«Παραβιάζει το Σύνταγμα η επιστράτευση»

Του ΚΩΣΤΑ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΥ*

Σύμφωνα με το άρθρο 22 παρ. 4 του Συντάγματος, επίταξη προσωπικών υπηρεσιών (ή αλλιώς πολιτική επιστράτευση, κατά την ορολογία του σχετικού ν.δ. 17/1974) επιτρέπεται μόνο σε συγκεκριμένες, περιοριστικά αναφερόμενες περιπτώσεις, όπως πόλεμος κ.ά.

Από τις περιπτώσεις αυτές η μόνη κάπως σχετική με τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών βυτιοφόρων αυτοκινήτων είναι η «ανάγκη που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία» και εκείνη επικαλείται ο πρωθυπουργός στη σχετική απόφασή του.

Η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας προϋποθέτει λογικά τον εφοδιασμό των νοσοκομείων και φαρμακείων, καθώς και τη δυνατότητα μεταφοράς των ασθενών, όχι όμως την πλήρη λειτουργία της εθνικής οικονομίας.

Συνεπώς θα δικαιολογούνταν το πολύ η επίταξη ενός περιορισμένου αριθμού (π.χ. του ενός δεκάτου) των οδηγών και των αντίστοιχων βυτιοφόρων (κατ' εφαρμογή του άρθρου 18 παρ. 3 του Συντάγματος για την επίταξη πραγμάτων), για να εξασφαλιστούν τα παραπάνω, όχι όμως του συνόλου τους.

Κατά συνέπεια η επιστράτευση που αποφάσισε ο πρωθυπουργός ξεπερνά κατά πολύ το αναγκαίο μέτρο και παραβιάζει τα άρθρα 18 παρ. 3 και 22 παρ. 4 του Συντάγματος σε συνδυασμό με την κατοχυρωμένη στο άρθρο 25 παρ. 1 του ίδιου αρχή της αναλογικότητας.

Παράλληλα παραβιάζονται έτσι οι υπ' αριθ. 29 και 105 Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας, για την απαγόρευση της αναγκαστικής εργασίας τις οποίες έχει κυρώσει η Ελλάδα και προκύπτει το ενδεχόμενο καταδίκης της χώρας μας από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν.

*Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νομική Σχολή ΑΠΘ

νέο τροχαίο με υπαιτιότητα μπάτσων της ομάδας διας



Μέσα σε μια βδομάδα δεύτερο τροχαίο από μπάτσους της ομάδας ΔΙΑΣ. Αυτή τη φορά δεν έφταιγαν τα κράνη που ήταν από ματατζήδες ούτε η ελλειπής εκπαίδευση αλλά η υπεροψία των δίτροχων χοιρινών που πέρασαν με κόκκινο στη λεωφόρο Παπάγου με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με διερχόμενο αυτοκίνητο. Αναρχοφάναρα ρε, δεν αναγνωρίζουν την εξουσία ρε, ξύλο ρε!
ΠΗΓΗ:http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1150689

«Βαριά αναγκαστική προσγείωση» πραγματοποίησε, στις 11.49, στο αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων, επιθετικό ελικόπτερο «Απάτσι» και τυλίχθηκε στις φλόγες. Τα σωστικά συνεργεία απεγκλώβισαν απανθρακωμένους τους δύο χειριστές. Το ελικόπτερο, προσφάτως παραληφθέν από την Αεροπορία Στρατού, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το δυστύχημα προκλήθηκε από σοβαρό μηχανικό πρόβλημα. Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διερευνά η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του ΓΕΣ


Από τον ΧΡΗΣΤΟ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΜΑΡΙ-ΜΙΡΑΚΛ ΣΕΪΝΙΟΝ, 26 ετών, μητέρα τής μόλις 8 μηνών Λαντίνα, η οποία, κατά τον φοβερό σεισμό στην Αϊτή τον περασμένο Ιανουάριο, βρισκόταν, με πολύ σοβαρά εγκαύματα έπειτα από φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι της μια μέρα πριν, σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας Πορτ-Ο-Πρενς. Το κτίριο του νοσοκομείου δεν άντεξε τον ισχυρό σεισμό και γκρεμίστηκε εξ ολοκλήρου.

