πιτέλους... θα μας κάνουν τη ζωή ποδήλατο


Περίπου 6.500 ποδήλατα θα βγουν σε άλση και πάρκα από το υπουργείο Υγείας στις υπηρεσίες των πολιτών που θέλουν να κάνουν πετάλι στην Αθήνα. Ο υφυπουργός Υγείας παρουσίασε την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου το πρόγραμμα για τα ποδήλατα στην πόλη στην επιτροπή της αρμόδιας επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στα πλαίσια του προγράμματος «Άθληση και φυσική αγωγή στην πόλη» το υπουργείο Υγείας πρόκειται να προκηρύξει διαγωνισμό για την προμήθεια χιλιάδων ποδηλάτων. Στα βήματα του Λονδίνου, θα αναζητήσει χορηγίες από εταιρείες και τράπεζες, οι οποίες είτε θα αγοράσουν οι ίδιες και θα παρέχουν δωρεάν στο κράτος τα δίτροχα είτε θα προβούν σε χρηματοδότησή τους.

«Εντός του έτους ή το πολύ στις αρχές του έτους» θα εγκατασταθούν τα κρατικά ποδήλατα και θα είναι έτοιμα στην εξυπηρέτηση του πολίτη, υπολογίζει ο αρμόδιος υφυπουργός Χρ. Αηδόνης. Αν και ο αριθμός τους δεν έχει προσδιοριστεί ακριβώς, ωστόσο υπολογίζεται να φτάσει τις 6.500. Πρώτος σταθμός, το Πεδίον του Άρεως, όπου θα διατίθενται περί τα 200 δίτροχα. Εν συνεχεία, το Αττικόν Άλσος, με ποδήλατα βουνού καθώς και το Άλσος Βεΐκου και του Γουδή, που θα εξοπλιστούν με τον μεγαλύτερο αριθμό ποδηλάτων πόλης.

Ο πολίτης που θα ενδιαφέρεται να κάνει τη βόλτα του χρησιμοποιώντας δημόσιο δίτροχο στο κέντρο της Αθήνας, θα πρέπει να προμηθευτεί ειδική μαγνητική κάρτα με την οποία θα το κλειδώνει, θα το ξεκλειδώνει και θα το σταθμεύει σε όποιο σταθμό αυτός επιθυμεί.

Τα οφέλη από ένα τέτοιο εγχείρημα είναι ποικίλα για τον πολίτη. Το ποδήλατο είναι όχι μόνο οικονομικό μέσο μεταφοράς, αλλά και σημαντικό εργαλείο άσκησης. Επίσης, δε μποτιλιάρει ποτέ στην κίνηση, έχει τη δυνατότητα να κινείται κι εκτός κυκλοφοριακού δικτύου, ενώ δεν θα αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα παρκαρίσματος.

Μάλιστα, το υπουργείο Υγείας αναμένεται να έρθει σε συνεννόηση με τις δημοτικές αρχές με στόχο να δημιουργηθούν νέες λωρίδες κυκλοφορίας καθώς επίσης και θέσεις στάθμευσης.

Ίδωμεν...

Ο μικρός αυτός οδηγός θα σας δώσει ορισμένες πρακτικές οδηγίες για τα δικαιώματα που έχετε και το τι ακριβώς πρέπει να κάνετε, σε περίπτωση «δυσάρεστης επαφής» με τις αστυνομικές αρχές.Είτε πρόκειται για εξακρίβωση στοιχείων, είτε για σωματική έρευνα, είτε για προσαγωγή, είτε για έρευνα σε σπίτι, είτε για σύλληψη, πρέπει όλοι να θυμόμαστε πως το Σύνταγμα και οι νόμοι προστατεύουν τον κατηγορούμενο. Αυτό σημαίνει πως έχετε δικαιώματα και πρέπει να απαιτήσετε να τα ασκήσετε! Η αστυνομία δε θα σας τα χαρίσει, αντιθέτως θα βασιστεί στην…άγνοια, τον πανικό και τις βεβιασμένες κινήσεις σας, αν χάσετε την ψυχραιμία σας.

1. Εξακρίβωση στοιχείων

Αν σας σταματήσει αστυνόμος στο δρόμο και απαιτήσει να του δείξετε την αστυνομική σας ταυτότητα, οφείλετε να το κάνετε. Αν αρνηθείτε, μπορεί να τιμωρηθείτε με φυλάκιση από 10 ημέρες ως 1 χρόνο. (άρθρο 157 του νόμου 2458/1953).
ΠΡΟΣΟΧΗ: Αφού δείξετε την ταυτότητά σας, έχετε εκπληρώσει τις νόμιμες υποχρεώσεις σας. Μην απαντάτε σε άλλες ερωτήσεις, τύπου «τι κάνεις εδώ;» «πού πηγαίνεις;» κλπ διότι είναι παράνομες.

Μπορεί στη συνέχεια οι αστυνόμοι να σας ζητήσουν να τους ακολουθήσετε στο τμήμα για «εξακρίβωση στοιχείων». Εφόσον έχετε δείξει την ταυτότητά σας, αυτό είναι παράνομο, γι’ αυτό οφείλετε να διαμαρτυρηθείτε. Αν παρ’ όλα αυτά σας αναγκάσουν να τους ακολουθήσετε, τότε αυτό που συμβαίνει είναι στην πραγματικότητα μία παράνομη σύλληψη, αφού σας πηγαίνουν στο τμήμα χωρίς να υπάρχει ούτε ένταλμα σύλληψης ούτε κλήση για προσαγωγή μάρτυρα! Άρα στο τμήμα πρέπει απλώς να δώσετε και πάλι τα στοιχεία σας και να αρνηθείτε να απαντήσετε σε οποιαδήποτε άλλη ερώτηση. Να επαναλαμβάνετε διαρκώς πως είναι παράνομο να σας κρατούν εκεί και να απαιτείτε να μιλήσετε με το δικηγόρο σας.

2.Σύλληψη

Η αστυνομία μπορεί να σας συλλάβει μόνο αν συντρέχει μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Α. Αν έχει εκδοθεί εναντίον σας ένταλμα σύλληψης
Β. Αν διαπράξατε αυτόφωρο έγκλημα.

Α. Αν έχει εκδοθεί εναντίον σας ένταλμα σύλληψης
Α. ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ
Το ένταλμα σύλληψης είναι έγγραφο το οποίο εκδίδεται από τον ανακριτή και επιδίδεται από την αστυνομία στον ύποπτο.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Πολύς κόσμος πιστεύει πως ο ανακριτής είναι ένας αστυνομικός. Αυτό είναι λάθος. Ο ανακριτής είναι δικαστής, που διενεργεί την ανάκριση, και μόνο αυτός μπορεί να υπογράψει ένταλμα σύλληψης.

Επιπλέον το ένταλμα, σύμφωνα με το νόμο, πρέπει να αναφέρει τα στοιχεία σας και ακριβώς την πράξη για την οποία κατηγορείστε! Τα γενικά και αόριστα εντάλματα είναι παράνομα. Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να ξέρει ακριβώς για τι κατηγορείται. Ελέγξετε το ένταλμα και απαιτείστε να υπογράψετε την «έκθεση σύλληψης», ένα έγγραφο που θα αποδεικνύει τον τόπο και το χρόνο της σύλληψης.

Στη συνέχεια, ακολουθείστε τους αστυνομικούς, χωρίς να απαντήσετε σε ερωτήσεις. Εννοείται πως οποιαδήποτε βιαιοπραγία ή εξύβριση προς κατηγορούμενο που συνεργάζεται είναι παράνομη. Αν σας συμβεί, οι αστυνομικοί θα διαπράττουν ποινικά αδικήματα και μπορείτε να τους μηνύσετε.

Β. Αν διαπράξατε αυτόφωρο έγκλημα

«Αυτόφωρο» ονομάζεται ένα έγκλημα από τη στιγμή στην οποία τελείται μέχρι το τέλος της επόμενης ημέρας. Σε περίπτωση αυτόφωρου εγκλήματος, ο νόμος δίνει στην αστυνομία το δικαίωμα να συλλάβει το δράστη, χωρίς δικαστικό ένταλμα σύλληψης. Αυτό κατ’ αρχήν είναι σωστό, διότι θα ήταν παράλογο να έβλεπε π.χ. ένας αστυνόμος κάποιον βιαστή ή ληστή επί τω έργω και να έπρεπε να περιμένει να εκδώσει ο ανακριτής το ένταλμα! Ως τότε, ο δράστης θα είχε ήδη εξαφανισθεί.
Από την άλλη, όμως, η ελευθερία αυτή της αστυνομίας, οδηγεί συχνά σε αυθαιρεσία, γι’ αυτό πρέπει να είστε ιδιαίτερα ψύχραιμοι και να ξέρετε ακριβώς ποια είναι τα δικαιώματά σας.

Οι αστυνόμοι που σας συλλαμβάνουν οφείλουν να σας δηλώσουν το έγκλημα για το οποίο σας πηγαίνουν στο τμήμα. Επαναλαμβάνουμε πως γενικές και αόριστες αιτίες συλλήψεως είναι παράνομες. Ζητήστε να υπογράψετε «έκθεση σύλληψης». Αυτό το έγγραφο θα αποδεικνύει το πώς ακριβώς έγινε η σύλληψη και θα σας είναι χρήσιμο στη συνέχεια.
Στο τμήμα δηλώστε τα στοιχεία σας και μην απαντήσετε σε άλλες ερωτήσεις. Μην αφήσετε να σας ξεγελάσουν, λέγοντας πως «δεν θα σας πουν ακόμα για τι κατηγορείστε» Απαιτείστε είτε να σας αφήσουν να φύγετε είτε να σας «αποδώσουν κατηγορία». Αυτό σημαίνει να σας πουν για τι ακριβώς κατηγορείστε, να σας ονομάσουν «κατηγορούμενο».

