Την ενεργοποίηση της Επιτροπής Προσφύγων για τις συσσωρευμένες αιτήσεις, που προβλέπεται από το Προεδρικό Διάταγμα 81/2009, «για ανθρωπιστικούς λόγους και όλως κατ΄εξαίρεση, [...] παρά την πάγια θέση της κυβέρνησης ότι η ισχύουσα διαδικασία ασύλου είναι ανεφάρμοστη, αναποτελεσματική και ξεπερασμένη», αποφάσισε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και χορήγησε εντέλει πολιτικό άσυλο στους Ιρανούς μετανάστες, που πραγματοποιούσαν, τον τελευταίο μήνα, απεργία πείνας μπροστά στα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Η επίκληση του παλαιότερου ΠΔ 81/2009 έγινε εξαιτίας του ότι η υγεία των απεργών διέτρεχε σοβαρό κίνδυνο, λόγω της παρατεταμμένης ασιτίας, στην οποία επέλεξαν να υποβληθούν, προκειμένου να γίνει αποδεκτό το αίτημά τους.

Με ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία αναγνωρίζει ως «θετική» την απόφαση του υπουργού, που στηρίζεται στη συνεκτίμηση σοβαρών ανθρωπιστικών λόγων, «ωστόσο, αντιμετωπίζει την ενεργοποίηση της Επιτροπής Προσφύγων για τις συσσωρευμένες αιτήσεις, που προβλέπεται στο παλαιότερο ΠΔ, μόνον ως ένα απολύτως προσωρινό και επείγον μέτρο μέχρι την έκδοση του νέου ΠΔ, το οποίο θα ρυθμίσει τη μεταβατική διαδικασία ασύλου στην Ελλάδα και ως προς το οποίο η Ύπατη Αρμοστεία αναμένει ότι θα εγγυηθεί μία δικαιότερη και πιο αποτελεσματική εξέταση όλων των εκκρεμών αιτημάτων».

Ως εκ τούτου, η Αρμοστεία καλεί τις αρχές «να μεριμνήσουν για την άμεση έκδοση του νέου Προεδρικού Διατάγματος χωρίς καθυστέρηση, καθώς και για την άμεση προώθηση του Σχεδίου Νόμου για τη δημιουργία ανεξάρτητης πολιτικής υπηρεσίας ασύλου».

(To χρωμόσωμα του συνδρόμου down)



Ένα τεστ αίματος στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να αντικαταστήσει τους πιο πολύπλοκους και επεμβατικούς ελέγχους για τη διάγνωση του συνδρόμου Ντάουν, σύμφωνα με ολλανδούς επιστήμονες. Σήμερα, οι έγκυες υψηλού κινδύνου πρέπει να κάνουν αμνιοκέντηση, μια διαδικασία που έχει τον κίνδυνο αποβολής του εμβρύου.

Οι ολλανδοί ερευνητές, υπό την κλινική γενετίστρια Σουζάνα Φριντς του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Μάαστριχτ, μιλώντας στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας στη Ρώμη, σύμφωνα με το BBC, έκαναν γνωστό ότι έχουν σχεδόν ολοκληρώσει την ανάπτυξη μιας νέας ακριβούς μεθόδου ανάλυσης του αίματος της εγκύου για τον εντοπισμό τυχόν χρωμοσωμικών ανωμαλιών του εμβρύου.

Πρόκειται για μια παρόμοια τεχνική με αυτή που ήδη χρησιμοποιείται για την ανίχνευση προβλημάτων στο DNA του εμβρύου με βάση δείγματα που λαμβάνονται από το αμνιακό υγρό της μήτρας της εγκύου. Το πλεονέκτημα της νέας τεχνικής είναι ότι δεν είναι καθόλου επεμβατική, είναι ταχεία και δεν εμπεριέχει κανένα κίνδυνο για το έμβρυο.

Το νέο τεστ μπορεί να γίνει πολύ νωρίς, γύρω στις έξι έως οκτώ εβδομάδες της εγκυμοσύνης. Αν μετά από μια σειρά ελέγχων αποδειχτεί ότι η νέα τεχνική είναι όντως ασφαλής, τότε, σύμφωνα με τους ερευνητές, όλες οι γυναίκες θα έχουν στη διάθεσή τους ένα τέτοιο τεστ αίματος σε λίγα χρόνια, με κόστος γύρω στα 30 ευρώ, δηλαδή πολύ φθηνότερα σε σχέση με την τωρινή μέθοδο της αμνιοκέντησης.

Το δείγμα αίματος μπορεί να ληφθεί σε μια από τις συνήθεις επισκέψεις της εγκύου στον γιατρό της. Προς το παρόν, το τεστ αίματος έχει αξιοπιστία περίπου 80%, αλλά οι ερευνητές εργάζονται για να το βελτιώσουν.

Μια σειρά από επιστημονικά εργαστήρια ανά τον κόσμο μελετούν και αναπτύσσουν διάφορα εναλλακτικά διαγνωστικά τεστ για το σύνδρομο Ντάουν και άλλες γενετικές ανωμαλίες του εμβρύου.

Πηγή: apolitistosteki.blogspot.com

Ευχάριστα είναι τα νέα από διάφορες έρευνες που γίνονται για την καταπολέμηση του AIDS. Ερευνητές από το Loyola University ανακάλυψαν ότι τα βασικά συστατικά μιας πρωτεΐνης που ονομάζεται TRIM5a, καταστρέφουν τον ιό HIV σε πιθήκους.

“Η διαπίστωση αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες θεραπείες με βάση αυτή τη πρωτεΐνη που θα μπορούσαν να καταστρέψουν τον ιό HIV στον άνθρωπο”, δήλωσε ο...
ανώτερος ερευνητής Edward M. Campbell, PhD, του Loyola University Health System.

Ο Campbell και οι συνεργάτες του αναφέρουν τα πορίσματά τους σε ένα άρθρο του περιοδικού Iology που θα εκδοθεί στις 15 Σεπτεμβρίου του 2010.

Από το 2004, όπου και διάφοροι ερευνητές ανέφεραν ότι η πρωτεΐνη TRIM5a προστατεύει τους πιθήκους από τον ιό HIV, άρχισαν οι έρευνες όπου κατέληξαν σε αυτή τη σημαντική ανακάλυψη, ότι όχι μόνο προστατεύει, αλλά και καταστρέφει τον ιό του AIDS.

http://apolitistosteki.blogspot.com/

Λουκέτο Σε Επιχειρήσεις Το 2011


Λουκέτο, το αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται να βάλει μία στις πέντε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς αδυνατεί να ανταπεξέλθει στην δύσκολη οικονομική συγκυρία, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων (ΙΜΕ) της Γενικής Συνομοσπονδίας Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).Σύμφωνα με την έκθεση που παρουσίασε την Τετάρτη η ΓΣΕΒΕΕ, 175.000 μικρές επιχειρήσεις, δηλαδή το 20,9%, θα κλείσουν μέχρι το τέλος του 2011.

Το ποσοστό αυτό μάλιστα σχεδόν διπλασιάστηκε τον τελευταίο χρόνο, αφού σε ανάλογη έρευνα, τον Μάιο του 2009, ήταν 11,7%.

Οι έμποροι και οι βιοτέχνες χτυπούν καμπανάκι κινδύνου, καθώς με βάση τα...
δεδομένα της έκθεσης υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χαθούν 300.000 θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του 2011.

Η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αγορά φαίνεται και από το γεγονός ότι το 26% των επιχειρήσεων είναι έτοιμες για μετεγκατάσταση για φορολογικούς λόγους, ενώ μία στις δέκα επιχειρήσεις υφίσταται καταλυτικές συνέπειες από την αύξηση του ΦΠΑ.

Στα στοιχεία αυτά έρχεται να συμπληρωθεί και το γεγονός ότι άλλες περίπου 200.000 επιχειρήσεις, δηλαδή το 23,5%, αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη συνέχιση της δραστηριότητάς της.

Με βάση αυτή την εικόνα έμποροι και βιοτέχνες θεωρούν ότι οποιαδήποτε άλλη αύξηση στο ΦΠΑ θα αποτελέσει κυριολεκτικά την «ταφόπλακα» των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ζητούν από την κυβέρνηση συντονισμένες δράσεις τόνωσης της αγοράς.

Πηγή:rokakias.blogspot.com


Για διορθωτικές παρεμβάσεις στο ισχύον σύστημα πανελλήνιων εξετάσεων έκαναν λόγο σε συνέντευξη Τύπου, η υπουργός Παιδείας Aννα Διαμαντοπούλου και ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος.
Οι παρεμβάσεις θα ανακοινωθούν τον Οκτώβριο, ενώ οι μαθητές που θα φοιτήσουν του χρόνου στην πρώτη τάξη Λυκείου θα διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το νέο σύστημα εξετάσεων, το οποίο δηλαδή θα εφαρμοστεί το 2013-2014.


Οι διορθωτικές παρεμβάσεις θα αναφέρονται στη σύμπτυξη των εμπλεκομένων στη διαδικασία των εξετάσεων και στον περιορισμό της χρονικής διάρκειάς τους, δεδομένου ότι σήμερα πάνω από 30.000 απασχολούνται σε διάφορες επιτροπές εξετάσεων, ενώ επί δύο μήνες ο μηχανισμός του υπουργείου Παιδείας διατίθεται για τη διεξαγωγή εξετάσεων.

Ο κ. Πανάρετος τόνισε ιδιαίτερα, ότι η φετινή διαδικασία των πανελλήνιων εξετάσεων ήταν από τις καλύτερες των τελευταίων ετών. Τόνισε ιδιαίτερα για την κατάργηση της βάσης του δέκα, ότι παρά την κατάργησή της έμειναν 4.000 κενές θέσεις, ενώ πέρυσι ήταν 20.630.

Όσον αφορά τη μεγάλη πτώση των βάσεων, που είχε αποτέλεσμα να εισάγονται υποψήφιοι με πολύ χαμηλές βαθμολογίες, ο κ. Πανάρετος τόνισε, ότι περίπου το 90% των παιδιών έχουν μια θέση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και απομένει πλέον στα ιδρύματα, να τους δώσουν τα εφόδια που χρειάζονται.
Τόνισε όμως ιδιαίτερα, ότι το φαινόμενο αυτό οφείλεται και στο γεγονός, ότι λείπει μια ενδιάμεση μεταλυκειακή βαθμίδα στον τόπο μας.