Εγινε συντρίμμια. Πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και οι νοσοκόμες που την πρόσεχαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλευόταν. Η μητέρα της, η Μαρί-Μίρακλ (που σημαίνει «θαύμα»), έψαξε επί μέρες το παιδί της χωρίς τύχη. Της είπαν να το θεωρήσει νεκρό. Ως και τα τελευταία συνεργεία διάσωσης σταμάτησαν την προσπάθεια και αποχώρησαν.

ΕΚΕΙΝΟ που δεν ήξερε, όμως, η Μαρί-Μίρακλ ήταν ότι γιατροί-μέλη της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης Face the World, που ειδικεύονται σε επιδιορθωτικές επεμβάσεις στο κρανίο και στο πρόσωπο ανθρώπων με σοβαρούς τραυματισμούς, αργά ένα βράδυ, σε μέρος όπου δεν υπήρχαν συνεργεία διάσωσης γιατί τα συντρίμμια είχαν γίνει σκόνη, άκουσαν μια φωνούλα από βαθιά, άρχισαν να σκάβουν το χώμα και κάτω από αυτό βρέθηκε η μικρή Λαντίνα. Ηταν σε κακά χάλια το παιδί, αλλά ζούσε. Στη χώρα επικρατούσε απίστευτο χάος. Οι άνθρωποι που έσωσαν το μωρό, δεν έβρισκαν πού να αναφέρουν το περιστατικό ώστε να ειδοποιηθούν οι γονείς του και, εν τω μεταξύ, ο Βρετανός χειρουργός Ντέιβιντ Νοτ έκρινε πως η κατάστασή της ήταν τόσο σοβαρή που έπρεπε αμέσως να μεταφερθεί στο Λονδίνο. Τη χειρούργησε εκείνος στο Νοσοκομείο Παίδων τής Great Ormond Street και το παιδί σώθηκε.

ΣΤΟ μεταξύ όμως, η μητέρα της Λαντίνα είχε χάσει κάθε ελπίδα και τη θρηνούσε. Η Face the World κατάφερε με τις επαφές που είχε εκεί να εντοπίσει τη Μαρί-Μίρακλ στην πόλη Μπιζοτόν και να της πει τα καλά νέα για την κόρη της. Αυτό έγινε πριν από 6 εβδομάδες. Και προχθές, με έξοδα της οργάνωσης, «πέταξε» για το Λονδίνο και πήρε ξανά στην αγκαλιά της το «χαμένο» της μωρό. Θα μείνουν μαζί για αρκετό καιρό ακόμα στο Λονδίνο, αφού η θεραπευτική αγωγή της Λαντίνα δεν ολοκληρώθηκε. Από τη μια, η τραγωδία της ζωής. Η πυρκαγιά στο χαμόσπιτο όπου έμεναν. Τα φοβερά εγκαύματα της μικρής. Το ένα χέρι της που αναγκάστηκαν οι γιατροί να ακρωτηριάσουν. Επειτα ο σεισμός στο νοσοκομείο. Το θανατικό. Τα συντρίμμια. Οι ελπίδες που έσβησαν στη σκόνη. Και ξαφνικά, εκεί, και τότε, το θαύμα της ζωής. Μια φωνούλα. Κάποιος που άκουσε. Κάποιοι που δίνουν την ψυχή τους για τον συνάνθρωπό τους. Και έτσι, κάθε μέρα, μετά τη νύχτα, πάντα ξημερώνει... (Πηγή: Ντέιλι Τέλεγκραφ)

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 30/7/2010
Πόρισμα- καταπέλτης από τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης για την τελευταία πενταετία





«Εντονα φαινόμενα κακοδιοίκησης, αδιαφάνειας, παράνομων αναθέσεων και αλόγιστης σπατάλης δημοσίου χρήματος», διαπίστωσαν οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης στην ΕΡΤ. Η κατάσταση που βρήκαν αποτυπώνεται στο πόρισμα- καταπέλτη που παραδόθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού και στο οποίο τονίζεται η άσκηση- πειθαρχικής- δίωξης «εναντίον υπαλλήλων της ΕΡΤ Α.Ε., εις βάρος των οποίων προέκυψαν πειθαρχικές ευθύνες».