Το να είσαι «κατηγορούμενος», έχει τεράστια νομική σημασία. Ο κατηγορούμενος ΔΕΝ είναι μάρτυρας, δεν οφείλει «να πει την αλήθεια, και μόνο την αλήθεια, χωρίς φόβο και πάθος»! Το αντίθετο, ο κατηγορούμενος έχει το λεγόμενο «δικαίωμα της σιωπής». Δηλαδή σε όλες τις ερωτήσεις δεν οφείλει να πει την αλήθεια, δεν οφείλει να πει τίποτα, μπορεί απλώς να πει «αρνούμαι την κατηγορία» ή απλά να πει «δεν απαντώ»!
Ο κατηγορούμενος ΔΕΝ ορκίζεται και κάθε τι που δήλωσε, αν είχε αναγκασθεί να ορκισθεί, απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί στη μετέπειτα διαδικασία. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι πως αυτή η διάταξη δεν εφαρμόζεται αυστηρά και συχνά παραβλέπεται. Γι΄αυτό, για να μη χειροτερεύσετε τη θέση σας, αρνηθείτε να ορκισθείτε ή να υπογράψετε οποιοδήποτε έγγραφο που λέει πως κάνατε δηλώσεις υπό όρκο.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μέχρι να έρθει ο δικηγόρος σας, μη δίνετε εξηγήσεις, μην προσπαθείτε να δικαιολογηθείτε, μη λέτε καν «δεν ξέρω», μην υπογράφετε τίποτα. Δεν είστε υποχρεωμένοι να απαντήσετε, οι ελληνικοί νόμοι και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σας δίνουν το δικαίωμα να μην δώσετε ΚΑΜΙΑ εξήγηση.
Να ζητάτε διαρκώς το δικηγόρο σας. Μη σταματήσετε να το απαιτείτε, μέχρι να σας επιτρέψουν να μιλήσετε μαζί του. Είναι πρωταρχικό δικαίωμά σας, είναι παράνομο να σας το στερήσουν! Μάλιστα, αν δεν έχετε δικηγόρο, είναι υποχρεωμένοι να σας διορίσουν έναν.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το μέγιστο χρονικό διάστημα που μπορούν να σας κρατήσουν στο τμήμα είναι 24 ώρες. Μετά πρέπει να σας οδηγήσουν στον εισαγγελέα ή να σας αφήσουν ελεύθερους. Αν σας κρατήσουν πάνω από 24 ώρες, διαπράττουν βαρύτατο ποινικό αδίκημα, και το ίδιο το Σύνταγμα και ο Ποινικός Κώδικας επιβάλλουν ποινές. Διαμαρτυρηθείτε έντονα και φυσικά, μετά το τέλος της διαδικασίας έχετε δικαίωμα να τους μηνύσετε.

3.Έρευνα σε ιδιωτικό χώρο

Η έρευνα σε ιδιωτικό χώρο, όπως σπίτι, γραφείο κλπ, μπορεί να γίνει μόνο με «ένταλμα έρευνας» που πρέπει να το ζητήσετε πριν ανοίξετε την πόρτα. Επιπλέον, απαιτείται να διενεργήσουν την έρευνα τουλάχιστον δύο άτομα, από τα οποία ο ένας πρέπει να είναι δικαστικός, όχι αστυνομικός! Ελέγξτε τα στοιχεία των αστυνομικών και του δικαστικού, ελέγξτε το ένταλμα έρευνας και μόνο τότε ανοίξτε την πόρτα.
Αν η έρευνα γίνει μέσα στην ημέρα, τότε αρκούν τα παραπάνω.
Αν, όμως, η έρευνα γίνει νύχτα, πρέπει να υπάρχει και ένταλμα σύλληψης συγκεκριμένου προσώπου ή να διενεργείται αυτόφωρο έγκλημα. Σημειωτέον πως νύχτα είναι από τις 8μ.μ.-6π.μ. το χειμώνα (1 Οκτωβρίου – 31 Μαρτίου) και 9μ.μ.-5π.μ. το καλοκαίρι (1 Απριλίου – 30 Σεπτεμβρίου).

ΠΡΟΣΟΧΗ! Άλλο είναι το «ένταλμα έρευνας» και άλλο το «ένταλμα σύλληψης». Το ένταλμα έρευνας αναφέρεται σε συγκεκριμένο χώρο, ενώ το ένταλμα σύλληψης σε συγκεκριμένο άτομο, το οποίο πρέπει να βρίσκεται στο σπίτι, την ώρα που θέλουν να εισέλθουν για να τον συλλάβουν. Αν δεν υπάρχει ένταλμα σύλληψης τη νύχτα, τότε οι αστυνόμοι πρέπει να σας πουν ότι διενεργείται αυτόφωρο έγκλημα και θέλουν να ερευνήσουν γι’ αυτό. Πρέπει να μιλήσουν συγκεκριμένα και ειδικά πχ «Ακούστηκε πυροβολισμός και κραυγές, κάνουμε έρευνα για ανθρωποκτονία και σωματικές βλάβες».

Τελειώνοντας, να υπενθυμίσουμε πως ο οδηγός αυτός παρέχει νομικές συμβουλές σε πολύ απλό και πρακτικό επίπεδο, προσπαθώντας να σας «προετοιμάσει», ώστε να μη πανικοβληθείτε και προβείτε σε λόγια ή έργα που θα καταστήσουν χειρότερη τη θέση σας. Ο οδηγός αυτός ΔΕΝ αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την ειδική νομική συμβουλή του δικηγόρου, που ο καθένας πρέπει αμέσως να καλέσει, σε περίπτωση κλήσης του από τις αρχές.
Ευελπιστούμε, ωστόσο, πως οι πρακτικές αυτές συμβουλές θα σας φανούν χρήσιμες, καθώς «μπλεξίματα» με την αστυνομική αυθαιρεσία μπορεί να έχει ο καθένας, ακόμα και άτομα που δεν έχουν διαπράξει κανένα απολύτως έγκλημα. Και τότε θα διεξαχθεί ένας μικρός πόλεμος… η ψυχραιμία σας απέναντι στην αυθαιρεσία τους.

Της Έλλης Ισμαηλίδου,
Δικηγόρου Αθηνών

ΠΗΓΗ:


Το Χθές Και Το Σήμερα.

Δέιτε το βίντεο και αναρωτηθείτε
εχει αλλάξει τίποτα τελικά;;;

Βασανισμός μετανάστη ΞΑΝΑ σε ΑΤ




Ως πότε θα ανεχόμαστε τα καθίκια να κάνουν κουμάντο στις γειτονιές με τις ρατσιστικές, σωβινιστικές και σαδιστικές τους συμπεριφορές να καταλήφουν σε θανατους (όπως στο α.τ παντελεήμωνα) και σοβαρούς τραυματισμούς;

Βέβαια τα καθίκια τα βάζουν μόνο με τους αδύναμους, αυτούς που δεν έχουν να φάνε για να σταθούν στα πόδια τους και να υφώσουν ανάστημα αλλά θα τους κόψουμε τον αέρα.


Έτοιμος να καταθέσει μήνυση κατά αστυνομικών του Α.Τ. Περιστερίου δηλώνει ο 43χρονος Τζαν Αλί Μερσάι, από το Αφγανιστάν, ο οποίος υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού.

Σύμφωνα με την καταγγελία του, την περασμένη Τρίτη συνελήφθη, μαζί με το 2,5 χρόνων παιδί του, από πλήρωμα περιπολικού έξω από το Lidl Περιστερίου.

Ο Αγφανός πρόσφυγας, ο οποίος βρίσκεται εδώ και τρία χρόνια στην Ελλάδα, μαζί με τη γυναίκα του και τα 4 από τα 5 του παιδιά, ενώ έχει προσπαθήσει επανειλημμένα δεν έχει κατορθώσει να παραδώσει στην αρμόδια υπηρεσία αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη, την αίτησή του για να πάρει άσυλο, το τελευταίο διάστημα εξασφάλιζε τα προς το ζην με το να μεταφέρει τα παρατημένα καρότσια στην είσοδο του καταστήματος, με τη σιωπηρή- όπως ο ίδιος δηλώνει-συναίνεση του διευθυντή του καταστήματος.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας πελάτης τον έβρισε και στη συνέχεια έφθασε το περιπολικό που τον μετέφερε στο Α.Τ. Περιστερίου.

Εκεί, όπως καταγγέλλει, τον χώρισαν από το παιδί του και τον οδήγησαν σε μία αίθουσα, όπου αρχικά τέσσερις αστυνομικοί και στη συνέχεια άλλοι δύο, τον χτυπούσαν επί δύο ώρες με γκλομπ, σίδερα, κλωτσιές και μπουνιές σε όλο του το σώμα, μέχρις ότου έχασε τις αισθήσεις του. Όπως λέει συνήλθε όταν του έριξαν νερό στο πρόσωπο και του είπαν να πάρει το παιδί του και να φύγει.

Στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του, ένα υπόγειο στην πλατεία Αττικής, και την επόμενη μέρα, όταν σηκώθηκε, διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", όπου υποβλήθηκε σε πλήρη ιατρικό έλεγχο και το ίδιο βράδυ του έδωσαν εξιτήριο.

Τα σημάδια της κακοποίησης είναι εμφανή σε όλο του το σώμα και ειδικότερα στο πρόσωπο, τον αριστερό ώμο και μπράτσο, τα πλευρά και τον αριστερό μηρό.



IMF_irlandia
Ιδιαίτερα επικριτική για την Ελλάδα είναι η έκθεση την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η «Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και της Απάνθρωπης Συμπεριφοράς» του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου αναφέρονται σοβαρά περιστατικά κακομεταχείρισης και βασανιστηρίων από αστυνομικά όργανα. Στην έκθεση καταγράφεται σωρεία περιστατικών άσκησης σωματικής βίας κατά τη σύλληψη και την ανάκριση από την Ασφάλεια- σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα η κακομεταχείριση των κρατουμένων μοιάζει με βασανισμό, όπως σημειώνεται. Σύμφωνα με καταγγελία την οποία επικαλείται η Επιτροπή, τα μέλη του Τμήματος Ασφαλείας Σερρών τύλιξαν σε σακούλα το κεφάλι υπόπτου κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Αλλες κατηγορίες αφορούν εικονικό βιασμό από αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη. Η έκθεση αναφέρει ότι πολλά αστυνομικά τμήματα και συνοριακά φυλάκια δεν πληρούν βασικές ανάγκες των κρατουμένων. Σε κάποια δεν λειτουργούν οι τουαλέτες ή τα ντους. Ακόμη περιγράφει ως απάνθρωπες τις συνθήκες στις φυλακές της Αμφισσας. Η έκθεση σημειώνει ότι οι ελληνικές αρχές αρνούνται να παραδεχθούν ότι η κακομεταχείριση των κρατουμένων αποτελεί σοβαρό πρόβλημα και ότι δεν έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Καταγγέλλει επίσης ότι δεν υπάρχει ένας αξιόπιστος μηχανισμός ελέγχου και καταγραφής των διαμαρτυριών, ώστε να τιμωρούνται οι αστυνομικοί που υποπίπτουν στα αδικήματα.