Η κ. Διαμαντοπούλου σχετικά είπε ότι, διαμορφώνονται συνθήκες ελεύθερης πρόσβασης σε ορισμένα τμήματα και ζήτησε, να μην έχουμε υποκριτική αντιμετώπιση στο θέμα, δεδομένου ότι πολλοί μαθητές που ήταν κάτω από τη βάση, έβγαιναν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και επέστρεφαν στην Ελλάδα.

Η κ. Διαμαντοπούλου πάντως, τόνισε ιδιαίτερα, ότι το υπουργείο προχωρεί σε αλλαγές σε βάθος, ενώ υπενθύμισε ότι το θέμα ετέθη χθες και στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ τέλη Σεπτεμβρίου θα υπάρχει και το σχετικό κείμενο διαβούλευσης που θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων ήταν φέτος 106.189, ενώ πέρυσι ήταν 92.426 και συνολικά εισάγονται 84.368, ενώ το 2009 είχαν εισαχθεί 68.794 υποψήφιοι.

Οι εγγραφές των επιτυχόντων θα γίνουν από 13 έως 30 Σεπτεμβρίου

Κύριοι, αξιωματικοί και υπουργοί Βενιζέλο και Μπεγλίτη, η ιατροδικαστική εξέταση του άτυχου 19χρονου δεν πρόκειται να φωτίσει τους πραγματικούς λόγους της απώλειας του.
Δεν πρόκειται να προσφέρει τίποτε περισσότερο στα όσα γνωρίζετε για τις αδυναμίες του Υγειονομικού Σώματος και τις εικονικές εξετάσεις που ακολουθούν την κατάταξη των Νεοσυλλέκτων!
Τις πραγματικές αιτίες, που είναι εδώ και χρόνια γνωστές σε εσάς προσωπικά και στους αδίστακτους στρατιωτικούς υφισταμένους σας, καταγγέλλουν με σπαρακτικό τρόπο γονείς των οποίων τα παιδιά υπηρετούν στο Κέντρο Εκπαίδευσης της Κορίνθου, αλλά και νέα παιδιά, απολυμένοι πρόσφατα που έχουν υπηρετήσει σε αυτό.
Ας δώσουμε όμως το λόγο στους γονείς:
«Έμαθα από το γιο μου που είναι και αυτός νεοσύλλεκτος στην Κόρινθο ότι υπάρχουν κάποιοι εκπαιδευτές στον Έκτο (6ο) Λόχο ειδικά που εκτός από τις σκληρές ασκήσεις που δεν τις κάνουν ούτε στα ΛΟΚ, και τα Καψόνια, εάν κάποιο παιδί διαμαρτυρηθεί ότι δεν είναι καλά δεν φροντίζουν να τον μεταφέρουν στο γιατρό.
Όπως και στην περίπτωση του παιδιού από τη Ρόδο που αργά το απόγευμα και όλη τη διάρκεια της νύχτας μέχρι που πέθανε διαμαρτύρονταν ότι δεν νοιώθει καλά, ότι πεθαίνει.
Είχε δύσπνοια και βήχα ασταμάτητο. Εκλιπαρούσε να τον πάει ο Υπολοχαγός του στο γιατρό και αυτός του έλεγε συνεχώς «ΣΚΑΣΕ, ΘΑ ΠΑΣ ΤΟ ΠΡΩΙ»!
Και το παιδί έκλεισε τα μάτια και μετά από λίγες ώρες έσβησε.
Κάντε κάτι. Βοηθήστε τα παιδιά μας. Σας Παρακαλώ»!
Αν επομένως κύριε Βενιζέλε και Μπεγλίτη θέλετε να ξέρετε τι πραγματικά συνέβη αναζητήστε τις επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις μας που καταγγέλλουν τα Βασανιστήρια=Καψόνια που γίνονται στην Κόρινθο.
Καψόνια που γνωρίζει ο διοικητής ότι συντελούνται, αφού ο ίδιος σε συνεργασία με τους αξιωματικούς έχουν εδώ και χρόνια ξεχωρίσει τον 6Ο Λόχο και αντιμετωπίζουν τους εκάστοτε φαντάρους του ως πειραματόζωα στα οποία δοκιμάζουν απίστευτες μεθόδους καταπίεσης και άγριες μεθόδους προσβολής της προσωπικότητας τους.
Αλήθεια σε ποιο πρόγραμμα εκπαίδευσης περιλαμβάνονται οι παρακάτω καταγγελλόμενες πρακτικές από πρόσφατα απολυμένους στρατιώτες:
«στον 6ο Λόχο τους ξυπνάνε στις 3:00 το βράδυ, τους βγάζουνε έξω με τα σακίδια τους και τους λένε θα σας αφήσουμε εδώ έξω να δείτε τι είναι Στρατός»!
Ποια άσκηση είναι αυτή; Τι προσφέρει; Μήπως είναι καραμπινάτο Παράνομο Συλλογικό Καψόνι;
Μήπως αποτελεί μια πραγματική, αποκαλυπτική εικόνα του σημερινού στρατού;
Αλήθεια κύριοι Βενιζέλο και Μπεγλίτη, εσείς δεν υποσχεθήκατε να εξαφανίσετε του Παραλόγου τη θητεία;
Αντί για αυτό Μετράμε δύο Δολοφονημένους Φαντάρους μέσα σε 10 μέρες, στο ίδιο ακριβώς Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, αυτό της Κορίνθου.
Αναρωτιούνται γονείς και φαντάροι, αν γνωρίζει η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, το τι συμβαίνει στην Κόρινθο,  δεν είναι Συνυπεύθυνοι;
Γιατί δεν διώχνουν άμεσα το Διοικητή, σαν ελάχιστο μέτρο Παραδειγματισμού;
Πρέπει ή όχι να διωχθούν Ποινικά οι Αξιωματικοί που Παρανόμησαν και Παρανομούν;
Εμείς καλούμε τους γονείς και τους φαντάρους να μας απευθυνθούν άμεσα και να προβούν σε καταγγελίες όλων των αυθαιρεσιών και των επικίνδυνων πρακτικών.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Βάσεις 2010 σε μεγάλη πτώση! Σε ΤΕΙ με 9ρια!

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Βάσεις 2010 σε μεγάλη πτώση! Σε ΤΕΙ με 9ρια!

Τελείωσε η αγωνία των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς αναρτήθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο site του υπουργείου Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ελαφρά κάμψη παρουσιάζονται στις «πρωτοκλασάτες» σχολές, όπως νομική και ιατρική, ενώ μεγαλύτερη πτώση παρατηρείται στις σχολές του Πολυτεχνείου.

Εν τω μεταξύ, με την κατάργηση της βάσης του «10» κατάφεραν να «περάσουν» σε σχολές μαθητές με μέσο όρο 0, 9! Παρατηρείται το παράδοξο να μην εισέρχονται σε σχολή πρώτης προτίμησης τους μαθητές με 18,5 και να εισέρχονται σε χαμηλόβαθμα τμήματα μεν, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δε (!) μαθητές με 0,9.

Το πρωτοφανές αυτό φαινόμενο προκαλεί ερωτήματα για την απόφαση της κατάργησης της βάσης του 10.

Αναμένεται να δούμε τα τελικά αποτελέσματα και τις αντιδράσεις των αριστούχων που έμειναν εκτός...

Η μεγάλη πτώση των βάσεων, κυρίως στα ΤΕΙ, λόγω της κατάργησης της βάσης του 10 είναι ένα από τα χαρακτηριστικά των φετινών Πανελλαδικών, όπως και στροφή των υποψηφίων στα Παιδαγωγικά Τμήματα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σε άνοδο βρίσκονται τα τμήματα και οι σχολές που έχουν σχέση με τους τομείς που έχουν σχέση με την Οικονομία, ενώ σταθερές εμφανίζονται οι Νομικές Σχολές και με μικρές αυξομειώσεις οι Ιατρικές.

Γενικότερα, εκτιμάται από τους εκπαιδευτι κούς ότι οι υποψήφιοι προτίμησαν σε μεγάλο ποσοστό τμήματα και σχολές, που βρίσκονται κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

Στα ΑΕΙ, πτωτικά κινήθηκαν οι βάσεις εισαγωγής σε 122 τμήματα επί συνόλου 345 ενώ υπήρξαν και 209 τμήματα με άνοδο.

Πτωτικά κινήθηκαν όλες οι αρχιτεκτονικές σχολές, ενώ οριακή (της τάξεως των 20-30 μορίων) ήταν η πτώση στις ιατρικές σχολές (συγκεκριμένα κατά 23 μόρια έπεσε η βάση για την ιατρική της Αθήνας και κατά 26 μόρια η ιατρική της Θεσσαλονίκης. Μεγαλύτερη ήταν η πτώση στις οδοντιατρικές σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης (137 και 103 μόρια αντίστοιχα).

Στα ΤΕΙ, πτώση από 17 έως και…10105 μόρια, παρατηρήθηκε σε 97 τμήματα επί συνόλου 213.

Η μεγαλύτερη πτώση, παρατηρήθηκε στο τμήμα ζωικής παραγωγής Ηπείρου με έδρα στην Άρτα καθώς η βάση διαμορφώθηκε στα 1374 μόρια από 11479 μόρια που ήταν το 2009. Σημαντική πτώση, παρατηρήθηκε στα περισσότερα ΤΕΙ της επαρχίας.

Μεγάλη είναι η ζήτηση στα Τεχνολογικά Ιδρύματα, τα οποία παρουσιάζουν τις περισσότερες ευκαιρίες για την επαγγελματική αποκατάσταση του αποφοίτου. Άνοδο σημειώνουν και οι φιλολογικές σχολές με εξαίρεση τα παιδαγωγικά τμήματα τα οποία σημειώνουν μικρή κάμψη στις βάσεις τους.

Αύξηση της απαιτούμενης βαθμολογίας παρατηρείται στις λογιστικές και χρηματοοικονομικές σχολές καθώς και στα τμήματα πληροφορικής. Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, καταγράφοντας ελαφρώς ανοδική πορεία, παραμένουν οι στρατιωτικές σχολές.

Επιπλέον, κατά τη φετινή χρονιά εισάγεται στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ ο μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων της τελευταίας πενταετίας, περίπου 84.000, ενώ η κατάργηση του «10» έχει προκαλέσει τεράστιο βαθμολογικό χάσμα της τάξης των 15.000 μορίων ανάμεσα στις βάσεις εισαγωγής της πρώτης και της τελευταίας σχολής.