Η διασπάθιση δημοσίου χρήματος στην ΕΡΤ- ένα μέρος προέρχεται από την έμμεση εισφορά των ελλήνων πολιτών που την καταβάλλουν υποχρεωτικά μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, το λεγόμενο ανταποδοτικό τέλος- δεν έχει τελειωμό.

Ενδεικτικά, ποσό 2.329.867 ευρώ μοιράστηκε παράνομα, ως μπόνους, σε στελέχη της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, το 2006, το 2007 και το 2008- επί προεδρίας Χρήστου Παναγόπουλου δηλαδή- αν και «δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις για χορήγησή του», σύμφωνα με τον γενικό κανονισμό προσωπικού της ΕΡΤ, όπως αναφέρουν οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης στο πόρισμα- φωτιά. Γιατί παράνομα; Μα γιατί στην πραγματικότητα δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από τη δουλειά τους! Επίσης, το 2005 και το 2006 η ΕΡΤ χορήγησε σε ανώτατο- τονίζεται- στέλεχος της (που απασχολούνταν στην ψηφιακή ΕΡΤ) προκαταβολικά 48.000 ευρώ και 98.000 ευρώ αντίστοιχα (ήτοι 146.000 ευρώ) αλλά διαπιστώθηκε πως δεν ακολούθησαν δαπάνες από το συγκεκριμένο στέλεχος που να δικαιολογούν τη χορήγηση των ποσών αυτών! Τα έβαζαν στις τσέπες
Υπάρχει και συνέχεια. Τα δύο επόμενα χρόνια «χορηγήθηκαν μη νόμιμα» σε ανώτατο στέλεχος της ΕΡΤ ως πάγιες προκαταβολές 98.000 ευρώ και 80.000 ευρώ αντιστοίχως (συνολικά 178.000 ευρώ) από το ταμείο της εταιρείας «χωρίς να έχουν εκδοθεί αποφάσεις που να το επιτρέπουν». Επιπλέον και σε αυτήν την περίπτωση οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης διαπίστωσαν πως δεν έγιναν κάποιες δαπάνες που να δικαιολογούν και αυτά τα ποσά. Δηλαδή, τα έβαλαν στις τσέπες τους οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, εύλογα θα σκεφτεί κάποιος.

Συνολικά, επτά περιπτώσεις που «βγάζουν μάτι» επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, οι επιθεωρητές με πρώτη την υπόθεση της βρετανικής εταιρείας Red Βee- στο πόρισμα γίνεται λόγος για αλλοδαπή εταιρεία- στην οποία παράνομα και παράτυπα ανατέθηκε απευθείας και αντί 1.406.841 ευρώ ο ανασχεδιασμός- δημιουργία λογότυπων και παραγωγή τηλεοπτικών σημάτων και γραφιστικών εφαρμογών της ΕΡΤ. Η ανάθεση (2007-2008) έγινε από την ΕΡΤ χωρίς διαγωνισμό και η δαπάνη δεν πέρασε από κανέναν έλεγχο νομιμότητας του ελεγκτικού συνεδρίου της εταιρείας, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος. Με τη διαδικασία ανάθεσης- «που εσφαλμένα επέλεξε να εφαρμόσει η ΕΡΤ Α.Ε.», τονίζουν οι ελεγκτές- δεν τηρήθηκαν οι αρχές της διαφάνειας και της δημοσιότητας «για ένα έργο μεγάλου εύρους και σημαντικού κόστους», παρακάμφθηκε ο νόμος και ελλείψει διαγωνισμού δεν αναπτύχθηκε ο ανάλογος ανταγωνισμός μεταξύ υποψήφιων εταιρειών «που ενδεχομένως να απέφερε μικρότερο κόστος».

Αδιαφάνεια σε προσλήψεις
Για προσλήψεις «από το παράθυρο» την τετραετία 2006-2010, μιλούν σε άλλο σημείο του πορίσματος οι επιθεωρητές. Διαπίστωσαν δε πως επιτελικά στελέχη της ΕΡΤ έλεγαν ψέματα διότι «βεβαίωναν ανακριβώς» πως τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις κοινών υπουργικών αποφάσεων «ενώ αυτές δεν είχαν ακόμη εκδοθεί»! Μάλιστα, σε συμβάσεις εξωτερικών συνεργατών στην τριετία 2006-2009 δεν έγινε ούτε καν η προβλεπόμενη από τον νόμο τρίμηνη διακοπή τους.