Η έκθεση συνοδεύεται από τη λεπτομερή απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στις καταγγελίες, με τα μέτρα που έλαβαν οι αρμόδιες αρχές για την τιμωρία των δραστών και για την αποφυγή ανάλογων περιστατικών στο μέλλον.

ΠΗΓΗ: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=367900&dt=18%2F11%2F2010

Τον Ιούλιο θα συμπληρώσουν και φέτος το μηχανογραφικό τους δελτίο οι υποψήφιοι για την ανώτατη εκπαίδευση, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αποσύρει τελικά την πρόταση για συμπλήρωσή του τον Μάρτιο, αφού η προοπτική αυτή προκάλεσε αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Σύμφωνα με «Το Βήμα», η απόφαση αυτή είναι οριστική, ενώ με την εφαρμογή του νέου συστήματος για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, το 2013, θα εξεταστεί ξανά και ο τρόπος συμπλήρωσης του μηχανογραφικού. Η αρχική πρόταση του υπουργείου, όπως ανακοινώθηκε πριν από μερικούς μήνες, αφορούσε τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου τον Μάρτιο κάθε χρονιάς και προτού ανακοινωθεί η βαθμολογία των υποψηφίων.


phgh: tvxs.gr


το παραπάνω βίντεο είναι το πρώτο από τα 7 μέρη μπορείτε να επισκεφτείτε το youtube και να δείτε τα υπόλοιπα ή να κατεβάσετε το παρακάτω torrent
Ζείτε και μας εμπνέετε..

Μια βιντεοαναδρομή απο το 1985 εως το 1990. Την βρήκα στο Black-Tracker απ' όπου μπορείτε να την κατεβάσετε και να τι δείτε σε καλύτερη ποιότητα.

Παραθέτω το κείμενο ακριβώς όπως υπάρχει στο torrent.

Αφιερωμένο στον Μιχάλη Καλτεζά, που δολοφονήθηκε στις 17 Νοέμβρη 1985

...Μιχάλη, εσύ που απ' αγάπη για τη ζωή

συνάντησες το θάνατο,

θα σε θυμόμαστε.

Θα μας δείχνεις πως είμαστε πολύ μικροί

για να ζήσουμε

και πολύ μεγάλοι για να πεθάνουμε.

Zεις στις καρδιές όλων μας...


Η διαρκής προσπάθεια του κράτους να καταστείλει αναρχικούς και ανυπότακτους νεολαίους προκαλεί άμεσες και βίαιες αντιπαραθέσεις των τελευταίων, με τα ΜΑΤ και ΜΕΑ.

Χαρακτηριστικά, από το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου εκτυλίσσονται άγριες επιθέσεις των κατασταλτικών δυνάμεων στην πλατεία Εξαρχείων με ξυλοδαρμούς και συλλήψεις αλλά και με αντεπιθέσεις των αναρχικών με βόμβες μολότωφ σε κλούβες των ΜΑΤ. Η κατάσταση έχει γίνει εκρηκτική.

Στις 9 Μαΐου η πλατεία είναι περικυκλωμένη από εκατοντάδες μπάτσους, ΜΑΤ και ΜΕΑ και η συγκέντρωση που έχουν καλέσει για τις 6 το απόγευμα οι αναρχικοί απαγορεύεται από τον εισαγγελέα και τον αστυνομικό διευθυντή Χοχτούλα, ο οποίος δηλώνει:

«Απαγορεύεται η πορεία αλλά και η συγκέντρωση στο χώρο της πλατείας, η οποία εξ άλλου δεν σας προσφέρει άσυλο. Και εφ' όσον τολμήσετε να φωνάξετε συνθήματα όπως - μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι - τότε θα συλληφθείτε και θα ισοπεδωθείτε!!».

Η συγκέντρωση διαλύεται και ο κόσμος κατευθύνεται προς το Χημείο.


Στην πορεία του Πολυτεχνείου 1985, οι αναρχικοί συμμετέχουν στην πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Τα επεισόδια συνεχίζονται στα Εξάρχεια. Στη διάρκεια συγκρούσεων γίνεται επίθεση

σε κλούβα των ΜΑΤ, που είναι σταθμευμένη στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Μπόταση.

Τότε ο μπάτσος των ΜΑΤ, Αθανάσιος Μελίστας δολοφονεί με το υπηρεσιακό του περίστροφο τον 15χρονο Μιχάλη Καλτεζά σκοπεύοντας και πυροβολώντας τον

από πίσω, στο κεφάλι.

...αμέσως μετά καταλαμβάνεται το Χημείο.

Το επόμενο πρωί εκκενώνεται από τις κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους



Σεπτέμβρης 1988. Δίκη και αθώωση Μελίστα



Γενάρης 1990. Αθώωση του Δολοφόνου Μελίστα

Το άκουσμα της αθώωσης του Δολοφόνου Μελίστα, ξεσηκώνει νέο κύμα οργής.

Συγκεντρώνεται αυθόρμητα κόσμος στην Πατησίων, εξοργισμένος, γράφει πάνω σε τρόλεϊ και λεωφορεία.

Κλείνει η Πατησίων και γίνεται επίθεση στα γύρω καταστήματα και στις δυνάμεις καταστολή, ενώ το Πολυτεχνείο λειτουργεί σαν ορμητήριο.

Τα επεισόδια συνεχίζονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τρομερή ένταση.

Καταλαμβάνεται το Πολυτεχνείο 18 μέρες
police-brutality-backΣτις 2 Νοέμβρη τα τσογλάνια της ΔΙΑΣ κάνουν σήμα σε έναν 17 χρόνο μαθητή που οδηγούσε μηχανάκι χωρίς κράνος και δίπλωμα. Ο μαθητής φοβούμενος τις συνέπειες δεν σταμάτησε. Έπειτα από καταδίωξη καταλήγει στα χέρια των ΔΙΑΣ και ξυλοκοπείται άγρια στο δρόμο άλλα και στο κτήριο της ασφάλειας Βόλου. Ο μαθητής δέχτηκε χτυπήματα από γκλομπ, κράνη και κλωτσιέςσε ολο το σώμα. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του με μώλωπες καθώς και ρήξη τυμπάνου που πιθανώς θα καταλήξει σε κώφωση του ενός αυτιού.

Από την πρώτη στιγμή που ήρθαν στη πόλη μας τα τσογλάνια της ΔΙΑΣ έδειξαν ποιες είναι οι προθέσεις τους και ο λόγος ύπαρξης τους. Οι τραμπουκισμοί- εξακριβώσεις κυρίως νεολαίων σε πάρκα και πλατείες είναι καθημερινή ρουτίνα για αυτούς. Με ύφος νταή-σερίφη οι "παλικαράδες" της ΔΙΑΣ σταματάνε μηχανάκια, πεζούς, μετανάστες και με την πρώτη ευκαιρία δεν διστάζουν να τους τραμπουκίσουν.

Η πρακτική αυτή δεν είναι απλά ένα ακόμη μεμονωμένο περιστατικό -όπως συχνά ισχυρίζεται το κράτος- άλλα έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά γεγονότων αστυνομικής-κρατικής βίας. Από τον δολοφόνο Κορκονέα και τις επιθέσεις των παρακρατικών ακροδεξιών με την βοήθεια των μπάτσων σε κοινωνικούς-πολιτικούς χώρους ή σε μεμονωμένα άτομα έως και την εισβολή των ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ σε μαζικές διαδηλώσεις τραυματίζοντας σοβαρά διαδηλωτές. Στην πόλη μας δεν ξεχνάμε τα περιστατικά αστυνομικής-κρατικής βίας που συντελέστηκαν τα τελευταία 2 χρόνια όπως τη δολοφονία πολίτη σε μπλόκο των ΟΠΚΕ στον Αλμυρό, τον ξυλοδαρμό από την ίδια ομάδα νταήδων 2 νεαρών σε μπλόκο στην Αργαλαστή καθώς και το νταηλίκι σε σύντροφο στο κέντρο του Βόλου λόγω της πολιτικής του δράσης. Τα ίδια όμως συμβαίνουν και σε άλλες πόλεις της χώρας όπως πχ στα Χανιά όπου στίς 14 Οκτ. 19χρονος μαθητής σκοτώνεται μετά από καταδίωξη των δολοφόνων της ΔΙΑΣ γιατί δεν σταμάτησε στο σινιάλο τους.

Από τους προστάτες του πολίτη τελικά ποιος θα μας προστατέψει;
Οι τοπικές εφημερίδες και ΜΜΕ πριν από μερικούς μήνες καλωσόριζαν στα πρωτοσέλιδα τους την έλευση των ΔΙΑΣ στην πόλη μας και τους παρουσίαζαν ως προστάτες του πολίτη, χαρακτηριστικό παράδειγμα το άρθρο της δημοσιογράφου-παπαγαλάκι Σόνιας Χατζοπούλου στον Νέο Τύπο όπου έλεγε:
«"Η πρώτη εικόνα των πολιτών για το νέο πρόγραμμα αστυνόμευσης είναι θετική, αφού, όπως δηλώνουν κάποιοι, νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια και η παρουσία των ανδρών της ομάδας Δίας, δίνει μια σιγουριά στον κόσμο»."