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, θα υπάρχουν υποψήφιοι που θα εισαχθούν σε Τεχνολογικά Ιδρύματα με περίπου 2.500 μόρια, ενώ στην πρώτη θέση των ΤΕΙ παραμένει το τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης. Μικρή αύξηση της απαιτούμενης βαθμολογίας σημειώνεται και σε περιφερειακά Ιδρύματα λόγω της τάσης οι υποψήφιοι να επιλέγουν σχολές κοντά στον τόπο κατοικίας τους προκειμένου να αποφύγουν τα έξοδα.

Η κατάργηση του 10, έφερε πτώση ακόμη και 10.000 μορίων σε αρκετές σχολές. Ωστόσο, περισσότερα από 200 ήταν τα ΑΕΙ, οι βάσεις των οποίων κινήθηκαν ανοδικά.

Λίγο πριν ανακοινωθούν οι βάσεις, οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα μέσω του minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον κωδικό αριθμό τους.

Θα μπορούν επίσης να ενημερώνονται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών καλώντας τον αριθμό 1500.

Οι πίνακες με τα αποτελέσματα θα δοθούν και στα γραφεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να αναρτηθούν στα λύκεια.

Σε υψηλά επίπεδα, πάνω από 19.000 μόρια, διατηρούνται οι σχολές- ναυαρχίδες της θετικής κατεύθυνσης, Ιατρική και Αρχιτεκτονική, ενώ τα νομικά τμήματα καταγράφουν αύξηση της τάξης των 150 μορίων αγγίζοντας το «19».

Μεγάλη είναι η ζήτηση στα Τεχνολογικά Ιδρύματα τα οποία παρουσιάζουν τις περισσότερες ευκαιρίες για την επαγγελματική αποκατάσταση του αποφοίτου. Άνοδο παρουσιάζουν και οι φιλολογικές σχολές με εξαίρεση τα παιδαγωγικά τμήματα τα οποία σημειώνουν μικρή κάμψη στις βάσεις τους.

Αύξηση της απαιτούμενης βαθμολογίας παρατηρείται στις λογιστικές και χρηματοοικονομικές σχολές καθώς και στα τμήματα πληροφορικής. Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, καταγράφοντας ελαφρώς ανοδική πορεία, παραμένουν οι στρατιωτικές σχολές.

Επιπλέον, κατά τη φετινή χρονιά εισάγεται στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ ο μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων της τελευταίας πενταετίας, περίπου 84.000, ενώ η κατάργηση του «10» έχει προκαλέσει τεράστιο βαθμολογικό χάσμα της τάξης των 15.000 μορίων ανάμεσα στις βάσεις εισαγωγής της πρώτης και της τελευταίας σχολής.

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, θα υπάρχουν υποψήφιοι που θα εισαχθούν σε Τεχνολογικά Ιδρύματα με περίπου 2.500 μόρια, ενώ στην πρώτη θέση των ΤΕΙ παραμένει το τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης. Μικρή αύξηση της απαιτούμενης βαθμολογίας σημειώνεται και σε περιφερειακά Ιδρύματα λόγω της τάσης οι υποψήφιοι να επιλέγουν σχολές κοντά στον τόπο κατοικίας τους προκειμένου να αποφύγουν τα έξοδα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τις βάσεις εισαγωγής μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (επώνυμο- όνομα- πατρώνυμο- μητρώνυμο).