Την ίδια περίοδο που η ΕΡΤ είχε συνάψει πολυάριθμες συμβάσεις μίσθωσης έργου με δημοσιογράφους για τις ανάγκες της, χορηγούσε, από την άλλη, άδειες παράλληλης απασχόλησης σε μεγάλο ποσοστό δημοσιογράφων από το μόνιμο προσωπικό της «με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πλήρης αξιοποίησή τους».

Από τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος, μέσω ΕΡΤ, βγήκαν κερδισμένοι και τέσσερις τεχνικοί σύμβουλοι που προσλήφθηκαν για την αποτύπωση θέσεων εκπομπής της (κέντρα εκπομπής, αναμεταδότες κ.ά.) και τη σύνταξη ειδικών μελετών, ώστε να αδειοδοτηθούν από την Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Οι τέσσερις προσελήφθησαν παράτυπα διότι έπρεπε να προκηρυχθεί ανοιχτός διαγωνισμός αφού η δουλειά τους ήταν παροχή υπηρεσιών και όχι εκτέλεση κάποιου τεχνικού έργου. Επιπλέον, αμείφθηκαν με συνολικά 218.000 ευρώ αλλά, όπως διαπιστώθηκε, έκαναν μισή δουλειά! Για «μη άρτια εκπλήρωση των υποχρεώσεων που απέρρεαν από τις συμβάσεις τους» και για «το συμβατικό αντικείμενο (που) δεν είχε ολοκληρωθεί», κάνουν λόγο στο πόρισμά τους οι επιθεωρητές.

Χωρίς αξιολογήσεις
Η ΕΡΤ εξάλλου, από το 2006 και έως τον Απρίλιο του 2010 προχώρησε με αδιαφανείς διαδικασίες στις προσλήψεις προσωπικού ειδικών θέσεων. Και σα να μην έφτανε αυτό, ουδέποτε έγινε αξιολόγησή τους, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό προσωπικού της ΕΡΤ, με αποτέλεσμα «το εν λόγω προσωπικό να μην αξιολογείται για την υπηρεσιακή του απόδοση και το έργο που του είχε ανατεθεί, δεδομένων και των υψηλών μισθολογικών απολαβών του».

Στο γαϊτανάκι της ασυδοσίας που διαπιστώνεται στο πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης πως είχε στηθεί στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, συμπεριλαμβάνεται και η πρόσληψη νομικού συμβούλου- προϊστάμενου της διεύθυνσης νομικών υπηρεσιών της ΕΡΤ, το 2006- σ.σ. υπήρχε ήδη!- «αφού δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες προϋποθέσεις του γενικού κανονισμού» προσωπικού γι΄ αυτήν.

Παίρνουν αποφάσεις
Ως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας το αργότερο και κατ΄ εντολήν του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου, θα συνεδριάσει εκτάκτως το Δ.Σ. της ΕΡΤ για να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για «την απόδοση ευθυνών και την αποκατάσταση της νομιμότητας στην ΕΡΤ». Που σημαίνει, ότι δεν αποκλείεται να ανακληθούν παράνομες πράξεις, να αναζητηθούν παράνομες αμοιβές ή μπόνους.

Κι αυτό είναι μόνον η αρχή. Τον Σεπτέμβριο αναμένεται νέο πόρισμα για την ΕΡΤ που θα αφορά μεικτές παραγωγές και συμπαραγωγές της εταιρείας, παραγωγές της ΕRΤ World και για τη χορηγία αεροπορικής εταιρείας.

ΤΟ 2005 ΚΑΙ ΤΟ 2006

χορηγήθηκε σε ανώτατο στέλεχος προκαταβολή 146.000 ευρώ χωρίς να προσκομιστούν παραστατικά για τα συγκεκριμένα ποσά