Συνεπείς στον ρόλο τους τα ΜΜΕ διαμορφώνουν το κλίμα μιλώντας δήθεν εξ ονόματος όλης της κοινωνίας προετοιμάζοντας το έδαφος για την αποδοχή από την τοπική κοινωνία των τραμπούκων της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σε όλο αυτό τον συρφετό δημοσιευμάτων δεν παρέλειψαν να πάρουνε μέρος τοπικές εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια. Οι ίδιες εφημερίδες που πριν από λίγο καιρό έψελναν για τον ερχομό των ΔΙΑΣ πλέον καταγγέλουν το γεγονός του ξυλοδαρμού του 17χρονου μαθητή από αυτούς που μας παρουσίαζαν ως προστάτες μας. Από την Τρέμη, τον Σόμπολο και τους ομοίους τους τηλεδικαστές μέχρι την Χατζοπούλου στον Βόλο οι τηλεκανίβαλοι και κονδυλοφόροι προπαγανδίζουν την κυρίαρχη ιδεολογία ώστε η κοινωνία να αποδεχθεί την κάθε λογής καταπίεση και έλεγχο.

Στα πλαίσια της ίδιας προπαγάνδας προσπαθούν να μας πείσουνε ότι «"Τα Φάγαμε όλοι μαζί" » και πως πρέπει όλοι μαζί τώρα να βάλουμε πλάτη για να σωθεί η χώρα. Δημιουργούνε ένα τεχνητό αίσθημα συνυπευθυνότητας και κοινής εθνικής συνείδησης έτσι ώστε ο κόσμος να αποδεχθεί σιωπηλά και αναντίρρητα τα νέα οικονομικά μετρά και το νέο δόγμα καταστολής.

Με πρόφαση την δήθεν οικονομική κρίση κόβονται συντάξεις, μισθοί και κοινωνικές παροχές,όμως, ενώ την ώρα που ο κόσμος οδηγείται στην ανεργία, την ανέχεια και την εξαθλίωση, το κράτος επενδύει στη θωράκιση του φτιάχνοντας καινούργιες μονάδες έμμισθων δολοφόνων όπως τούς ΔΙΑΣ. Το κράτος αγοράζει με αμείωτο ρυθμό νέα όπλα καταστολής πχ δακρυγόνα, αύρες και πιστόλια ηλεκτροσόκ.

Γίνεται έτσι ολοφάνερο πως το κράτος θωρακίζεται φοβούμενο την αντίδραση της κοινωνίας, την αντίδραση του απλού κόσμου που νοιώθει ότι ασφυκτιά γιατί μια ζωή θα είναι το θύμα μιας ακόμη κρίσης που το ίδιο σύστημα θα δημιουργεί ξανά και ξανά με σκοπό να πλουτίζουν κάποιοι.
Το μόνο που φοβάται το σύστημα είναι την αντίδραση των ανέργων, των εργαζομένων που για να μην χάσουν την δουλειά τους στερούνται βασικά εργασιακά δικαιώματα. Την αντίδραση των μαθητών που στριμώχνονται στην σειρά κάθε πρωί για προσευχή και μετά στα φροντιστήρια μήπως και καταφέρουν να εξασφαλίσουν μια υποφερτή ζωή. Την αντίδραση των φυλακισμένων που σαπίζουν αβοήθητοι μέσα σε φυλακές - κολαστήρια.

Εμείς σε όλους αυτούς εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας.
Κάνεις δεν θα είναι μόνος απέναντι στην κρατική βια, την ανεργία, την καταστολή. Δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του απέναντι στο κράτος και την δήθεν δικαιοσύνη του.
Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι οι μπάτσοι μας προστατεύουν, ούτε πιστεύουμε στις ΕΔΕ τους, δεν μπορούμε να δεχτούμε τον άγριο ξυλοδαρμό ενός μαθητή σε καμία περίπτωση, πόσο μάλλον να αφήσουμε το γεγονός αυτό αναπάντητο.

ΤΕΡΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ

ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6ΜΜ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Ανοιχτή Συνέλευση "από το σημείο Χ στο άπειρο" κυριακές 20:30 στην κατάληψη Ματσάγγου.
fototraumatiasfototraumatias_2fototraumatias_3 
Tα πρόσωπα αλλάζουνε στο κατ’ ευφημισμό υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η αστυνομική βαρβαρότητα παραμένει.

Eίτε με τη στρατιωτική χούντα όπως τον Nοέμβρη του 1973 είτε με τη δημοκρατία, τον Nοέμβρη του 2010, η αστυνομική βία βασιλεύει. Kι όσο η αστική δημοκρατία εκφυλίζεται και βουλιάζει στην απαξίωση των σκανδάλων και της διαφθοράς και απονομιμοποιείτ αι στη συνείδηση της πλειοψηφίας του λαού, όπως έδειξαν οι εκλογές, τόσο η κυβέρνηση των ανδρεικέλων του ΔNT και της EE καταφεύγει στη μόνη δύναμη που διαθέτει, στην αστυνομική βία.

Στις 15 Nοέμβρη 2010, ακριβώς έξω από το Πολυτεχνείο, στο ίδιο σημείο που πριν 37 χρόνια η άσφαλτος βαφόταν απ’ το αίμα των φοιτητών, μαθητών και εργατών, η Oμάδα ΔEΛTA της αστυνομίας παρ’ ολίγο να δολοφονήσει μια νεαρή κοπέλα, αμερικανίδα υπήκοο.

Ήταν 20.30 όταν η πορεία του συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και αριστερών οργανώσεων επέστρεφε στο Πολυτεχνείο απ’ όπου είχε ξεκινήσει διαδηλώνοντας ενάντια στο Mνημόνιο του ΔNT και στα μέτρα που φορτώνουν την καπιταλιστική κρίση στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων. Ξαφνικά αστυνομικοί της Oμάδας ΔEΛTA με μοτοσυκλέτες επιτέθηκαν χωρίς εμφανή λόγο στην πορεία, στο τελευταίο μπλοκ που ήταν το πανώ του EEK, δημιουργώντας ένα πανδαιμόνιο με ρίψεις χειροβομβίδων κρότου – λάμψης. Mερικοί από τους αστυνομικούς κατέβαιναν από τις μοτοσυκλέτες και χτυπούσαν διαδηλωτές ή περαστικούς. Λέγεται ότι έκαναν και συλλήψεις. Άλλοι κυνηγούσαν τους διαδηλωτές που κλείνονταν στο Πολυτεχνείο, κάνοντας άσεμνες με επίδειξη των… αχαμνών τους. Eίναι τμήμα της εκπαίδευσης του καλού - νταή αστυνομικού.

H νεαρή αμερικανίδα υπήκοος ήταν εξαιρετικά άτυχη. Δεν ξέρουμε αν συμμετείχε στην πορεία. Bρέθηκε πάντως στη λάθος ώρα στον λάθος τόπο. Έξω από το Πολυτεχνείο. Kαι είχε την ατυχία να φοράει σκουλαρίκια στη μύτη και η φατσούλα της δεν άρεσε στους αστυνομικούς. Άνδρας της ομάδας ΔEΛTA τη χτύπησε άγρια με γκλοπ και με κλωτσιές. Πήγε να της φορέσει και χειροπέδες, αλλά τελικά όταν την είδε πλημμυρισμένη στα αίματα την άφησε. (Oύτε σκέψη να ειδοποιήσει ασθενοφόρο). Tο ασθενοφόρο ειδοποιήθηκε από συντρόφους γιατρούς που της παρείχαν κάποιες στοιχειώδεις πρώτες βοήθειες. H τραυματίας μεταφέρθηκε αιμόφυρτη και ημιλιπόθυμη στο νοσοκομείο Eρυθρός Σταυρός.

H κυβέρνηση ΠAΣOK και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παπουτσής έχουν όλη την ευθύνη για τον τραυματισμό της νεαρής κοπέλας. O κύριος Παπουτσής, κάποτε πρόεδρος της EΦEE φαίνεται πως ζήλεψε τη δόξα του προκατόχου του Xρυσοχουντίδη. Eίναι όμως γελασμένοι. Eκεί που η βία της χούντας απέτυχε, ο Παπανδρέου ο μικρότατος δεν θα πετύχει. H αστυνομική τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Όλοι στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου

Όλοι στη μεγάλη διαδήλωση – πορεία στην αμερικανική πρεσβεία, την Tετάρτη 17/11/2010 (προσυγκέντρωση Πλατεία Kλαυθμώνος ώρα 3 μ.μ.)

EPΓATIKO EΠANAΣTATIKO KOMMA

37 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ . . .

37 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ . . .

 Η μέρα που τα τάνκς γκρέμισαν την πύλη του Πολυτεχνείου, πνίγοντας στο αίμα την εξέγερση, έμεινε στην ιστορία ως η μέρα που σηματοδότησε την αρχή του τέλους της χούντας. Ήταν μια μέρα ανάμεσα σε άλλες στην ιστορία που έδειξε για άλλη μια φορά ότι χωρίς αγώνες και θυσίες δεν κερδίζεται τίποτα. Ήταν επίσης η μέρα που ουσιαστικά άνοιξε ο κύκλος της μεταπολίτευσης, της μετάβασης δηλαδή από το ολοκληρωτικό καθεστώς της χούντας στη «δημοκρατία».

Στα χρόνια που ακολούθησαν, αρκετοί γνωστοί και μη εξαιρετέοι εξαργύρωσαν τα όποια υπαρκτά ή ανύπαρκτα «αγωνιστικά» τους παράσημα με κυβερνητικές θέσεις, διαστρεβλώνοντας συνειδητά και διαρκώς την ιστορία, απονοηματοδοτώντας πλήρως την εξέγερση του Πολυτεχνείου, μετατρέποντας την επέτειο σε ένα άθλιο πανηγυράκι.

Από τότε μέχρι σήμερα και με διάφορες αφορμές - από την εποχή των συλλήψεων για την Ε.Ο. 17Ν έως τις πρόσφατες εκλογές - πολλοί μίλησαν για κλείσιμο του κύκλου της μεταπολίτευσης. 