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΧΟΛΗΣΒΑΣΗ 2010ΒΑΣΗ 2009ΔΙΑΦΟΡΑ
APXITEKTONΩN MHXANIKΩN ΕΜΠ2231322583-270
APXITEKTONΩN MHXANIKΩN ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ2189622212-316
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΤΡΑΣ2169521930-235
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΒΟΛΟΣ)2144921727-278
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ (ΧΑΝΙΑ)2095721194-237
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΘΡΑΚΗΣ (ΞΑΝΘΗ)2092121167-246
AΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣAΣ KAI ΦIΛOΛOΓIAΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ2082220419403
AΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣAΣ KAI ΦIΛOΛOΓIAΣ ΑΘΗΝΑΣ2040620147259
IATPIKHΣ ΑΘΗΝΑΣ1945319476-23
ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚH ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ1938619256130
ΙΑΤΡΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ1933619436-100
IATPIKHΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ1933419360-26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ1927519455-180
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ1924619431-185
ΠOΛITIKΩN MHXANIKΩN ΕΜΠ1924119356-115
HΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩN MHXΑΝΙKΩN KAI MHXΑΝΙKΩN YΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΜΠ1923419306-72
IATPIKHΣ ΠΑΤΡΑΣ1922519240-15
ΞENΩN ΓΛΩΣΣ. METAΦP. & ΔIEPM.ΙΟΝΙΟ-ΕΙΔ. ΜΕΤΑΦΡ.ή ΔΙΕΡΜ. (ΚΕΡΚΥΡΑ)1916319194-31
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/α191621910458
ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚH ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/α1914319022121
IATPIKHΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΛΑΡΙΣΑ)1912819150-22
IATPIKHΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ191271910522
ΙΑΤΡΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/α1911819131-13
MHXANOΛOΓΩN MHXANIKΩN ΕΜΠ1911219137-25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/α1910518989116
ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚH ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ190871901671
ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΚΗΣ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ1908119299-218
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΚΗ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ1907619336-260
ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (ΣΜΑ) ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ1904019187-147
IATPIKHΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)19039190345
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΚΗ ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/α1902619078-52
IATPIKHΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ)19011190065
ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΚΗΣ ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/α189961892967
OΔONTIATPIKHΣ ΑΘΗΝΑΣ1899119128-137
OΔONTIATPIKHΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ1896619069-103
ΦAPMAKEYTIKHΣ ΑΘΗΝΑΣ1891818939-21
ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ18915
ΦAPMAKEYTIKHΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ1891418948-34
NOMIKHΣ ΑΘΗΝΑΣ1889318893
NAYΠHΓΩN ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ MHXΑΝΙKΩN ΕΜΠ1889118891
ΠOΛITIKΩN MHXANIKΩN ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ1887919094-215
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ & ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟΥ (ΑΘΗΝΑ)188591883128
HΛΕΚΤΡΟΛOΓΩN MHXΑΝΙKΩN & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ1884219004-162
ΦAPMAKEYTIKHΣ ΠΑΤΡΑΣ1882218836-14
EΠIKΟΙΝΩNIAΣ & MEΣΩN MAZΙΚΗΣ ENHMEPΩΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ1880918518291
ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚH ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/α1877518816-41
MHXANOΛOΓΩN MHXANIKΩN ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ1877018845-75
ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (ΣΜΑ) ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/α1876018658102
NOMIKHΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ187461873511
KTHNIATPIKHΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ187251869035
ΠAIΔAΓΩΓIKO ΔHMOTIKHΣ EKΠ/ΣHΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ1871118887-176
ΠOΛITIKΩN MHXANIKΩN ΠΑΤΡΑΣ1868518845-160
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ1867418553121
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΙΔ.ΚΑΤ ΤΡΙΤΕΚΝ.(4%)1864218424218
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ186351853699
BIOΛOΓIAΣ ΑΘΗΝΑΣ186321859933
HΛEKΤΡΟΛOΓΩN MHXΑΝΙKΩN & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΑΤΡΑΣ1862218652-30
ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚ. ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΣΥΔ) ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ1861918484135
ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/α18607
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΒΟΛΟΣ)1858318756-173
ΠAIΔΑΓΩΓIKO ΔHMOTIKHΣ EKΠ/ΣHΣ ΑΘΗΝΑΣ1855018856-306
KTHNIATPIKHΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΚΑΡΔΙΤΣΑ)185481847573
ΛOΓIΣTIKHΣ & XPHMATOOIKONOMIKHΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ)1850518358147
XHMIKΩN MHXANIKΩN ΕΜΠ1849818359139
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/β1848219032-550
ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (ΣΣΕ)-ΣΩΜΑΤΑ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ1845518303152
ΔHMΟΣΙΟΓΡΑΦIAΣ & MEΣΩN MAZΙΚΗΣ EΠIKOINΩΝΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ1845417536918
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ1842718431-4
BIOΛOΓIAΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ184121833379
ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ)18392173211071
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛ.(ΣΑΝ) ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ1838718098289
ΠOΛITIKΩN MHXANIKΩN ΘΡΑΚΗΣ (ΞΑΝΘΗ)1834218496-154
ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ (ΣΝΔ) ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ1833518609-274
MHXANΟΛΟΓΩN & ΑΕΡΟΝΑΥΠΗΓΩΝ MHXΑΝΙKΩN ΠΑΤΡΑΣ183261828640
AΓPONOMΩN & TOΠOΓPAΦΩN MHXΑΝΙΚΩN ΕΜΠ1827818352-74
NOMIKHΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ)1827618100176
BIOΛOΓIAΣ ΠΑΤΡΑΣ1826818008260
HΛEKΤΡΟΛΟΓΩN MHXΑΝΙKΩN & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΘΡΑΚΗΣ (ΞΑΝΘΗ)1821518238-23
MHXANOΛOΓΩΝ MHXANIKΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΒΟΛΟΣ)1821518224-9
ΠAIΔΑΓΩΓΙKO ΔHMOTΟΤΙΚΗΣ EKΠ/ΣHΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΒΟΛΟΣ)1821018585-375
AΓPONOMΩN & TOΠΟΓΡΑΦΩN MHΧΑΝΙKΩN ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ1820618243-37
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΙΔ.ΚΑΤ ΠΟΛΥΤΕΚ.(10%)1818717726461
ΠAIΔAΓΩΓIKO ΔHMOTIKHΣ EKΠ/ΣHΣ ΠΑΤΡΑΣ1816118467-306
OPΓANΩΣHΣ KAI ΔIOIKΗΣΗΣ EΠIXEIPΗΣΕΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ18161181583
BIOΛOΓIAΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)1810517835270
ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚ. ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΣΥΔ) ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/α1809417786308
ΨYXOΛOΓIAΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ1805917789270
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΚΟΖΑΝΗ)180561798076
EΠIKOINΩNΙΑΣ MEΣΩN ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ1805217410642
ΠAIΔAΓΩΓIKO ΔHMOTIKHΣ EKΠ/ΣHΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ1805118406-355
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛ.(ΣΑΝ) ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/α18049168531196
XHMIKΩN MHXANIKΩN ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ179791796217
ΨΥΧΟΛOΓΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ1794317574369
XHMEIAΣ ΑΘΗΝΑΣ1794117819122
ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ & ΓΕΝΕTΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ)1789817577321
XHMIKΩN MHXANIKΩN ΠΑΤΡΑΣ178651779471
XPHMATOOIKONOMΙΚΗΣ & TPAΠEZΙΚΗΣ ΔIOIKHTIKΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ178471778364
ΠΛHPOΦOPIKHΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ178221778735
OIKONOMIKΗΣ EΠIΣTHMΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ178221777943
ΦIΛOΛOΓIAΣ ΑΘΗΝΑΣ177951773362
ΦIΛOΣΟΦΙΑΣ ΠAIΔΑΓΩΓΙΚΗΣ & ΨYXOΛΟΓΙΑΣ (ΠΡΟΓ.ΨΥΧΟΛ.) ΑΘΗΝΑΣ1776917446323
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ) ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ1775817433325
ΠΛHPOΦOPIKHΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ1775717578179
MAΘHMATIKΩN ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ1774317410333
ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (ΣΣΕ)-ΣΩΜΑΤΑ ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/α1771117144567
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΦΛΩΡΙΝΑ)1770718158-451
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ) ΕΙΔ.ΚΑΤ ΤΡΙΤΕΚΝ.(4%)1770316941762
NOΣHΛEYTIKHΣ ΑΘΗΝΑΣ1768917158531
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛIΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠ/ΣΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ1765017877-227
MHΧΑΝΙKΩN H/Y KAI ΠΛHPΟΦΟPIKHΣ ΠΑΤΡΑΣ1762317506117
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ1762217166456
ΦIΛOΛOΓIAΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ1759417350244
ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙAΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ1758117653-72
ΕΚΠ/ΣΗΣ & ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΑΘΗΝΑΣ1756917796-227
ΠAIΔΑΓΩΓΙKO ΔHMOTΙΚΗΣ EKΠ/ΣHΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ)1756218066-504
ΠAIΔAΓΩΓIKO ΔHMOTIKHΣ EKΠ/ΣHΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ)1751418070-556
ΔΙΕΘΝΩΝ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΝΤΕΙΟΥ1747117007464
ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ (ΣΝΔ) ΜΑΧΙΜΟΙ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ1746417671-207
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΒΟΛΟΣ)174531740746
ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ & ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΛΑΡΙΣΑ)1741916920499
ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΜΠ1740117110291
NAYTIΛIAKΩN ΣΠOYΔΩN ΠΕΙΡΑΙΑ1739417113281
ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (Σ.Τ.Υ.Α) ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ1736416760604
ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ173631730360
ΦYΣIKHΣ ΑΘΗΝΑΣ1735217166186
HΛEKΤΡΟNIKΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ KAI MHXΑΝΙKΩN YΠOΛ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ (ΧΑΝΙΑ)1733317142191
ΠAIΔAΓΩΓIKO ΔHMOTIKHΣ EKΠ/ΣHΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΡΟΔΟΣ)1731517941-626
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ1731517022293
ΨYXOΛOΓIAΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ)1730816745563
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ XΩPΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ & ΠEPIΦ/KHΣ ANAΠT. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΒΟΛΟΣ)1730017306-6
ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ΡΑΔΙΟΝΑΥΤΙΛΩΝ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ17296
OPΓANΩΣHΣ KAI ΔIOIKΗΣΗΣ EΠIXEIPHΣEΩN ΠΕΙΡΑΙΑ17293172867
ΕΚΠΑΙΔ/ΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ)1728217323-41
OPΓANΩΣΗΣ KAI ΔIOIKΗΣΗΣ EΠIXEIPHΣEΩN ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ)1727517448-173
OIKONOMIKΩN EΠIΣTHMΩN ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ)1725417346-92
XHMEIAΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ1723117047184
ΔΙΕΘΝΩΝ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ1722816654574
ΠΛHPOΦOPIKHΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ1721717035182
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΞΑΝΘΗ)1719117051140
ΦYΣIKHΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ1714616824322
ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ (ΣΝΔ) ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/α1713918309-1170
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΒΟΛΟΣ)1710217601-499
MHXΑΝΙKΩN METAΛΛEIΩN METAΛ/ΡΓΩN ΕΜΠ1709916864235
EΦAPMOΣMENHΣ ΠΛHPOΦOPIKHΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ)1708816907181
ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (ΣΣΕ)-ΟΠΛΑ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ1707516431644
OIKONOMIKΗΣ EΠIΣTHMΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ1705816938120
ΔIEΘNΩΝ KAI EYPΩΠΑΪΚΩΝ OIKON. ΣΠOYΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ169721695220
IΣTOPIAΣ KAI APXAIOΛOΓIAΣ ΑΘΗΝΑΣ1695316599354
XHMEIAΣ ΠΑΤΡΑΣ1693816726212
ΠΛHPOΦOPIKHΣ ΠΕΙΡΑΙΑ1692516449476
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ) ΕΙΔ.ΚΑΤ ΠΟΛΥΤΕΚ.(10%)1692315963960
ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ (ΣΝΔ) ΜΑΧΙΜΟΙ ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/β16920
ΠAIΔΑΓΩΓΙKO ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΒΟΛΟΣ)1692017403-483
ΠΛHPOΦOPIKHΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ1688016368512
ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ1681115956855
ΓΕΩΠΟΝΙΚΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ1677416332442
ΓEPMΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣAΣ KAI ΦIΛOΛOΓIAΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ16770133613409
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ (ΧΑΝΙΑ)167591666198
MOYΣIKΩN ΣΠOYΔΩN ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ1674815819929
ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (ΣΜΑ) ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/β1672118658-1937
ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ1667616446230
ΦIΛ/ΦIAΣ- ΠAIΔ/KHΣ & ΨYXΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ1661816401217
OIKONOMIKΩN EΠIΣTHMΩN ΑΘΗΝΑΣ165891651277
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ & ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΤΡΑΣ1655417252-698
ΣTATIΣTIKHΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ1654216016526
ΦIΛ/ΦIAΣ-ΠAIΔ/KHΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ1653716290247
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ1652316361162
ΠAIΔAΓΩΓIKO NHΠIAΓΩΓΩN ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ1650617138-632
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΚΟΖΑΝΗ)1650115963538
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΞΑΝΘΗ)1648415973511
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ (ΒΕΡΟΙΑ)1648116496-15
OIKONOMIKΩN EΠIΣTHMΩN ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ16473164721
NOΣHΛEYTIKHΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΣΠΑΡΤΗ)1643515636799
XHMEIAΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ1643115887544
IΣTOPIAΣ KAI APXAIOΛOΓIAΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ1640416027377
ΠΛHPOΦOPIKHΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ1637815894484
ΦIΛOΛOΓIAΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ1635416173181
MΗΧΑΝΙKΩN ΠAPAΓΩΓHΣ & ΔIOIKHΣHΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ (ΧΑΝΙΑ)1631815764554
ΠOΛITΙΚΗΣ EΠIΣTHMHΣ & ΔHMΟΣΙΑΣ ΔIOIKΗΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ1630815988320
ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ (Σ.Μ.Υ) – ΣΩΜΑΤΑ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ1630315316987
XHMEIAΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)1630015694606
ΦYΣIKHΣ ΠΑΤΡΑΣ1628215948334
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΤΡΑΣ1626616495-229
ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟΥ (ΑΘΗΝΑ)1609816853-755
MAΘHMATIKΩN ΠΑΤΡΑΣ1609315687406
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ1608515676409
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΘΡΑΚΗΣ (ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ)1607816842-764
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΦΛΩΡΙΝΑ)1606416851-787
ΔIEΘΝΩΝ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ)1602216524-502
MAΘHMATIKΩN ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ1600015588412
ΠAIΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ)1597016771-801
ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ)1595615968-12
ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (Σ.Τ.Υ.Α) ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/α1594915434515
ΦYΣIKHΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ1593715433504
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΒΟΛΟΣ)1588915942-53
ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ1588515092793
ΣTATIΣTIKHΣ & AΣΦAΛIΣTIKHΣ EΠIΣTHMHΣ ΠΕΙΡΑΙΑ158551583421
ΓEPMΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣAΣ KAI ΦIΛOΛOΓIAΣ ΑΘΗΝΑΣ15825116184207
ΦIΛOΛOΓIAΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ)1577215804-32
OIKONOMIKΩN EΠIΣTHMΩN ΠΑΤΡΑΣ1576215887-125
ΦYΣIKHΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)1575515168587
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ1570215781-79
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ1569015516174
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ)1567015681-11
ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚ. ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΣΥΔ) ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/β15656
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦYΣΙΚΗΣ AΓΩΓHΣ & AΘΛHTIΣMOY ΑΘΗΝΑΣ1563315718-85
MAΘHMATIKΩN ΚΡΗΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)1559615060536
ΠΛHPOΦOPIKHΣ ΙΟΝΙΟΥ (ΚΕΡΚΥΡΑ)1558215086496
ΕΠΙΣΤ. ΤΗΣ ΠΡΟΣΧ. ΑΓΩΓΗΣ & ΤΟΥ ΕΚΠ/ΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΡΟΔΟΣ)1553016537-1007
ΦIΛ/ΦIAΣ ΠAIΔ/ΓIKHΣ & ΨYXOΛOΓIAΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ15513155121
ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/α1550415524-20
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ1549915351148
ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΣΛΑΒ. & ΑΝΑΤ. ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ)154731540073
ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ (ΣΝΔ) ΜΑΧΙΜΟΙ ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/α1539916287-888
ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (ΣΣΕ)-ΟΠΛΑ ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/α1539314733660
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ OIKONOMIAΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ1536815183185
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΤΡΙΠΟΛΗ)15367153616
ΓEΩΛOΓIAΣ & ΓΕΩΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ1534714747600
ΠΛHPOΦOPIKHΣ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΛΑΜΙΑ)1533814891447
ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ΡΑΔΙΟΝΑΥΤΙΛΩΝ ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/α15330
ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΝΩΤ. ΣΧ. ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ (ΑΘΗΝΑ)1530314489814
OIKONOMIKΩΝ EΠIΣTHMΩN ΚΡΗΤΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ)15273152667
EΠIΣTHMHΣ YΠOΛOΓIΣTΩN ΚΡΗΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)1525814781477
IΣTOPIAΣ KAI APXAIOΛOΓIAΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ152151517045
ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ15211131242087
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ1520814883325
ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΒΟΛΟΣ)151431509449
ΔIOIKHΣHΣ EΠIXEIPHΣEΩN ΘΡΑΚΗΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ)1510614627479
ΓEΩΠONIAΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ1507914516563
EΠIΣTHMHΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ YΠOΛOΓIΣTΩN ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ(ΤΡΙΠΟΛΗ)1507714597480
MAΘHMATIKΩN ΑΙΓΑΙΟΥ (ΣΑΜΟΣ)1506714441626
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦYΣΙΚΗΣ AΓΩΓHΣ & AΘΛHTIΣMOY ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ15036150279
KOINΩNIOΛOΓIAΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ1503214826206
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣ/ΚΗΣ1502014396624
ΘEATPOY ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ1502014340680
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΣΥΡΟΣ)1493014648282
ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ (Σ.Μ.Υ) - ΣΩΜΑΤΑ ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/α14891138201071
ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ Σ.Μ.Υ.Ν ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ14874130811793
IΣTOPIAΣ ΚΑΙ APXAIOΛOΓIAΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ)148291481316
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ14820148182
ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΕΔΕΣΣΑ)1479514618177
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΣΑΜΟΣ)1477014110660
ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΕΙΔ.ΚΑΤ ΤΡΙΤΕΚΝ.(4%)14756117413015
ΔIOIKHΣHΣ EΠIXEIPHΣEΩN ΑΙΓΑΙΟΥ (ΧΙΟΣ)1473514802-67
ΓEΩΛOΓIAΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ1463613916720
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΛΙΒΑΔΕΙΑ)146011452477
KOINΩΝΙΚΗΣ ΠOΛΙTIKΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ1457614442134
ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)1456413859705
ΦIΛ/ΦIΚΩΝ & KOINΩNΩΝΙΚΩΝ ΣΠOYΔΩΝ ΚΡΗΤΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ)145431453310
ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛ/ΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΠΕΛ/ΣΟΥ(ΚΑΛΑΜΑΤΑ)145251450322
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ1452413838686
ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΙΚΟΝ. ΣΧΕΣΕΩΝ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ)144811442754
ΘEATPIKΩN ΣΠOYΔΩN ΑΘΗΝΑΣ1446314039424
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΝΑΟΥΣΑ)1445614156300
KOINΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ1443614209227
IΣTOPIAΣ & EΘNOΛOΓIAΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ)144151440213
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΚΟΡΙΝΘΟΣ)1439414778-384
ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΧΙΟΣ)142891423455
ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΒΟΛΟΣ)1427913701578
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ(ΚΟΡΙΝΘΟΣ)1426214016246
IΣTOPIAΣ ΙΟΝΙΟΥ (ΚΕΡΚΥΡΑ)1422814242-14
ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ (Σ.Μ.Υ) - ΟΠΛΑ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ1417291005072
ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟΥ (ΑΘΗΝΑ)1413013570560
EΠIΣTHMHΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ(ΤΡΙΠΟΛΗ)1412313242881
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΘΡΑΚΗΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ)1410113362739
ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΑΘΗΝΑΣ1409713882215
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΤΡΙΚΑΛΑ)139991393762
ΑΞΙΟΠ. ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ1395713035922
ΣΛΑΒΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΘΗΝΑΣ1388113970-89
ΔAΣOΛOΓIAΣ & ΦYΣIKOY ΠEPΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ1387413209665
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ)1371713938-221
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (ΣΕΡΡΕΣ)1369713726-29
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ1363512881754
ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΘΗΝΑΣ1362913305324
KOINΩNIOΛOΓIAΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ)1359313458135
MHXANIKΩN OPYKTΩN ΠOPΩN ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ (ΧΑΝΙΑ)1353812782756
ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚH ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/β1346515158-1693
ΙΑΤΡΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/β1344414959-1515
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ)1343413331103
ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑΣ ΙΟΝΙΟΥ (ΚΕΡΚΥΡΑ)1341413193221
ΓEΩΛOΓIAΣ ΠΑΤΡΑΣ1339912774625
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ & ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ-ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤ. ΑΙΓΑΙΟΥ (ΣΑΜΟΣ)1324912874375
ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΕΙΔ.ΚΑΤ ΠΟΛΥΤΕΚ.(10%)13212101043108
KOINΩNIKHΣ ANΘPΩΠΟΛΟΓΙΑΣ & ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ)1319513301-106
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦYΣΙΚΗΣ AΓΩΓHΣ & AΘΛHTΙΣΜΟΥ ΘΡΑΚΗΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ)1319513323-128
ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΙΧΘΥΟΛΟΓΙΑΣ & ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΒΟΛΟΣ)1301512358657
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ)1299712821176
ΘEATPIKΩN ΣΠOYΔΩN ΠΑΤΡΑΣ128411280635
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΛΗΜΝΟΣ)12714116851029
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΧΙΟΣ)1270612508198
ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ (Σ.Μ.Υ) - ΟΠΛΑ ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/α12677
ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ Σ.Μ.Υ.Ν ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/α1265991393520
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΛΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ1265612020636
ΘEATPIKΩN ΣΠOYΔΩN ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΝΑΥΠΛΙΟ)1253312367166
ΓΛΩΣΣΑΣ, ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΡΕΥΞΕΙΝΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΘΡΑΚΗΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ)124421237666
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΠΑΤΡΑΣ1236411560804
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧ/ΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ(ΑΓΡΙΝΙΟ)1231911558761
ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ & ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΙΟΝΙΟΥ (ΚΕΡΚΥΡΑ)1226212454-192
ΘEOΛOΓIAΣ ΑΘΗΝΑΣ1217412051123
ΘEOΛOΓIAΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ1216412194-30
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΛΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)1203811155883
ΔΙΑΧ/ΣΗΣ ΠΕΡΙΒ/ΝΤΟΣ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΓΡΙΝΙΟ)1203311537496
ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΦΛΩΡΙΝΑ)1191411537377
ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ)1190111422479
ΔΙΑΧ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΠΕΡ/ΝΤΟΣ & ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ(ΑΓΡΙΝΙΟ)1189111683208
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ)118551183520
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ1176211570192
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΡΟΔΟΣ)1170611477229
ΤΜΗΜΑ ΑΝΘΥΠΟΠΥΡΑΓΩΝ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ1159912314-715
ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (ΣΣΕ)-ΣΩΜΑΤΑ ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/β11503
ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΙΔ.ΚΑΤΗΓ ΤΡΙΤΕΚ.(3%)1136211460-98
ΠOIMANTIKHΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ1131111318-7
ΠEPIBAΛΛONTOΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ)1119310557636
OPΓANΩΣHΣ KAI ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΣΠΑΡΤΗ)1084810669179
ΔΑΣ/ΓΙΑΣ & ΔΙΑΧ/ΣΗΣ ΠΕΡ/ΝΤΟΣ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΘΡΑΚΗΣ (ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ)102791022851
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΑΛΤΙΚΗΣ ΒΕΛΛΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ1017510399-224
MOYΣIKΩN ΣΠOYΔΩN ΑΘΗΝΑΣ1014012316-2176
ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ)94119559-148
ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ940412628-3224
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΑΛΤΙΚΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ926310111-848
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΘΗΝΑΣ91789524-346
ΓAΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣAΣ KAI ΦIΛOΛOΓIAΣ ΑΘΗΝΑΣ914511812-2667
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ88229496-674
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ)8819875069
ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ878511915-3130
ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ & ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ829510297-2002
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΒΕΛΛΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ828410024-1740
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ77449715-1971
ITAΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣAΣ KAI ΦIΛOΛOΓIAΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ772212138-4416
MOYΣIKΩN ΣΠOYΔΩN ΙΟΝΙΟΥ (ΚΕΡΚΥΡΑ)732411901-4577
ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΙΔ.ΚΑΤΗΓ ΤΡΙΤΕΚ.(3%)731613270-5954
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ72089067-1859
ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚH ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/β707912993-5914
ΓAΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣAΣ KAI ΦIΛOΛOΓIAΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ676911950-5181
ΞENΩN ΓΛΩΣΣ. METAΦP & ΔIEPM.ΙΟΝΙΟ-ΕΙΔ. ΙΣΠΑΝ.ΓΛΩΣΣ.ΚΑΙ ΠΟΛΙΤ.(ΚΕΡΚΥΡΑ)626513436-7171
ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ61028874-2772
ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (Σ.Τ.Υ.Α) ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/β6023
ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΙΔ.ΚΑΤΗΓ ΠΟΛΥΤΕΚ.(10%)57169146-3430
ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/β5697
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ53399245-3906
ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (ΣΣΕ)-ΟΠΛΑ ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/β4052
ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ Σ.Μ.Υ.Ν ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/β3192
ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΙΔ.ΚΑΤΗΓ ΠΟΛΥΤΕΚ.(10%)31749931-6757
ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ254810219-7671
ΤΜΗΜΑ ΑΝΘΥΠΟΠΥΡΑΓΩΝ ΕΙΔ.ΚΑΤΗΓ217712084-9907
ΤΑ ΝΕΑ
Το να είσαι θεός ειναι μία πολύ κουραστική δουλεία, δεν έχεις και πολλά πράγματα να κάνεις.
Ορίστε 10 πράγματα που ο θεός ΔΕΝ μπορεί να κάνει....

