσιμέντο το σημείο της διαρροής.

H καταστροφική έκρηξη που σημειώθηκε στις 20 Απριλίου στην πετρελαιοπηγή Μακόντο της BP στοίχισε τη ζωή σε 11 εργάτες και είχε ως αποτέλεσμα να διαρρεύσουν περισσότερα από 4 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού σε περίοδο περίπου τριών μηνών.
Πηγή:www.in.gr

canvas printing
top