Ειδικά πάντως στην τωρινή κοινωνική συγκυρία κάποια ερωτήματα τίθενται αμείλικτα.

 Μήπως θα έπρεπε να μιλάμε για την αρχή του κύκλου της νέας χούντας; 

 Μήπως ο ξεσκισμένος πλέον κοινοβουλευτικός μανδύας της ψευδοδημοκρατίας δεν φτάνει πια για να καλύψει το ότι ουσιαστικά ζούμε σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς; 

 Μήπως υπάρχει περισσότερη αστυνομοκρατία σήμερα από ότι στη χούντα; 

 Υπήρξε ή όχι η σκέψη να βγει ο στρατός στο δρόμο το Δεκέμβρη του 2008 για να αντιμετωπίσει την εξέγερση; 

 Σταμάτησαν άραγε οι πολιτικές και φρονηματικές διώξεις; 

 Σταμάτησαν ποτέ οι δικαστικές αυθαιρεσίες ή μήπως δεν υπήρξαν τα τελευταία χρόνια έκτακτα «στρατοδικεία» σε πολιτικές υποθέσεις; 

 Ποια η σχέση των περιβόητων φακέλων της χούντας με τα σύγχρονα αστυνομικά αρχεία και τις τράπεζες DNA; 

 Ποια η διαφορά του χαφιέ της επταετίας με το σύγχρονο βαλιτσάκι της ΚΥΠ που με κάθε ευκαιρία παρακολουθεί χιλιάδες ανθρώπους και ολόκληρες περιοχές; 

 Ποια η διαφορά της αλησμόνητης ΥΕΝΕΔ από τα σύγχρονα τελείως κατευθυνόμενα και ελεγχόμενα ΜΜΕ των διαπλεκόμενων καναλαρχών-μεγαλοεκδοτών; 

 Η βίαιη καταστολή κάθε διαδήλωσης και διεκδίκησης από την αστυνομία έχει άλλη χάρη άμα σε βαράει δημοκράτης μπάτσος;

 Ποια η ουσιαστική διαφορά της αμερικανοκίνητης χούντας από μια κυβέρνηση που ελέγχεται και κατευθύνεται από τους μεγαλοκαρχαρίες του ΔΝΤ, κάνοντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό της να δηλώσει ότι «έχουμε απολέσει μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας»;

 Είναι τελικά λιγότερη ή περισσότερη η άμεση και έμμεση βία κάθε είδους που ασκεί το σημερινό καθεστώς σε σχέση με αυτό της επταετίας;

Οικονομική τρομοκρατία, ανεργία, απολύσεις, ανασφάλεια, μείωση μισθών και συντάξεων, διαρκώς εκτοξευόμενη ακρίβεια, ειδικές διατάξεις για το σπάσιμο απεργιών, νέοι τρομονόμοι που θεωρούν «τρομοκρατική δράση» ακόμα και τη συμμετοχή σε διαδηλώσεις και βέβαια όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος, καταστολή, αστυνομική βία, συλλήψεις, φυλακίσεις δολοφονίες… 

Οι στίχοι ενός τραγουδιού λένε «φανέρωσε μου τη μάσκα που κρύβεις κάτω από τη μάσκα που φοράς».

 Το δημοκρατικό προσωπείο της σύγχρονης χούντας έχει ραγίσει πλέον ανεπανόρθωτα, φανερώνοντας το αληθινό αποκρουστικό πρόσωπο της εξουσίας και του άγριου καπιταλισμού. Ο βασιλιάς όχι μόνο είναι γυμνός αλλά είναι και καρνάβαλος. Ας παραδοθεί λοιπόν στην πυρά.

Στην εποχή που ζούμε η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη των νεκρών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι η ανάπτυξη και η όξυνση πολύμορφων αγώνων ενάντια στη σύγχρονη χούντα. Είναι η εκ νέου νοηματοδότηση της θυσίας τους. Είναι η στην ουσία πραγμάτωση των συνθημάτων που ακούγονται κατά κόρον αυτές τις μέρες όπως π.χ. «Το Πολυτεχνείο δεν ήτανε γιορτή, ήτανε εξέγερση και πάλη λαϊκή».

Είναι, τέλος, το να αγωνιστούμε όλοι ενάντια στη λυσσαλέα επίθεση που δέχεται η κοινωνία με όπλα την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια, τον αυτοσεβασμό.
Αυτοοργάνωση των αγώνων μακριά από διαμεσολαβήσεις, μακριά από κάθε είδους παράγοντες και κομματόσκυλα.
Αλληλεγγύη, ουσιαστική επιτέλους αλληλεγγύη, μεταξύ των αγωνιζόμενων κοινωνικών κομματιών, ξεπερνώντας την καλοστημένη παγίδα του κοινωνικού αυτοματισμού. 
Αξιοπρέπεια που εμπεριέχεται στην επιλογή για σύγκρουση και αγώνα ενάντια σε όλους αυτούς που καταδυναστεύουν τις ζωές μας.. 
Αυτοσεβασμός που θα έπρεπε να επιβάλλει σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να μη σκύβει το κεφάλι και να αντισταθεί στους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς του ξεμασκαρεμένου πια σύγχρονου ολοκληρωτισμού.      

Από ένα δημοκρατικό υπόγειο κελί… 

Σαράντος Νικητόπουλος
ΣΤ΄πτέρυγα-Κορυδαλλός
Λίγες ημέρες μετά την άφιξη του αισθητήρα κίνησης Kinect για το Xbox 360 της Microsoft, βίντεο που εμφανίζουν τη συσκευή να συνδέεται σε υπολογιστές Mac και σε PC που τρέχουν Linux έκαναν την εμφάνισή τους στο Διαδίκτυο.
http://www.cybertheater.com/wp-content/uploads/2010/06/500x_kinect_specs.jpgΗ Microsoft δεν χάρηκε με την εξέλιξη, και συνιστά στους πελάτες «να χρησιμοποιούν το Kinect για το Xbox 360 μόνο με το Xbox 360 ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία».

Το πρωτοποριακό περιφερειακό, μια παραλληλόγραμμη κάμερα που τοποθετείται πάνω από την τηλεόραση, επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν βιντεοπαιχνίδια με τις κινήσεις του σώματος και με φωνητικές εντολές, χωρίς να κρατούν χειριστήριο.

Φαίνεται όμως ότι ο αισθητήρας ενδιαφέρει και χομπίστες των υπολογιστών και της ρομποτικής. Όπως αναφέρει σήμερα το BBC, η εταιρεία Adafruit, που ειδικεύεται στα κιτ ηλεκτρονικών, ξεκίνησε στις 4 Νοεμβρίου διαγωνισμό για τη σύνδεση του Kinect σε υπολογιστές.

Το έπαθλο αυξήθηκε από τα 1.000 στα 3.000 δολάρια όταν η Microsoft ανακοίνωσε ότι δεν επικροτεί το εγχείρημα.

Νικητής του διαγωνισμού στέφθηκε ο χάκερ Χέκτορ Μάρτιν, ο οποίος δημιούργησε οδηγούς λογισμικού (driver) για τη χρήση του αισθητήρα στο λογισμικό Linux. Προς το παρόν, ο κώδικάς του αξιοποιεί μόνο τη λειτουργία αναγνώρισης κινήσεων, συνεχίζει όμως να βελτιώνεται ώστε να καταλαβαίνει και φωνητικές εντολές.

Βίντεο που εμφανίζουν το Kinect να παίζει σε υπολογιστές Mac κυκλοφορούν ήδη στο Διαδίκτυο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται προσπάθειες για τη σύνδεση του περιφερειακού στα Windows.

http://www.geek.com/wp-content/uploads/2010/11/open_kinect.jpg
 Ακόμα δύο διαγωνισμοί για το Kinect διοργανώνονται από τον μηχανικό της Google Ματ Κατς: θα δώσει 1.000 δολάρια στο καλύτερο πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα για τον αισθητήρα, και ακόμα 1.000 δολάρια για τη δημιουργία εργαλείων που διευκολύνουν τη χρήση του στο Linux.

ΠΗΓΗ: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artId=366761&dt=12/11/2010#ixzz15Gt2dWS8
Θανάσιμα τραυματίστηκε Πολωνός κρατούμενος που σύμφωνα με την αστυνομία επιχείρησε να αποδράσει από αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα.
Όπως ανέφεραν οι αστυνομικοί επιχείρησε να αποδράσει πηδώντας από παράθυρο του τρίτου ορόφου. Ο κρατούμενος εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, υποστηρίζει η αστυνομία.

Ο Πολωνός κρατείτο με την κατηγορία της απόπειρας κλοπής.

ΠΑΝΤΑ Η  ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙ ΚΑΙ...ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ/ΚΑΤΑ  ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΤΛ ΚΤΛ....

ΒΡΩΜΑΤΕ ΣΑΠΙΛΑ ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΙ

ΠΗΓΗ: http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=223685

Funny !

MH STAMATAS NA SPERNEIS ASTERIA, AKOMA KI OTAN DEN FAINONTAI ME GYMNO MATI!


Γιατί οι εγχειρήσεις της καρδιάς λέγονται μπάϊ πας;
-Διότι άμα δεν πετύχει τότε bye. Πας....

-Τι είναι μαύρο και σε ακολουθεί παντού;
-Το μαύρο σου το χάλι....

-Τι είναι αυτό που αρχίζει από Π, έχει μήκος 16cm και αρέσει πολύ στις γυναίκες;
-Το πεντακοσάευρο!...

-Τι κοινό έχουν μια χελώνα που έχει ένα ρολόι δεμένο στην πλάτη με μια παρθένα;
-Και οι δυο δεν βλέπουν την ώρα!

-Τι διαφορά έχει το "ΑΧ!" από το "Ωχ!";
-Λάθος τρύπα!

-Τι σημαίνουν τα αρχικά Ο.Α.Ε.Δ. ?
-Οταν Αποτύχεις Ελα Δω!..

-Ποιο είναι το αντίθετο του βιομήχανος;
-Μηχανόβιος....

-Τι διαφορά έχουν οι Ρωσίδες απο τις Λευκορωσίδες;
-10 ευρώ!!!...