1. Δεν μπορεί να θυμώσει, γιατί είναι πανάγαθος….

2.Δεν μπορεί να νιώσει έκπληξη, γιατί είναι παντογνώστης

3. Δεν μπορεί καλά-καλά να πάει μία βόλτα, γιατί είναι πανταχού παρών

4.Δεν μπορεί να χάσει σε οποιοδήποτε παιχνίδι, όπως κρυφτό γιατί είναι πανταχού παρόν και όλο τον βρίσκουν, κερδίζει πάντα στα παιχνίδια γνώσεων γιατί είναι και παντογνώστης.

5.Δεν μπορεί να γελάσει με ένα ανέκδοτο. Τα ξέρει όλα

6. Δεν μπορεί να διαβάσει κάποιο βιβλίο, γιατί είναι πανταναγνώστης


7. Δεν μπορεί να πάρει μετάθεση στη δουλειά, γιατί είναι ήδη παντού.

8. Δεν μπορεί να φτιάξει μία πέτρα που ούτε ο ίδιος δεν θα μπορεί να τη σηκώσει, καθώς είναι παντοδύναμος.

9. Αν τελικά φτιάξει μία πέτρα που δεν θα μπορεί ούτε ο ίδιος να σηκώσει, πολύ απλά δεν θα μπορεί να σηκώσει τν πέτρα.