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χρήστου Ν.Ε. Ιερείδη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: TA NEA, Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι πέθαναν από χολέρα στο Καμερούν, Αφρική.
Οι θάνατοι σημειώθηκαν στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Οι επιστήμονες είχαν προειδοποιήσει για την εμφάνιση της νόσου από τον Ιουνιο.
Οι επίσημες αρχές αναφέρουν ότι έχουν μολυνθεί περίπου 600 άτομα ενώ μη κυβερνητικές οργανώσεις ανεβάζουν τον αριθμό των ατόμων που έχουν νοσήσει από χολέρα στα 1.500.
Σύμφωνα με τον υπουργό νερού και ενέργειας του Καμερούν το 70% των κατοίκων του βορά δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Οι πλημμύρες που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες επιδείνωσαν την κατάσταση και βοήθησαν στην εξάπλωση της νόσου.
Η χολέρα προκαλείται από μολυσμένο νερό και όσοι νοσούν υποφέρουν από οξεία διάρροια η οποία οδηγεί σε αφυδάτωση. Αν ο άρρωστος αφεθεί χωρίς θεραπεία μπορεί να πεθάνει ίσως και μέσα σε λίγες ώρες.

CNN.COM
Το DNA τον αθώωσε μετά από 27 χρόνια φυλάκισης
Μπήκε στη φυλακή στα 18 του, όταν καταδικάστηκε για βιασμό. Σήμερα, 27 χρόνια μετά, ο Μάικλ Αντονι Γκριν αποδείχτηκε πως είναι αθώος.

Ο 44χρονος Μάικλ Γκριν θα αποφυλακιστεί καθώς μια εξέταση DNA απέδειξε οτι δεν ήταν αυτός ο δράστης του βιασμού για τον οποίο είχε συλληφθεί, δικαστεί και καταδικαστεί σε 75 χρόνια φυλάκισης, το 1983.

Ο δικηγόρος του Γκριν κατηγόρησε τις αστυνομικές αρχές του Χιούστον για παραλείψεις και κακό χειρισμό της υπόθεσης και ζήτησε να βρεθεί ένας τρόπος επανόρθωσης για την "χαμένη ζωή" του πελάτη του.

Η αστυνομική διεύθυνση του Χιούστον αρνήθηκε, προς το παρόν, να προβεί σε κάποια δήλωση ή ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση.

Ο Μάικλ Γκριν δεν είχε πάψει ποτέ να λέει πως είναι αθώος.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ποτέ ξανά ρατσισμός