-Τι κοινό έχουν οι μαύροι που πουλάνε CD με το χέσιμο;
-Και τα δυο έρχονται την ώρα του καφέ.

- Τί είναι κίτρινο, πετάει και τελειώνει σε "-άκα";
- Το καναρίνι, ρε μαλάκα!!!

-Τι κοινό έχουν : μια πνιγμένη, μια καμένη πίτσα και μια έγκυος;
-Κάποιος άργησε να τη βγάλει!

- Τι είναι κίτρινο, πετάει και τελειώνει σε "-ένως";
- Το καναρίνι, ρε μαλάκα, στο είπα και προηγουμένως !!!

-Πώς λέγεται αυτός που βάζει το χέρι του στην πρίζα;
-Ηλίθιος...
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010
Δείτε τα στοιχεία που Δημοσιεύτηκαν την Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010 από την El País και αφορούν το συνολικό Δημοσιο και ιδιωτικό χρέος διαφόρων χωρών της ΕΕ.....

Όποιος Έλληνας παρακολουθεί υποτυπωδώς τα στοιχεία που εκδίδουν περιοδικά οι διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί για το εξωτερικό χρέος των διαφόρων χωρών, αισθάνεται δικαίως οργισμένος για την προδοσία που διαπράττεται από τους ξένους τα ΜΜΕ και τον Γιωργάκη εναντίον της χώρας και του λαού μας.
Δείτε τα στοιχεία που Δημοσιεύτηκαν την Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010 από την El País και αφορούν το συνολικό Δημοσιο και ιδιωτικό χρέος διαφόρων χωρών της ΕΕ.....

Ιρλανδία! Χρωστάει κυριολεκτικά τα μαλλιοκέφαλά της στους ξένους: το 1.052% του ΑΕΠ της!!! Όχι, δεν πρόκειται περί τυπογραφικού λάθους. Το εξωτερικό χρέος της Ιρλανδίας, δημόσιο και ιδιωτικό, ανέρχεται στο 1.052% του ΑΕΠ της.
Βρετανία: Το 431% του ΑΕΠ της
Η ζάπλουτη Ελβετία λόγω των αδιάκοπων χρηματοοικονομικών παιχνιδιών των πανίσχυρων τραπεζών το χρέος της, ανέρχεται στο απίστευτο 276,5% του ΑΕΠ της!
Πορτογαλίας,του ΑΕΠ της 231% της
Ισπανία το 167,5% του ΑΕΠ της
Ιταλίας! Το 123% του ΑΕΠ της
Ακόμη και η… Δανία έχει εξωτερικό χρέος 197% του ΑΕΠ.
όπως και η Γαλλία με 190,6%.
Γερμανία χρεός 161 % του ΑΕΠ της.
Κρατηθείτε τώρα διότι η Ελλάδα χρεοκόπησε με 163% του ΑΕΠ της χρέος.Και αυτή είναι η απόδειξη της προδοσίας της χώρας μας.
Με αυτό το χρέος ο ΓΑΠ κάλεσε το ΔΝΤ το οποίο μας δάνεισε περίπου 30 δις ευρώ. Το “Ταμείο” πρόθυμα με αυτό το γελοίο ποσό ανέλαβε την Διακυβέρνηση της χώρας μας. Από αυτά έχουμε πάρει μόλις 9 δις άλλα τα σαγόνια δεν κρατιούνται και έχουν αρχίσει να κινούνται.
Για άλλη μια φορά αυτά τα στοιχεία δεν τυγχάνουν δημοσιότητας. Για άλλη μια φορά τα Ελληνικά ΜΜΕ καθίστανται ύποπτα και συλλαμβάνονται με την Γίδα στην πλάτη. Μπορεί ο καθένας πλέον σκεφτεί την πρεμούρα τους να στηρίζουν την τρόικα σε κάθε της μέτρο. Είναι προφανές ότι με την βοήθεια των επιταγών και των εντολών της Τρόικα -και σώζοντας την κυβέρνηση Τσολακογλου από εδικό Δικαστήριο- βάζουν χέρι στον Ορυκτό λιγνιτικό πλούτο της χώρας ενόψει “απελευθέρωσης” και αυτό για αρχή.
Τα σαγόνια των νταβατζήδων δεν κρατιούνται και έχουν αρχίσει να κινούνται.
Και εάν δεν ήταν τα blogs όλα αυτά δεν θα τα μαθαίναμε ποτέ.
Τελεία και παύλα.

Γιάννης Παπαϊωάννου
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com
Το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ): "καλεί τους πολίτες να MHN παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου"
ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
GENERAL CONSUMERS' FEDERATION OF GREECE
Κέντρο Πληροφοριών: Γ. Σεπτεμβρίου 13 - Αθήνα 104 32 - όρ. 5ος - τηλ. 210 36.32.443 Fax. 210 36.33.976
Ανοιχτή Γραμμή: 11711 email: inka - http://www.inka.gr/
40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΙΝΚΑ ΔΤ 275/04.09.10

Δεν μας έφταναν η κατάργηση και μείωση των μισθών και των συντάξεων, αυξήσεις φόρων, κατάργηση δικαιωμάτων και αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα από έγκριτες εφημερίδες, και από το Διαδίκτυο, η κυβέρνηση προωθεί δύο μέτρα, συν τοις άλλοις πολυέξοδα για το κράτος :



1ο Θέλει να αντικαταστήσει την Ταυτότητα με την «κάρτα πολίτη», που πολύ σωστά έχει χαρακτηριστεί Κάρτα Φακελώματος του Πολίτη, η οποία μάλιστα δεν έγινε δεκτή στην Αγγλία, λόγω μεγάλου και άσκοπου κόστους και των αντιδράσεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Αυτή η κάρτα προγραμματίζουν να ενημερώνεται με κάθε αλλαγή στην οικονομική κατάσταση (ακίνητα, κινητές αξίες, λογαριασμοί, οφειλές), οικογενειακή κατάσταση, κατάσταση υγείας (φάρμακα, εισαγωγές σε νοσοκομεία, κληρονομικό ιστορικό), μετακινήσεις ταξίδια κτλ.
Όλα τα προηγούμενα θα εμφανίζονται σε «ενιαία οθόνη». Αναφέρουν ότι ο ίδιος ο κάτοχος «θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία του από το Διαδίκτυο» - λες και δεν τα ξέρει. Θα έχει όμως και το κράτος πρόσβαση και μάλιστα σε τομείς που μέχρι σήμερα δεν επιτρέπεται. Εννοείται ότι πρόσβαση θα «αποκτήσουν» όλοι οι μεγάλοι προμηθευτές (πολυεθνικές, ασφαλιστικές, τράπεζες, διαγνωστικά κέντρα, πολυκλινικές, ιδιωτικά γραφεία «εύρεσης εργασίας», ενοικίασης εργαζομένων, εισπρακτικές) και βέβαια οι χάκερς.

Είναι γνωστό ότι το διαδίκτυο είναι και θα είναι πάντα διάτρητο, φυτίλια, συννεφάκια.

2ο Θέλει να επιβάλλει υποχρεωτικά σε όλες τις συναλλαγές την «κάρτα των συναλλαγών», που και αυτή έχει χαρακτηριστεί Χαφιές του Καταναλωτή, και αυτή δεν έγινε δεκτή ούτε καν από τον αρμόδιο επίτροπο της φορολογίας της ΕΕ.
Τη δεύτερη κάρτα επιδιώκουν να την έχει συνέχεια ο καταναλωτής (από ποια μέχρι ποια ηλικία άραγε;) για να καταγράφεται η κάθε συναλλαγή: το προϊόν ή η υπηρεσία, ο χρόνος και η χρηματική της αξία. Είναι προφανές ότι με αυτό τον τρόπο, και επειδή κάθε προϊόν διαθέτει μπαρ-κοντ -με μία αναγωγή στα προϊόντα που αγοράζει- θα είναι γνωστά τα πάντα ανεξαιρέτως, για τον πολίτη - καταναλωτή: Οι συνήθειές του, τα πιστεύω του, η σεξουαλική του ζωή . η υγεία του κλπ.
Με αυτές τις υποχρεωτικές κάρτες ουσιαστικά δρομολογούν να καταργηθεί το Τραπεζικό Απόρρητο, το Ιατρικό Απόρρητο, και γενικά κάθε είδους απόρρητο στην ιδιωτική ζωή, θα ενοποιηθούν όλοι οι αριθμοί (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, κτλ ) και θα μετατραπεί ο πολίτης σε έναν ανθρωποαριθμό.

Το ΙΝΚΑ δηλώνει κάθετα ότι δεν θα δεχτεί τον Μεγάλο Αδελφό, δεν έχει να διαπραγματευτεί και να διαβουλευτεί την αξιοπρέπεια του πολίτη - καταναλωτή και καταδικάζει απερίφραστα τα προτεινόμενα μέτρα.
Καλεί όλες οργανώσεις πολιτών, τους συνδικαλιστικούς και τους επιστημονικούς φορείς και όλα τα πολιτικά κόμματα για να μην περάσει το φακέλωμα.
Το ΙΝΚΑ θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο, αλλά καλεί από τώρα τους πολίτες σε ετοιμότητα αν χρειαστεί, για να μην παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΥΠΟΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΦΤΩΧΙΑ
ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ.

ΥΓ: Το Διαδίκτυο είναι χρήσιμο αλλού και όχι για φακέλωμα.
Το ΙΝΚΑ έχει υποδείξει και πώς θα καταπολεμηθεί η Γραφειοκρατία και πώς θα εντοπιστούν οι φοροφυγάδες, που άλλωστε είναι γνωστοί. Τα επιχειρήματα αυτά είναι κουκούλες προσχήματα.

______________________________________
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ!!!
Αν θελήσεις να προωθήσεις ένα μήνυμα ΔΙEΓΡΑΨΕ όλες τις διευθύνσεις που φανερώνουν από ποιον το έλαβες και ποιοι ήταν οι άλλοι παραλήπτες του.
ΕΠΙΣΗΣ: αν έχεις πολλούς παραλήπτες, βάλε τις διευθύνσεις των παραληπτών στο πεδίο "Ιδιαίτερη Κοινοποίηση" (bcc) και όχι στα πεδία "Προς" (to) και "Κοινοποίηση" (cc) έτσι ώστε να μην φαίνεται η διεύθυνση κανενός από τους παραλήπτες.