10. Δεν μπορεί να δει μια ταινία, καθώς ξέρει ήδη το τέλος, και θα ήταν χάσιμο χρόνου…

spamplaka.blogspot.com
Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Αυγούστου στο πεζοδρόμιο έναντι των Γραφείων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στο χώρο όπου πραγματοποιούν απεργία πείνας ιρανοί πολιτικοί πρόσφυγες.
Μίλησαν οι Θεωδορής Συμεωνίδης, μέλος ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Ένωσης Μεταναστών Εργατών και της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, Σέμκο Μοχαμεντί, ιρανός μέλος της Ένωσης Μεταναστών Εργατών και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.
Ιρανός πρόσφυγας σε απεργία πείνας έξω από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
http://www.unhcr.gr/Press_Rel/2010/statementgr11-08-2010.htm Δήλωση Υπατης Αρμοστείας ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Οι διοργανωτές έκαναν την παρακάτω κοινή δήλωση:
«Συνεχίζεται  για 26η μέρα η απεργία πείνας των πέντε Ιρανών πολιτικών προσφύγων που ξεκίνησε στις 19 Ιουλίου από τους  Χαμίντ Σαντεκί, 36 ετών και Βαχίτ Φαρσμπάφ 46 ετών και συνεχίστηκε με την συμμετοχή από τις  16 Αυγούστου των Φαρχάτ Γολαμί, 33 ετών, Σαντέγ Φαραχανί 38 ετών και Σαγιέντ Ρουχολά Ραουφί 30 ετών. Μια ομάδα είκοσι Ιρανών βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό τους.
Απαιτούν να δοθεί άμεσα απάντηση στο αίτημα τους για πολιτικό άσυλο καθώς έχουν περάσει 6-9 χρόνια από την κατάθεση του αιτήματος τους!
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πιστό στη πολιτική καλών σχέσεων με την ιρανική κυβέρνηση αποφάσισε να καταστείλει την απεργία πείνας την Παρασκευή 13 Αυγούστου.
Όμως η  απεργία πείνας συνεχίστηκε παρά τη απαράδεκτη επέμβαση της Αστυνομίας την Παρασκευή 13 Αυγούστου όπου άλλους πρόσφυγες τους προσήγαγε στο Αστυνομικό Τμήμα Ψυχικού και άλλους τους μετέφεραν στο Νοσοκομείο για να κλείσουν την απεργία πείνας .Κάλεσαν μάλιστα το Δήμο Ψυχικού να καθαρίσει το πεζοδρόμιο έναντι των Γραφείων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην οδό Ταυγέτου ξεστήνοντας τις σκηνές και τα πανό των απεργών. Πήραν ακόμη  είδη υγιεινής και νερά που χρησιμοποιούσαν οι απεργοί!
Όμως το πιο προκλητικό ήταν η μεταφορά του Σαντέγ Φαραχανί από τους αστυνομικούς μπροστά στην πόρτα της πρεσβείας του Ιράν όπου σταμάτησαν το αυτοκίνητο και τον κατέβασαν με τα χέρια δεμένα με χειροπέδες για να τον δείξουν στους  υπαλλήλους. Οι υπάλληλοι χειροκρότησαν τους αστυνομικούς και οι αστυνομικοί τον έβαλαν ξανά στο αυτοκίνητο.
Είναι πρόκληση η αντιμετώπιση του αιτήματος για άσυλο από τις ελληνικές κυβερνήσεις και η περίπτωση των ιρανών πολιτικών προσφύγων είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Στο συγκεκριμένο ζήτημα η ελληνική κυβέρνηση κάνει επίδειξη απανθρωπιάς διεθνώς σε βάρος των προσφύγων με τη μηδενική απόδοση ασύλου στους αιτούντες.
Καλούμε τα συνδικάτα , τους Δικηγορικούς συλλόγους, τις κινήσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων να στηρίξουν το αγώνα για να ανοίξει ξανά η διαδικασία ασύλου για την οποία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απλά συνέχισε την πολιτική των προκατόχων της ΝΔ.»

ΥΓ. Η κατάσταση της υγείας του Χαμίντ Σαντεκί που έχει ράψει το στόμα του είναι σοβαρή. Λίγη ώρα μετά την συνένετευξη διακομίστηκε στο Αγία Ολγα με ασθενοφόρο για εξετάσεις.

 

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ  
http://www.gopetition.com/petition/38448.html