Το Σάββατο 10 Απριλίου 2010 στο Δουβλίνο (Ιρλανδία) έως και 3.000 άτομα συμμετείχαν σε μια ειρηνική πορεία από την Parnell Square μέχρι το Dail με σκοπό να εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους για την δολοφονία του 15χρονου Toyosi Shitta-bey που συνέβη μια βδομάδα πριν, την Μεγάλη Παρασκευή.
Η πορεία οργανώθηκε από την επιτροπή μνήμης του Toyosi και συμμετείχαν η μητέρα του Toyosi, Bola, οι αδελφοί του καθώς και άλλα μέλη της οικογένειάς του. Ήταν η μεγαλύτερη αντιρατσιστική διαμαρτυρία οργανώθηκε από την Αφρικανική κοινότητα στην Ιρλανδία. Ενώ η πλειοψηφία της πορείας προέρχονταν από την περιοχή Dublin 15, υπήρχαν ομάδες από Αφρικανικές κοινότητες, Ιρλανδικές αλλά και κοινοτήτων από όλο το Δουβλίνου και παραπέρα. Ομάδες των παιδιών ήρθαν φορώντας ποδοσφαιρικά ρούχα από διάφορα αθλητικά σωματεία, δηλώνοντας φόρο τιμης στον Toyosi, και την μεγάλη του αγάπη το ποδόσφαιρο.
Παρά τις αντιδράσεις της Ιρλανδικής εκκλησίας που προσπάθησε να σαμποτάρει την διαμαρτυρία υποστηρίζοντας ότι μια τέτοιου είδους εκδήλωση θα προκαλούσε «σεπαρατισμό», το συνδικαλιστικό κίνημα, οι ομάδες της κοινότητας, αντι-ρατσιστικοί φορείς και αριστερά πολιτικά κόμματα ήταν επίσης παρών. Η προσέλευση απλών ανθρώπων από διαφορετικά φυλετικά υπόβαθρα ήταν πολύ εντυπωσιακή. Ήταν όλοι εκεί σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς την οικογένεια του Toyosi φωνάζοντας «ποτέ ξανά δεν πρέπει να ένα τέτοιο έγκλημα να επαναληφθεί».
Πρόκειται για μια από τις πιο νεανικές διαδηλώσεις των τελευταίων δεκαετιών με φίλους του Toyosi, μαύρους και λευκούς, από την περιοχή του Blanchardstown στις πρώτες γραμμές της εκδήλωσης να φωνάζουν “Όχι Άλλο Ρατσισμό», «Θέλουμε δικαιοσύνη» και «Toyo, Toyo We Love You”
Υπήρξε ένα ευρύ φάσμα των ομιλητών και μια χορωδία gospel στην αρχή και στο τέλος της πορείας. Μέλη της κοινότητας και της εκκλησίας του Tyrellstown απυήθηναν τον λόγο τους στην Parnell Square. Ο πρόεδρος του SIPTU, μίλησε επίσης στο πλήθος επισημαίνοντας πως το θέμα της μετανάστευσης και του ρατσισμού είναι κάτι που ο Ιρλανδικός λαός έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Υπήρχε επίσης ένας ομιλητής από την Κινεζική κοινότητα, μεταξύ άλλων.
Περισσότεροι ομιλητές παραβρέθηκαν στο Dail συμπεριλαμβανομένου ενός του Πράσινου Κόμματος, ο Υπουργός Επικρατείας και τοπικών συμβούλων, καθώς επίσης από το Fine Gael και το Εργατικό Κόμμα. Ο Joe Higgins μίλησε εξ ονόματος του Socialist Party λαμβάνοντας μια ιδιαίτερα θερμη ανταπόκριση υποστηρίζοντας πως το πρόβλημα του ρατσισμού στην Ιρλανδική κοινωνία είναι υπαρκτό. (Δείτε το παρακάτω βίντεο για περισσότερα).
Η δολοφονία του Toyosi προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε ολόκληρη τη χώρα δείχνοντας ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που ζουν στην Ιρλανδία δεν θέλει τον ρατσισμό στην κοινωνία. Η νεολαία ειδικότερα μπορεί αν οργανωθεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση των ρατσιστικών ιδεών στα σχολεία και στις τοπικές κοινότητες, έχοντας ένα ενιαίο μέτωπο νέων από κάθε είδους πολιτισμικό υπόβαθρο.
Η εργατική τάξη θα πρέπει να σταθεί ενωμένη και να αγωνιστεί για την απασχόληση, για την στέγαση και για προνόμια για όλους. Αυτό ήταν το πνεύμα της ιστορικής πορείας του Σαββάτου, ο καλύτερος φόρος τιμης που οι απλοί άνθρωποι μπόρεσαν να προσφέρει στην τραγικά σύντομη ζωή του Toyosi.
Απο: Socialist Party of Ireland, Joe Higgins (Άρθρο: Never Again – Report from march and rally in memory of Toyosi)
Η δολοφονία του Toyosi Shittabey και ο ρατσισμός στην ιρλανδική κοινωνία:
Η πρόσφατη τραγική δολοφονία του Toyosi Shittabey, γράφει η Audrey Bryan, μας βάζει σε σκέψεις, και μας ενθαρρύνει να συμμετάσχουμε σε εθνικό διάλογο σχετικά με το πραγματικό μέγεθος και τη φύση του ρατσισμού στην Ιρλανδική κοινωνία σήμερα. Η διείσδυση του ρατσισμού στην ιρλανδική κοινωνία είναι πλέον μια πραγματικότητα κάτι που πολλοί νέοι στην περιοχή Tyrellstown-όπου ο Toyosi δολοφονήθηκε-έχουν πολλές φορές επιβεβαιώσει. Όπως αναφέρεται στην Irish Times στις 5 Απριλίου, ο νεαρός Patrick Kabangu, λέει: “Ο ρατσισμός κρύβεται παντού. Είναι στα σχολία… Παντού στην Ιρλανδία υπάρχει ρατσισμός, που απλά κρύβεται. Αυτή η χώρα είναι παρανοϊκή