Σύλληψη παπαγάλου

"Τρέξε, τρέξε αλλιώς θα σε πιάσει η γάτα". Με αυτό το συνθηματικό ο Λορένζο ο παπαγάλος ειδοποιούσε εμπόρους ναρκωτικών, όταν παρείσακτοι έμπαιναν στο κρησφύγετό τους. Τελικά κατασχέθηκε, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιδρομής. Ωστόσο τη δουλειά του την είχε κάνει καλά

Έναν παπαγάλο χρησιμοποιούσαν ως τσιλιαδόρο, έμποροι ναρκωτικών στην πόλη Μπαρανκίγια της Κολομβίας. Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Ελ Εράλντο", το πουλί βοήθησε πολλούς κακοποιούς να ξεφύγουν, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιδρομής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την Τετάρτη 300 αστυνομικοί έφτασαν σε σπίτι, για το οποίο υπήρχαν καταγγελίες ότι είχε μετατραπεί σε κρησφύγετο, εμπόρων ναρκωτικών και διαρρηκτών.

Πλησίασαν αθόρυβα, αλλά ο Λορένζο ο παπαγάλος, μόλις μπήκαν στο σπίτι, άρχισε να επαναλαμβάνει δυνατά: "Τρέξε, τρέξε, αλλιώς θα σε πιάσει η γάτα".

Πολλοί κακοποιοί, ακούγοντας τον συναγερμό που σήμανε ο Λορένζο, κατάφεραν να βγουν από την πίσω πόρτα και να διαφύγουν.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν το πουλί και το παρέδωσαν σε οργάνωση προστασίας των ζώων. Κατάφεραν επίσης να συλλάβουν τέσσερα άτομα ενώ μέσα στο σπίτι βρήκαν 250 μαχαίρια και 1000 δόσεις μαριχουάνας.

ΠΗΓΗ:NEWS247

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ! απο Ηρακλειο Κρητης



http://candiaalternativa.files.wordpress.com/2010/11/antieklogikiafisaweb2010.jpgΣτις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που θα γίνουν σε λίγες μέρες, άπαντες οι «ενεργοί» πολίτες της αξιοθρήνητης δημοκρατίας «μας» θα κληθούν για μια ακόμη φορά να επιτελέσουν το θεατρινίστικο ρόλο που η εξουσία ονομάζει «δημοκρατικό εκλογικό δικαίωμα». Οι εκλογές είναι μια από τις πιο καλοστημένες απάτες που έχει δημιουργήσει η κυριαρχία, για να καλλιεργεί στα μυαλά των υπηκόων της την ψευδαίσθηση ότι αυτοί και μόνο αυτοί επιλέγουν το δρόμο του μέλλοντος τους.

Το συγκεκριμένο «μέλλον» όμως, είναι εξαρχής διανθισμένο με διλήμματα, τα οποία η εκάστοτε πολιτική εξουσία θέτει στο λαό. Κάποτε το δίλημμα ήταν ο φόβος της συνταγματικής εκτροπής μέσα από ένα πραξικόπημα, σήμερα ονομάζεται «υποταγή στις κυβερνητικές επιλογές ή αποσταθεροποίηση». Για τις φετινές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές τα κομματικά επιτελεία έχουν αναγάγει το τελευταίο αυτό δίλημμα σε κύρια πολιτική τους θέση. Με αυτό το τέχνασμα οι πολίτες γίνονται έρμαιο διάφορων εκβιασμών (ακυβερνησία λόγω εκλογικής αποχής, κατάρρευση της οικονομίας και πτώχευση της χώρας, απώλεια θεσμικής κι εθνικής κυριαρχίας κλπ) από πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες, και τρομοκρατημένοι αδυνατούν να τους αμφισβητήσουν, διαλέγοντας τελικά την εθελούσια σκλαβιά τους.

Μπορεί οι εκλογές της 7ης Νοέμβρη να γίνονται για την ανάδειξη δημάρχων και περιφερειαρχών αλλά στην ουσία οι τοπικές εκλογές ήταν πάντα μια μικρογραφία των εθνικών, με τους τοπικούς άρχοντες να συναγωνίζονται σε δημαγωγία, κομπίνες, ρουσφέτια και λαδώματα τους «πατέρες του έθνους». Είναι φυσικό εξάλλου, μιας και οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες που συνήθως εκλέγονται είναι ταυτόχρονα και κομματικά στελέχη, ενώ αρκετοί από αυτούς στα μεγάλα αστικά κέντρα έχουν περάσει από κυβερνητικούς θώκους και υπουργεία και όπως γνωρίζουμε, τέτοιου είδους κυβερνητικές θέσεις είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με επενδυτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους.

Αυτή η σχέση έρχεται σήμερα να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο μέσα από το «σχέδιο Καλλικράτης» με το οποίο επιχειρείται ο ουσιαστικός περιορισμός των λειτουργικών δαπανών των δήμων και περιφερειών και οι περικοπές σε οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους. Το σχέδιο αυτό ξεχαρβαλώνει και χαρίζει στους ιδιώτες οποιαδήποτε κοινωνική υπηρεσία έχει απομείνει. Συνδέει τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών με κριτήρια κέρδους, διαλύει εργασιακές σχέσεις, βάζει τους κανόνες της αγοράς πιο βαθιά στη ζωή μας. Όλα αυτά οδηγούν στο σχηματισμό τοπικών «κυβερνήσεων», με διορισμό των αντιπεριφερειαρχών από τον περιφερειάρχη, ο οποίος θα παίζει ρόλο τοπικού «πρωθυπουργού». Έχουμε λοιπόν αντί για τη πολυδιαφημισμένη «αποκέντρωση», υπερσυγκέντρωση εξουσιαστικών θεσμών και κρατικού πλούτου στα χέρια λίγων κομματικών εκλεκτών και αύξηση της απόστασης των ανθρώπων από τα κέντρα λήψεως αποφάσεων.

Η συνειδητή αποχή από τις εκλογές είναι μια πράξη πολιτικής αξιοπρέπειας, που ως ένα βαθμό εκφράζει τη αηδία των ανθρώπων απέναντι σ’ ένα πλήρως διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Όμως είναι πλέον επιτακτικό να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα. Να σταματήσουμε να παραδίδουμε τις τύχες μας σε «ειδικούς» και αυτόκλητους «σωτήρες» και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να δημιουργήσουμε αυτοοργανωμένες δομές τόσο στο επίπεδο των κοινωνικών αγώνων ενάντια στο ζοφερό παρόν και μέλλον που μας επιφυλάσσουν, όσο και σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας, σε κάθε γειτονιά, χωριό και εργασιακό χώρο. Δομές που θα βασίζονται στην πραγματική αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια και όχι στον κανιβαλικό ανταγωνισμό που μας επιβάλλουν. Με λαϊκές συνελεύσεις στις οποίες θα αποφασίζουμε εμείς για εμάς και θα αντιμετωπίζουμε συλλογικά και ισότιμα τα προβλήματα που μας απασχολούν, χωρίς την κηδεμονία αρχόντων, αφεντικών, και όλου αυτού του κυρίαρχου συρφετού των κηφήνων.

Τέτοιες και άλλες παρόμοιες αντιεξουσιαστικές αντιλήψεις για τη συλλογική διαχείριση των κοινών μέσα από αμεσοδημοκρατικούς, συμμετοχικούς και άλλους αντιθεσμούς που οι άνθρωποι ελεύθερα φαντάζονται και υλοποιούν δεν είναι απλά ιδέες των όπου γης αναρχικών κινημάτων. Αποτελούν επιτακτική αναγκαιότητα απέναντι σε ένα μοντέλο κοινωνικής οργάνωσης που οι αντιφάσεις και οι παραλογισμοί του έχουν οδηγήσει σήμερα σε μια πολυδιάστατα οριακή κρίση που ωθεί την ανθρωπότητα και τη φύση σε οριστικό αφανισμό.

Τέτοια αυτοοργανωμένα μοντέλα δεν είναι ουτοπικά. Έχουν υπάρξει στην ανθρώπινη ιστορία και σήμερα συνεχίζουν να υπάρχουν σε επίπεδο ολόκληρων περιοχών, κωμοπόλεων και χωριών στην Ισπανία και τη λατινική Αμερική, όπως και αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι εργασίας στη Γερμανία, στην Αργεντινή και αλλού.

Επιβάλλεται λοιπόν να αρχίσουμε να αναλογιζόμαστε τη δύναμη των δικών μας χεριών. Χρειάζεται να αρχίσουμε να παίρνουμε ξεκάθαρες αποφάσεις για το μέλλον μας.

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ  – ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ


Κατάληψη Ευαγγελισμού-θεοτοκοπούλου 18 Ηράκλειο Κρήτης

Μεξικο-πυροβολισμος φοιτητη απο την αστυνομια

Στον λαό του Μεξικού
Και την διεθνη κοινότητα
 Οι συμμετέχοντες στο διεθνές φόρουμ εναντίων της στρατιωτικοποίησης και της βίας, για μια διαφορετική κουλτούρα, εναντιωνόμαστε στην προσπάθια δολοφονίας του συντρόφου μας Darío Álvarez Orrantia, φοιτητή στο πρώτο τρίμηνο κοινωνιολογίας του αυτόνομου πανεπιστημίου της πόλης Juárez, εξαιτίας πρακτόρων της ομοσπονδιακής αστυνομίας, οι οποίοι πυροβόλησαν εναντίων των συμετεχόντων στην δέκατη Τρίτη πορεία εναντίων του θανάτου στην πολη  Juárez,  όπου έλαβε μέρος στις 29 Οκτωβρίου του 2010, έχοντας σαν προορισμό την σχολή βιομετρικών επιστημών του ίδιου πανεπιστημίου όπου συνεχίζονται οι εργασίες του φόρουμ.
Εξαιτίας της σοβαρότητας των συμβάντων και μετά την προσπάθεια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να αλλοιώσει την αλήθεια καταγκέλουμε δημόσια:

1)      Η ομοσπονδιακή αστυνομία πυροβόλησε δειλά τραυματίζοντας με τα όπλα της στην πλάτη τον σύντροφο Darío ο οποίος βρίσκονταν παντελώς άοπλος.
   