ΠΗΓΗ:http://www.antiracismfascism.org/index.php?option=com_content&view=article&id=183:26-&catid=38:press-releases-announcements&Itemid=150
"Ο άνεμος από τα πάνω παίρνει την πάλια του μορφή, αυτήν της αλαζονείας και της υπεροψίας. Η αστυνομία και ο ομοσπονδιακός στρατός παρατάσσονται γύρω από το χρήμα και την διαφθορά. Ο άνεμος από τα κάτω ταξιδεύει ξανά μέσα από φαράγγια και κοιλάδες, αρχίζει να φυσάει δυνατά. Έρχεται καταιγίδα..."
υποδιοικητής Marcos - EZLN
4.jpg
Στις 3 Αυγούστου, η εφημερίδα Korea Times ανέφερε ότι η Διεύθυνση της Εθνικής Αστυνομίας θα κινητοποιήσει πάνω από τετρακόσιες χιλιάδες αστυνομικούς γύρω από την περιοχή της συνόδου των G-20, που θα γίνει στη Σεούλ στις 11 και 12 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους. Υψηλά ιστάμενοι πολιτικοί και αρχηγοί από τα είκοσι πλουσιότερα έθνη, θα συναντηθούν κατά τη διάρκεια του G-20 σε τρία νησιά, τα οποία έχουν αξία κατασκευής περίπου ογδόντα τρία εκατομμύρια δολάρια...πολύ σωστά αξία κατασκευής! Σύμφωνα με τη μητροπολιτική κυβέρνηση της Σεούλ, συνολικά κατασκευάζονται τρία “πλωτά νησιά” στον ποταμό Χαν, ανάμεσα στις γέφυρες Μπάνπο και Ντονγκιακ, τα οποία θα είναι ασφαλισμένα με άγκυρες.
Ενώ χιλιάδες διαδηλωτών έχουν καταλάβει του δρόμους κατά την διάρκεια πεπερασμένων συνόδων G-20 σε Βόρεια Αμερική και Ευρώπη, οι εργάτες της Νοτίου Κορέας μαζί με ακτιβιστές έχουν μακρά ιστορία σε πιο "μάχιμες" προσπάθειες εναντίον των καταστροφικών πολιτικών παγκοσμιοποίησης, σε σχέση με τους αντίστοιχους πολέμιους των G-20 στο Βορειοδυτικό ημισφαίριο. Τον Δεκέμβρη του 1996, η βουλή της Νοτίου Κορέας πέρασε έναν νέο εργατικό νόμο, με τον οποίο ξεκίνησε ένα “δομικά ρυθμισμένο” πρόγραμμα λιτότητας εκ μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο (IMF) και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Αυτά τα προγράμματα απαιτούσαν από τις χώρες να έχουν σαν προτεραιότητα την εξόφληση των χρεών τους και σαν συνέπεια τις αναγκάζει να περικόψουν κοινωνικές υπηρεσίες μεγίστης σημασίας όπως μηχανισμούς περίθαλψης, εκπαίδευσης και ανάπτυξης, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου. Αυτά τα προγράμματα επίσης, αποτελούν προάγγελο για την ιδιωτικοποίηση των φυσικών πόρων, όπως αρχαία δάση και δημόσιες πηγές νερού, από πολυεθνικές εταιρείες.
Στις ημέρες που ακολούθησαν, 12 εκατομμύρια νοτιο-κορεάτες εργαζόμενοι κατέβηκαν σε απεργία για την αντιμετώπιση της νέας αντιδημοκρατικής εργατικής νομοθεσίας. Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι νοτιο-κορεάτες συνέχισαν να διαμαρτύρονται ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού, κυρίως στον ΠΟΕ το 2003, Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το 2004, APEC, το 2005, και πολλές άλλες περιπτώσεις. Όσο πλησιάζει η G20, η Συνομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων της Κορέας (KCTU) ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να πραγματοποιήσει διαδήλωση και πορεία στις 11 Νοεμβρίου, την πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους, "... η KCTU θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να καταφέρει μια μαζική διαμαρτυρία κατά του νεοφιλελευθερισμού που θα κερδίσει την προσοχή των ανθρώπων και των εργαζομένων σε όλη την υδρόγειο. Για το σκοπό αυτό, θα προετοιμαστούν για τη διεξαγωγή της Δράσης των Πολιτών και θα είναι επικεφαλής ενός μεγάλου μετασχηματισμού".
Στη Νότια Κορέα οι εργαζόμενοι έχουν χρησιμοποιήσει πολλές φορές την άμεση δράση ως τακτική αντίστασης, όπως απεργίες και τις καταληψεις εργοστασίων, μέχρι τις μεγάλες διαδηλώσεις. Δεν είναι ασυνήθιστο ότι οι εργαζόμενοι και οπλισμένοι με σφεντόνες, βόμβες μολότοφ, και ραβδιά. Συχνά , σε μια  περισσότερο απελπισμένη πράξη αντίστασης, οι εργαζόμενοι αυτοκτονούν έξω από τα εργοστάσιά τους, αυτοπυρπολούμενοι. Η αστυνομία της Νότιας Κορέας από την άλλη, όπως και οι ομόλογοί τους σε όλη την υδρόγειο, έχουν αποδείξει επίσης την προθυμία τους  να καταστήσουν τους πολίτες εντελώς αναίσθητους απέναντι σε τέτοια γεγονότα ώστε να κατευνάσουν την δημόσια κατακραυγή τέτοιων πολιτικών επιλογών. Είναι πολλές φορές καταγεγραμμένη και συνήθης τακτική για τη νοτιοκορεατική αστυνομία να ξυνει το κάτω μέρος του μετάλλου στις ασπίδες τους  προκειμένου να τις ακονίσουν σαν λεπίδες και στη συνέχεια να τις καρφώσουν στο λαιμό των διαδηλωτών. Με τα χρόνια, αυτή η βάναυση τακτική της αστυνομίας οδήγησε σε τρομακτικούς θανάτους πολλών νοτιο-κορεάτων εργατών.
Αυτό έρχεται τη στιγμή που τα γεγονότα των προηγούμενων συνόδων κορυφής των G-20 είναι νωπά στις μνήμες μας. Κατά τη διάρκεια της συνόδου G-20 στο Λονδίνο το 2009, ο Ίαν τόμιλσον χτυπήθηκε μέχρι θανάτου από την αστυνομία. Την 21η Ιουλίου του 2010, η σύζυγός του και τα εννιά παιδιά του πληροφορήθηκαν ότι η αστυνομία του Λονδίνου δεν θα ερευνήσει τις συνθήκες θανάτου του, παρά το ότι υπάρχουν βίντεο και φωτογραφικές αποδείξεις. Κανένας από τους αστυνομικούς δεν πήγε να βοηθήσει τον Τόμιλσον, ο οποίος παραπατούσε για 100 μέτρα προτού καταρεύσει και χάσει τη ζωή του μπροστά στα μάτια χιλιάδων διαδηλωτών. Στον Καναδά, η αστυνομία ξεκίνησε ένα παλιομοδίτικο κυνήγι μαγισσών για τους ανθρώπους που θεωρεί υπεύθυνους για τις καταστροφές που έγιναν κατά τη διάρκεια της G-20 στο Τορόντο. Περισσότερα από 17 άτομα κατηγορούνται για συνωμοσια και τουλάχιστον 4 παραμένουν στη φυλακή. Στον απόηχο της συνόδου του Πίτσμπουργκ, πολλές περιπτώσεις παραμένουν στο δικαστήριο όσον αφορά τις ποινικές διώξεις κατά των ακτιβιστών καθώς και της υπερβολικής χρήσης βίας της αστυνομίας.
Οποτεδήποτε και οπουδήποτε, αυτές οι μεγάλες σύνοδοι κορυφής διαδραματίζονται, συνοδεύονται πάντα από μια ισχυρή προπαγάνδα, έτσι ώστε να προετοιμαστεί ο πληθυσμός για τις αναπόφευκτες μάχες μέσα στις πόλεις και τις βίαιες τακτικές της αστυνομίας που ακολουθούν. Οι αρχές, για μήνες πριν τις συνόδους κορυφής, προπαγανδίζουν στους ντόπιους λέγοντας: "οι διαδηλωτές θα απειλήσουν τις ζωές σας" και "θα κάψουν την πόλη σας όπως έγινε στο Σιάτλ το 1999" και ότι "η αστυνομία είναι εδώ για να προστατέψει ΕΣΑΣ από ΑΥΤΟΥΣ". Παρ' όλα αυτά, οι συλλογικές μας εμπειρίες παγκοσμίως μας δείχνουν το ποιά είναι η συμμορία της βίας...Στο παρελθόν, έχουμε δει όλοι πολύ συχνά η αστυνομία να υποκινεί τη βία, μόνο και μόνο για να μπορούν αργότερα τα συνεργαζόμενα με αυτή μέσα ενημέρωσης να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα. Γνωρίζοντας ποιούς προστατεύουν, και ποιός πληρώνει το μισθό τους, θα έπρεπε να μην μας εκπλήσσει ότι ο στόχος και των δύο, αστυνομίας και των συνεργαζόμενων με αυτή μέσων μαζικής ενημέρωσης, είναι να απονομιμοποιούν τους διαδηλωτές και με αυτό τον τρόπο να φτιάξουν τις προϋποθέσεις για να τους κάνουν να σωπάσουν. Είναι κοινότοπο πλέον ότι ειρηνικοί πολίτες κυκλώνονται σαν πρόβατα κατά τη διάρκεια των μαζικών συλλήψεων, ώστε να δημιουργηθεί και/ή να επεκταθεί η βάση δεδομένων με πληροφορίες για αντιφρονούντες. Οι άνθρωποι που επιλέγουν να αντισταθούν και/ή επιχειρούν να αμυνθούν, συνήθως στιγματίζονται ως "τρομοκράτες" και έρχονται αντιμέτωποι με πλήθος κατασταλτικών όπλων λιγότερο φονικών, χημικών όπλων, ακόμα και τις σύγχρονες τεχνολογίες επιλεκτικής καταστολής όπως είναι το κανόνι ήχου(LRAD). Οι πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού δεν είναι μόνο καταστρεπτικές για τις ανθρώπινες ζωές, το περιβάλλον και το μέλλον της ανθρωπότητας γενικότερα, μα δε θα μπορούσαν να γίνουν δυνατές χωρίς τη συνεργασία των αρχών που προστατεύουν αυτή την ελίτ των εγκληματιών μέσω της βιας και της εξαπάτησης.
Όπως έχουμε δει σε μέρη όπου διαδραματίζονται αυτές οι σύνοδοι κορυφής, έτσι και η αστυνομία της Νότιας Κορέας έχει ήδη ξεκινήσει η καταστολή προς μετανάστες, άστεγους, συνδικάτα, μαθητές και ακτιβιστές. Οι αρχές έχουν ξεκινήσει μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις απομάκρυνσης των μεταναστών εργατών και σιγά-σιγά εκδιώκονται οι πλανόδιοι πωλητές για την προετοιμασία του πεδίου μάχης. Σύμφωνα με την εφημερίδα Times της Κορέας, "Κατά τη διάρκεια πρόσφατου συλλαλητηρίου μπροστά από τον καθεδρικό ναό Myeongdong στο κέντρο της Σεούλ, ο Michel από τις Φιλιππίνες, ο επικεφαλής του Συνδικάτου Μεταναστών, καταδίκασε τη συνεχιζόμενη καταστολή, λέγοντας: "Η κυβέρνηση της Κορέας προφασίζεται τη σύνοδο κορυφής G-20, για να τελειώνει με τις μειονότητες. Θέλουμε η κυβέρνηση να σταματήσει την καταπιεστική συμπεριφορά της. Σταματήστε την καταστολή!".
Εν μέσω της αυξανόμενης καταστολής στο δρόμο για την G-20 στη Σεούλ, η Διεύθυνση της Εθνικής Αστυνομίας της Νότιας Κορέας δημιούργησε μια ειδική αστυνομική δύναμη στην προσπάθεια να ενισχύσει την ασφάλεια γύρω από τη σύνοδο κορυφής. Το κέντρο επιχειρήσεων της αστυνομίας θα στηθεί στη Σεούλ την 1η Σεπτέμβρη και θα επιστρατευθούν επίλεκτες κινητές μονάδες καταστολής ταραχών απ' όλη τη χώρα. Όλοι οι αστυνομικοί θα είναι σε επιφυλακή μέχρι το Νοέμβριο οπότε και θα καταφτάσουν εκατοντάδες οικονομικοί/επιχειρηματικοί διευθύνοντες σύμβουλοι και ηγέτες στη Σεούλ, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσουν την κρίση που οι πολιτικές τους δημιούργησαν. Αναμφισβήτητα, αυτή η σύνοδο κορυφής θα αποτελέσει ορόσημο τόσο στη G-20, όσο και μέσα στο κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης, καθώς η Νότια Κορέα γίνεται η πρώτη χώρα από την περιοχή της Ασίας, και από τον «αναπτυσσόμενο κόσμο», που φιλοξενεί μια σύνοδο G-20.
Βασισμένοι στην έκβαση της προηγούμενης συνόδου κορυφής των G-20 και στην απάντηση της αστυνομίας της Νότιας Κορέας σε διαδηλώσεις του παρελθόντος, είναι σχεδόν εγγυημένο ότι ο λαός της Νότιας Κορέας μπορεί να περιμένει όργιο αστυνομικής καταστολής και διάβρωση της σκληρά κεκτημένης δημοκρατίας, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη σύνοδο κορυφής. Όπως και στο παρελθόν, οι G-20 είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ολοκληρωθούν* με αντιδημοκρατικό τρόπο, θα προσπαθήσουν να προωθήσουν και να παγιώσουν, μια απ' τα ίδια καταπιεστικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές στον εργαζόμενο που αγωνίζεται για την επιβίωσή του κάθε μέρα. Από τη μια μεριά είναι ο νεοφιλελευθερισμός μ' όλη την κατασταλτική δύναμη και τη μηχανή του θανάτου, και από την άλλη πλευρά είναι η ανθρωπότητα.
Θα υπάρξει καταιγίδα...

 2.jpg3.jpg5.jpg6.jpg7.jpg8.jpg9.jpg

Συμμετέχοντες στη σύνοδο G-20:
-Σημείωση: η λίστα με τις συμμετοχές δεν είναι ολοκληρωμένη-
Παγκόσμιοι οργανισμοί:
Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (International Monetary Found)
Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank)
Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (Worl Trade Organization)
Ηνωμένα Έθνη (United Nations)
The New Partnership fo Africa's Development
Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.) (Organisation for Economic Co-operation and Development - OECD)
Αφρικανική Ένωση (Africa Union)
Ένωση των χωρών της Νοτιο-ανατολικής Ασίας (Association of Southeast Asian Nations - ASEAN)
Φόρουμ για τη Χρηματοοικονομική Σταθερότητα (Financial Stability Forum)
Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (International Labour Organization)

Πολυεθνικές Εταιρείες:
(Πάνω από 100 διευθύνοντες σύμβουλοι θα παραβρεθούν στη Σεούλ για τη σύνοδο G20)

Deutsche Bank CEO Josef Ackermann
HSBC British Holdings Group Chairman Stephen Green
U.K. Standard Chartered CEO Peter Sands
Citigroup CEO Vikram Pandit
U.S. Black-stone Group Chairman Stephen Schwarzman
VISA Chairman Joseph Saunders
Japan's Nomura Holdings CEO Kenichi Watanabe
China Merchants Bank CEO Ma Weihua
Luxembourg's Arcelor Mittal Chairman Lakshmi Mittal
Switzerland's Nestle Chairman Peter Brabeck-Letmathe
U.S. Qualcomm Chairman Paul Jacobs
French energy company Total CEO Christophe de Margerie
Germany's Bosch Group Chairman Franz Fehrenbach
France's AREVA CEO Anne Lauvergeon
France's Alstom Chairman Patrick Kron
France's Veolia CEO Antoine Frerot
Spain's Repsol Chairman Antonio Brufau
India's Infosys Technologies CEO Kris Gopalakrishnan
CEOs of Denmark's Vesta Wind Systems
CEO Ditlev Engel
Brazil's Vale CEO Roger Agnelli
Italy's Eni Chairman Roberto Poli
China's Li & Fung Group Chairman Victor Fung
Sweden's SEB/SABB/AB Electrolux Chairman Marcus Wallenberg
Japan's Takeda Pharmaceutical Company CEO Yaschika Hasegawa
China Southern Power Grid Chairman Zhao Jianguo

Χώρες:
Ωκεανία: Αυστραλία
Ευρασία: Ρωσία, Τουρκία
Ανατολική Ασία: Κίνα, Ιαπωνία, Νότια Κορέα
Ευρώπη: Ευρωπαϊκή Ένωση, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο
Βόρεια Αμερική: Καναδάς, Μεξικό, Ηνωμένες Πολιτείς Αμερικής
Νότια Αμερική: Αργεντινή, Βραζιλία
Αφρική: Νότια Αφρική, Ινδία
Νότια Ασία: Ινδονησία
Δυτική Ασία: Σαουδική Αραβία

Το άρθρο αποτελεί μετάφραση από άρθρο που βρίσκεται στο chicago.indymedia: http://chicago.indymedia.org/newswire/display/91700/index.php
και αναρτήθηκε επίσης εδώ: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1201146
Επίθεση κατά της αρχής. Αυτή είναι η κατηγορία που θα μπορούσε να απαγγελθεί σε ένα σμήνος από περίπου 50.000 εξοργισμένες μέλισσες το οποίο επιτέθηκε σε αστυνομικό στη Βόρεια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Κι όχι απλά του επιτέθηκε αλλά περικύκλωσε το περιπολικό του και δεν τον άφηνε να βγει από αυτό για διάστημα τριών ωρών.