Αντιρατσιστές μελετητές όπως ο Ronit Lentin και Robbie McVeigh προβάλουν τις διάφορές μορφές ρατσισμού που έχουν κατά καιρούς υπάρξει στην Ιρλανδία υπό το πρόσχημα του αντισημιτισμού, του ρατσισμού κατά των νομάδων Travellers, κατά των μαύρων… Σε πιο πρόσφατες περιόδους, το φαινόμενο αυτό έχει επιδεινωθεί (ρατσισμός κατά των των μεταναστών, αιτούντων ασύλου, προσφύγων, φοιτητών και τουριστών).
Αυτές οι νεότερες μορφές ρατσισμού δεν εξελίχθηκαν κατά τη διάρκεια μιας περιόδου οικονομικής ύφεσης, αλλά περισσότερο στην περίοδο της έντονης οικονομικής άνθησης. Πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από το Οικονομικό και Κοινωνικό Ινστιτούτο Ερευνών μέσω διαδοχικών δημοσκοπήσεων Ευρωβαρόμετρου (μεταξύ 1997 και 2003) δείχνει μια έντονη ανησυχία για την παρουσία των μεταναστευτικών ομάδων στην Ιρλανδία κατά την περίοδο που συνέπεσε με αύξηση του κύμματος της μετανάστευσης προς την χώρα, ενώ εντός του σχολείου, υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν πως οι μη Ιρλανδοί μαθητές είναι πιο πιθανό να έχουν υποστεί λεκτικό χλευασμό από τους ντόπιους συναδέλφους τους.
Δεδομένου ότι η περίοδος της αλματώδους οικονομικής ανάπτυξης της Κελτικής Τίγρης πέρασαν και στην νέα μετέπειτα εποχή έχουμε την κατακόρυφη άνοδο της ανεργίας, σημαντικές περικοπές μισθών, αύξηση του δημόσιου χρέους, και την αναγκαστική αποδημία του ντόπιου πληθυσμού προς άλλες χώρες λόγω της έλλειψης ευκαιριών απασχόλησης, υπάρχουν στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι ο ρατσισμός των ντόπιων εναντίον των αλλοεθνών εντείνεται ακόμη μια φορά. Κάτω από τέτοιες περιστάσεις, η αντιμετώπιση των μεταναστών ή και άλλες γηγενών μειονοτήτων, που απεικονίζονται συχνά ως μη παραγωγικοί και ανάξιοι της κρατικής αντιληπτής γενναιοδωρίας, είναι πιθανό να εξαρτηθεί από το βαθμό στον οποίο οι κυρίαρχες πολιτιστικές ομάδες θεωρούν ότι η εργασία, το βιοτικό επίπεδο, ή το οικονομικό και πολιτιστικό προνόμιό τους απειλούνται, ή εξασφαλίζουν.
(Άρθρο από: Irish Left Review, The Murder of Toyosi Shittabey and Racism in Irish Society H Audrey Bryan καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο St. Patrick’s College, Drumcondra. Η έρευνά της εστιάζεται για το ρατσισμό, την καταπολέμηση του ρατσισμού και της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης σε μια ιρλανδική πλαίσιο. )
Οι μετανάστες σε ρόλο αποδιοπομπαίου τράγου:
Φαίνεται πως οι Ιρλανδοί αναλυτές, μολονότι έχουν κάνει αρκετά καλή προσπάθεια ανάλυσης του φαινομένου, αποτυγχάνουν να προσεγγίσουν τις ρίζες του προβλήματος που δεν είναι άλλες παρά το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. Γιατί πάντα παρατηρούμε έξαρση του φαινομένου αυτού σε περιόδους οικονομικής ύφεσης; Στην συγκεκριμένη παράγραφο ενός από τα προηγούμενα άρθρα μας που αφορούσε την έξαρση του ρατσισμού στην Ιταλία αναλύουμε του λόγους για τους οποίους οι μετανάστες σχεδόν πάντα χρησιμοποιούνται ως αποδιοπομπαίοι τράγοι.
Όπως έχουμε ξαναπεί το πρόβλημα της Ιρλανδίας είναι πολυδιάστατο και σίγουρα η εικόνα που τα καθεστωτικά Μέσα παρουσιάζουν “ως φιλική και ζεστή” απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Η Ιρλανδία όμως, παρά του ότι πρόκειται για χώρα-παράδειγμα ακραίων ρατσιστικών εκδηλώσεων (σίγουρα η παρατήρηση του Socialist Party πως η πλειοψηφία των Ιρλανδών αντιτάσσεται στον ρατσισμό είναι λανθασμένη, μιας και οι περισσότεροι δηλώνουν υπέρ των μαζικών απελάσεων), δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση ρατσιστικής έξαρσης. Πρόσφατα στην Κύπρο ένας 25χρονος Αφρικανός μετανάστης πλήρωσε με την ζωή του την διαφορετικότητα του χρώματός του. Οι ρατσιστικές επιθέσεις συνεχίζονται σε όλη την Ευρώπη, οι κοινωνίες γίνονται όλο και ποιο εσωστρεφής. Κατά πόσο η εικόνα των σύγχρονων κοινωνιών παρουσιάζει ομοιότητες με την μεσοπολεμική Ευρώπη;