2)      Η βιαιοπραγία συνέβη στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων του πανεπιστημίου που αντικατοπτρίζει την εξόφθαλμη καταστρατήγιση της πανεπιστημιακής αυτονομίας.  

3)      Η ομοσπονδιακή αστυνομία αφού τραυμάτησε τον σύντροφο Darío, προσπάθησε να τον απαγάγει σέρνοντάς τον και να μαζέψει τις αποδείξεις των πυροβολισμών, πράξη κατα την οποία φοιτητές καθηγητές και φύλακες του πανεπιστημίου καθως και  συμμετέχοντες στο φόρουμ αντέδρασαν αποφεύγοντας οτι θα ήταν μια προφανής καταστρατήγιση της δικαιοσύνης.

4)      Ξεκαθαρίζουμε οτι η πράξη της αστυνομίας εφαρμόστηκε κατόπην προσχεδιασμόυ και με πλεονέκτημα  αφού είχαν προηγηθεί 5 περιπτώσεις κατα τις οποίες έπεσαν πυροβολισμοί προς τους συγκεντρωνένους.

5)      Υπάρχουν αποδείξεις απο κανάλια της τοπικής τηλεόρασης και μαρτυρίες δημοσιογράφων οτι εκείνη τη στιγμή φαίνονται ξεκάθαρα που βρίσκονταν οι ομοσπονδιακές μονάδες την στιγμή του πυροβολισμού. Αποδείξεις οι οποίες καταρύπτουν την εκδοχή της κυβέρνησης οτι το περιστατικό συνέβη πρίν την είσοδο στον πανεπιστημιακο χώρο.

6)      Η επίθεση της αστυνομίας έγινε εναντίων μιας πορείας εντελώς ειρηνικής που αντιπροσωπεί μια ευθή πολιτική πρόκληση της κυβέρνησης του Felipe Calderón στο ευρή κίνημα που μάχεται εναντίων της στρατιοτικοποίησης και της βίας     

7)      Καταγκέλουμε οτι κατά την πραγματοποίηση του φόρουμ η αστυνομία είχε μια επιθετική συμπεριφορά εναντίων των παρευρισκομένων, περιπολόντας συνεχώς τις εγκαταστάσεις της σχολής και σταθμεύοντας κατά διαστήματα στις πόρτες. Επίσης αστυνομία παρουσιάστηκε και γύρω απο σπίτια των οργανωτών του φόρουμ.

       Για ολα τα προηγούμενα απαιτούμε:

1)      Αποτελεσματική και άμμεση τιμωρία στους υπεύθυνους ηθικούς και φυσικούς της επίθεσης εναντιίων του συντρόφου Darío και των υπόλοιπων διαδηλωτών που να μην είναι μια απλή κράτηση και απελευθέρωση των υπαίτιων.

2)      ’Αμμεση απομάκρυνση της αστυνομίας και του στρατού απο τους δρόμους της πόλης Juárez.

3)      Την αποπομπή του Felipe Calderón, υπεύθυνου για τις επιθέσης εναντίων του λαού και την επιβολή στους κατοίκους αυτών των συνόρων ενός ψεύτικου και αποτυχημένου πολέμου στον οποίο ο λαός βάζει τους νεκρούς και τους τραυματίες.

4)      Την ολική ιατρική κάληψη για την περίθαλψη του συντρόφου Darío και σε περίπτωση αναπηρίας την πληρωμή αναπηρικού επιδόματος απο την κυβέρνηση που να καλύπτει όλες της καθημερινές του ανάγκες.

Διεθνές φόρουμ εναντίων της στρατιοτικοποίησης και της βίας, για μια διαφορετική κουλτούρα
Άλλος ένας νεκρός προστέθηκε χθές το βράδυ στη λίστα των νεκρών των κελιών της δημοκρατίας, στις φυλακές Κέρκυρας από ανακοπή.Το όνομά του είναι Μελλισουργός Κυριάκος.Όπως πάντα οι ανθρωποφύλακες άργησαν να ανοίξουν το κελί παρά τις διαμαρτυρίες των συγκρατουμένων του.Το ασθενοφόρο καθυστέρησε και όταν έφτασε δεν είχε την απαιτούμενη περίθαλψη προκειμένου να σωθεί. Οι κρατούμενοι των φυλακών Μαλανδρίνου (πτέρυγες Α Ε),Διαβατών,Κομοτηνής,Γρεβενών,Δομοκού,Τρικάλων, Λάρισας στέλνουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του και τους συντρόφους του. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ Σ'ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΠΗΓΗ: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1221163
Με μια σφαίρα στην πλάτη σκότωσαν οι αστυνομικοί τον 16χρονο Guillermo Trafiñanco την ώρα που προσπαθούσε να βρει καταφύγιο σε ένα σχολείο για να ξεφύγει από την καταδίωξή τους. Ο Silvano Meza, ο αστυνομικός που κατηγορείται ότι τον σκότωσε, συνελήφθη και κατόπιν αποκαλύφθηκε ότι είχαν γίνει άλλες δύο καταγγελίες εις βάρος του για βιαιότητες εναντίον νεαρών. Ο θάνατος του Trafiñanco στις 21 Οκτωβρίου στην Viedma, πρωτεύουσα της επαρχίας Rio Negro, ήρθε να προστεθεί στις δολοφονίες του 15χρονου Diego Bonefoi και άλλων δύο νεαρών των Sergio Cárdenas, 29 ετών, και Nicolás Carrasco,16 ετών, κατά τις κινητοποιήσεις που ακολούθησαν, τον περασμένο Ιούνιο στο Bariloche. Σύμφωνα με το Azkintuwe o νεαρός ήταν Μαπούτσε. Η μητέρα του λίγες μέρες μετά, κατήγγειλε ότι όταν προσπάθησε να πλησιάσει το χτυπημένο παιδί της, άλλοι αστυνομικοί την απείλησαν με όπλο, ενώ πυροβόλησαν και εναντίον άλλων νεαρών που ήταν εκεί γύρω.
ΠΗΓΗ:http://resistencias2005.blogspot.com/2010/10/blog-post_3448.html

Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΑΘΩΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ,ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΗ ΤΣΑΝΤΑ ΜΕ ΜΟΛΟΤΟΦ,ΕΝΩ ΕΚΕΙΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΙΞΗ ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ...
ΕΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΟΥΣΑΝ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ...Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΘΑ ΠΑΡΕΜΕΝΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ....

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ ΕΥΑΓΓΕΛΕ ΜΕΔΕΜΛΗ,ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΑΘΩΩΣΑΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ...
ΚΑΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΣΟ ΤΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ...ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ.

Δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες για τους αστυνομικούς που φόρτωσαν, στην κυριολεξία, ένα σακίδιο με μολότοφ στον 24χρονο φοιτητή με τις πιτζάμες. Επειτα από έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, εκδόθηκε απ' τον εισαγγελέα Ευάγγελο Μαδεμλή απαλλακτική διάταξη για τους ελεγχόμενους αστυνομικούς, με το αιτιολογικό ότι «δεν είχαν δόλο» στα αδικήματα της «ψευδορκίας» και της «ψευδούς καταμήνυσης» σε βάρος του φοιτητή Γιώργου Δημητρίου. Η δικαστική έρευνα ξεκίνησε με παραγγελία τού τότε προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Παπαγεωργίου, που ζήτησε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση, με βάση το δημοσίευμα της «Ε» της 10ης Δεκεμβρίου 2009. Την εξέταση των ερασιτεχνικών βίντεο και τη λήψη μαρτυρικών καταθέσεων πραγματοποίησαν δύο πταισματοδίκες, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Με την παραπάνω δικογραφία συσχετίστηκε και η έγκληση του φοιτητή, που ζητούσε την ποινική δίωξη των αστυνομικών.

Στις εικόνες που απαθανάτισαν διαδηλωτές με κινητά τηλέφωνα και ερασιτεχνική κάμερα φαίνεται ξεκάθαρα ότι: ο φοιτητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ παρακολουθούσε αμέριμνος την πορεία για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, χωρίς σακίδιο ώμου, πριν από τη σύλληψή του. Αργότερα, όμως, ένας αστυνομικός φαίνεται να μεταφέρει από άλλο σημείο ένα ανοιχτόχρωμο σακίδιο και να το τοποθετεί δίπλα στον 24άχρονο. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε για ανάκριση με την κατηγορία της «κατοχής εκρηκτικών υλών», αλλά αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, όταν η υπεράσπιση προσκόμισε dvd με τις εικόνες που κατέγραψαν οι διαδηλωτές.

Οι αστυνομικοί-κατήγοροι ανακάλεσαν τις αρχικές τους καταθέσεις και έκαναν λόγο για λάθος. «Διαπίστωσαν ότι το σακίδιο δεν ανήκει στον συλληφθέντα και αποφάσισαν οικειοθελώς να επανορθώσουν άμεσα. Αναζήτησαν και ενημέρωσαν τηλεφωνικά την ανακρίτρια, που είπε στον επικεφαλής να μεταβεί στο γραφείο της».

Στους εμπλεκόμενους αστυνομικούς επιβλήθηκαν πειθαρχικές κυρώσεις από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ., που συνεδρίασε στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, τον περασμένο Ιούνιο. Σε προσωρινή αργία τέθηκαν ένας ανθυπαστυνόμος και άλλοι τέσσερις αστυνομικοί, ενώ με επιβολή προστίμου τιμωρήθηκε ακόμη ένας αστυνομικός, ο οποίος φέρεται ότι πέταξε στο έδαφος το κινητό τηλέφωνο με το οποίο κατέγραφε το περιστατικό μια αυτόπτης μάρτυρας.

Του ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΥΛΗ

canvas printing
top