«Αναρχικές» μέλισσες κατά αστυνομικού

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο 31χρονος βοηθός σερίφη Μπράντον Τζένκινς δέχεται κλήση και μεταβαίνει με περιπολικό σε αυτοκινητόδρομο της Βόρειας Καρολίνα όπου έχει ανατραπεί νταλίκα με φορτίο 60 κυψέλες γεμάτες μέλισσες.
Για κακή του τύχη, με το που φτάνει στον χώρο του ατυχήματος και προτού προλάβει καλά-καλά να πατήσει πόδι στο οδόστρωμα, τα έντομα του επιτίθενται τρέποντάς τον σε άτακτη φυγή πίσω στο αυτοκίνητο.
Κάποια μάλιστα από αυτά καταφέρνουν να εισβάλουν και μέσα στο περιπολικό αλλά εξουδετερώνονται («έπρεπε να κάνω χρήση αστυνομικής βίας, ήμουν σε αυτοάμυνα», δηλώνει ο Τζένκινς) ενώ όσα μένουν απέξω, στρογγυλοκάθονται πάνω στο όχημα και δεν το κουνάνε ρούπι. Σε μια προσπάθεια να τα ξεφορτωθεί, ο αστυνομικός βάζει μπρος και επιταχύνει αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Οι μέλισσες είναι ακόμη εκεί.
Η περιπέτεια λήγει με την επέμβαση μιας ειδικής μονάδας όχι κομάντο αλλά μελισσοκόμων οι οποίοι κατορθώνουν να ηρεμήσουν τα έντομα και να τα περισυλλέξουν.
Εκ των υστέρων, σε μια απόπειρα να εξηγήσουν το συμβάν, ειδικοί υποστήριξαν πως το ανοιχτό χρώμα του περιπολικού λειτούργησε ωσάν κόκκινο πανί για τις μέλισσες οι οποίες ήταν άλλωστε ήδη ενοχλημένες και μπερδεμένες εξαιτίας του ατυχήματος.
Σκεφτείτε το, δεν είναι και λίγο να αναποδογυρίζει το σπίτι σου στη μέση του δρόμου.  

Νέες φωτογραφίες Ισραηλινών στρατιωτών που ποζάρουν δίπλα σε παλαιστίνιους κρατούμενους με δεμένα μάτια και χέρια δημοσιεύουν Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, επιβεβαιώνοντας ότι οι φωτογραφίες της Ισραηλινής στρατιωτίνας που αποκαλύφτηκαν τη Δευτέρα δεν αποτελούν μεμονωμένο περιστατικό.
«Έχει γίνει πλέον κανόνας για τους οπλίτες να βγάζουν αυτού του είδους τις φωτογραφίες, που αντικατοπτρίζουν τις καταστάσεις που βιώνουν οι ίδιοι και οι Παλαιστίνιοι», δηλώνει εμφατικά ο Γιεχούντα Σάουλ, εκπρόσωπος της ΜΚΟ «Ας σπάσουμε τη σιωπή», που αποτελεί και την πηγή για τη δημοσίευση των νέων φωτογραφιών.
Στις νέες φωτογραφίες, που δημοσιεύθηκαν στο Facebook, εμφανίζονται στρατιώτες να περιστοιχίζουν έναν γονατισμένο κρατούμενο, ή ένας στρατιώτης ξαπλωμένος δίπλα σε έναν Παλαιστίνιο που κάθεται με τα χέρια δεμένα, ή ακόμη ένας που στέκεται δίπλα σε έναν τραυματισμένο Παλαιστίνιο, που μεταφέρεται με νοσοκομειακό.
«Το πιο εκπληκτικό είναι, πως στο Ισραήλ οι φωτογραφίες τούτες έχουν προξενήσει σοκ, ενώ υπάρχουν άλλα πολύ χειρότερα πράγματα που γίνονται» κατά τη διάρκεια των συλλήψεων και των ανακρίσεων, τονίζει ο Σάουλ εκπρόσωπος της ΜΚΟ «Ας σπάσουμε τη σιωπή» που αντιτίθεται στην ισραηλινή κατοχή. 

copy paste το ακρως προπαγανδιστικο αρθρο του "Αδεσμευτου Τυπου" το οποιο αποκαλυπτει με το δικο του αθλιο τροπο τα κυβερνητικά σχεδια.

ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ,ΤΩΝ ΛΟΥΚΕΤΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ,Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ,ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ...


"Μαχαίρι" στις πορείες (ιδιαίτερα αυτές που γίνονται από ολιγομελείς ομάδες), οι οποίες αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στο κέντρο της Αθήνας προκαλώντας κυκλοφοριακά εμφράγματα και σε μερικές περιπτώσεις και βίαια επεισόδια, που διώχνουν τους καταναλωτές, βάζει η κυβέρνηση.
Στο πλαίσιο αυτό επανεξετάζει εκ βάθρων το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις δημόσιες υπαίθριες συγκεντρώσεις, ώστε να πάψει η ταλαιπωρία των πολιτών και ο οικονομικός μαρασμός του εμπορικού κόσμου, χωρίς οι αποφάσεις της να θεωρηθούν αντισυνταγματικές.
Κι αυτό γιατί το άρθρο 11 του Συντάγματος ορίζει ότι "οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης συνάθροισης, ήσυχα και χωρίς όπλα".
Για να ξεπεράσει το σκόπελο αυτό, θα προταχθούν διάφοροι λόγοι προκειμένου να απαγορευτούν πορείες που πραγματοποιούνται από ομάδες λίγων ατόμων και παραλύουν επί ώρες την καρδιά της πόλης.
Μεταξύ αυτών φόβοι για τη δημόσια ασφάλεια, παρακώλυση συγκοινωνιών, διατάραξη της κοινής ειρήνης και ενδεχόμενες σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία των καταστημάτων και της ελεύθερης πρόσβασης του καταναλωτικού κοινού.
Ο στόχος είναι διττός: εν όψει του "θερμού" απεργιακού φθινοπώρου όπου πολλές κοινωνικές και επαγγελματικές συντεχνίες σχεδιάζουν "παρέλαση" στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, να μειωθεί θεαματικά ο αριθμός των συγκεντρώσεων και δεύτερον να αποκατασταθεί σε σημαντικό βαθμό η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την κυβέρνηση λόγω και των διπλών (περιφερειακών - δημοτικών) εκλογών του Νοεμβρίου.
Παράλληλα, με την αλλαγή της στάσης της απέναντι στις πορείες η κυβέρνηση ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των επιχειρηματιών αλλά κι όσων δραστηριοποιούνται, εργάζονται ή κατοικούν σε μια ευρύτερη περιοχή που περικλείεται από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, την Πατησίων, τη Βασ. Σοφίας φτάνοντας μέχρι τις παρυφές της Λεωφόρου Συγγρού. Ολοι αυτοί, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια ασφυκτιούν από τις διαδηλώσεις που γίνονται πολλές φορές για "ψύλλου πήδημα" και επανειλημμένα έχουν ζητήσει τη βοήθεια των αρμοδίων Αρχών, χωρίς μέχρι στιγμής η έκκλησή τους να εισακουσθεί.
Η αδράνεια αυτή των επίσημων οργάνων της Πολιτείας, μαζί με την άνθηση του παραεμπορίου και την ολοένα αυξανόμενη εγκληματικότητα, αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες για το εμπορικό και κοινωνικό μαρασμό της συγκεκριμένης ζώνης, που καταλαμβάνει σχεδόν τα 2/5 της Αθήνας και την επακόλουθη γκετοποίηση της από στίφη παράνομων μεταναστών.
Η κατάσταση στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά και στις γειτονιές που το περιβάλλουν, θα αποτελέσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες θέμα ειδικής κυβερνητικής σύσκεψης μετά το πέρας της οποίας είναι βέβαιο ότι θα ανακοινωθούν συγκεκριμένα μέτρα που θα αλλάξουν επί τω βελτίω τη σημερινή εικόνα που παραπέμπει στην Ντακάρ…

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ
Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη στις Φιλιππίνες είδε στους τηλεοπτικούς δέκτες τις εικόνες από τα βασανιστήρια στα οποία υποβλήθηκε ένας κλέφτης από αστυνομικό που φορούσε πολιτικά.

Ένας άνδρας- ο φερόμενος ως κλέφτης- βρίσκεται γυμνός στο έδαφος ενώ ένας άνδρας κοντά του τον τραβά με ένα σκοινί που έχει εφαρμόσει στα γεννητικά του όργανα. Σε μια από τις φωτογραφίες από το περιστατικό, διακρίνεται και άλλο ένα άτομο, λίγο πιο μακριά.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας, που μετέδωσε τις εικόνες (προήλθαν από κινητό τηλέφωνο), ο αρχηγός της αστυνομίας στη Μανίλα απομάκρυνε από την εργασία τους όλους τους αξιωματικούς στον αστυνομικό σταθμό της περιοχής Τόντο, όπου πιστεύεται ότι συνέβη το γεγονός, και διενεργεί έρευνα.

Δεν έχει γίνει γνωστό πότε συνέβη το περιστατικό, ούτε σε ποια κατάσταση βρίσκεται το θύμα. 


canvas printing
top