Στην πράξη θα κριθεί από σήμερα η επιστράτευση των φορτηγών και των βυτιοφόρων, στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση και έχει τεθεί σε ισχύ από τις 6 π.μ. Το υπουργείο Υποδομών επιμένει στον διάλογο, παρά το γεγονός ότι χθες ναυάγησε η μικρή πιθανότητα που είχε γεννηθεί την Τρίτη το βράδυ.

Μετά το αδιέξοδο της χθεσινής συνάντησης, ήταν θέμα χρόνου η λήψη σκληρών αποφάσεων, αφού η αγορά έχει στερέψει από καύσιμα και το πρόβλημα θα γινόταν οξύτερο ενόψει της μεγάλης εξόδου του Σαββατοκύριακου.

Το νομοσχέδιο, πάντως, έχει πάρει το δρόμο για τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, με προοπτική να κατατεθεί στη Βουλή ώς τη Δευτέρα. Από την πλευρά του υπουργείου διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχουν περιθώρια να ικανοποιηθεί το αίτημά τους για αποζημίωση των αδειών και αύξηση της μεταβατικής περιόδου από τρία σε πέντε χρόνια.

Δεν θα πειθαρχήσουν

«Μολών λαβέ» ήταν η απάντηση του προέδρου της συντονιστικής επιτροπής των μεταφορέων, Γιώργου Τζωρτζάτου, ο οποίος εκτίμησε ότι κανένας αυτοκινητιστής δεν θα πειθαρχήσει στην επίταξη, παρά τον κίνδυνο για ποινικές διώξεις. «Συνεχίζουμε. Ας μας πάνε φυλακή. Δεν έχουμε τίποτα άλλο να χάσουμε. Αν νομίζει η κυβέρνηση ότι με δύο ημέρες απεργίας μπορεί να προχωρεί σε τέτοια μέτρα αντί να επιλέγει τον διάλογο, φέρει όλη την ευθύνη», πρόσθεσε.

«Το θέμα έφυγε πλέον από τα χέρια μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Βυτιοφόρων Δ.Χ. Γιώργος Τσάμος, ο οποίος, πάντως, κάλεσε τους συναδέλφους του που θα λαμβάνουν τα δελτία επίταξης να έρχονται σε συνεννόηση με τα Σωματεία προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια μεταξύ των μεταφορέων. Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Αγγελος Φαλάρης, υπογράμμισε: «Εχουμε πάρει απόφαση να μη βγει κανείς για δρομολόγιο. Αν πάμε σπίτια μας με αυτό το νομοσχέδιο, είμαστε τελειωμένοι».

Τις προθέσεις της κυβέρνησης είχε ουσιαστικά προαναγγείλει από χθες το πρωί ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος αμέσως μετά τη συνάντηση με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών και σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης, είχε πει: «Βεβαίως και το εξετάζουμε. Η Πολιτεία δεν είναι ανοχύρωτη, η κοινωνία δεν είναι απροστάτευτη».

Το «ναυάγιο» του διαλόγου είχε διαφανεί από το μεσημέρι, καθώς είχε καταλήξει σε αδιέξοδο η συνάντηση που είχε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Χάρης Τσιόκας, με τους μεταφορείς. Στη μία ώρα που διήρκεσε και ενώ το κλίμα στους διαδρόμους ήταν ήδη φορτισμένο, οι δύο πλευρές παρέμειναν στις θέσεις τους, με το υπουργείο να ζητεί τη λύση της απεργίας και τους ιδιοκτήτες να θέτουν ως όρο την απόσυρση του νομοσχεδίου και συζήτηση από μηδενική βάση.

Σημείο τριβής και ο χρόνος κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή, αφού οι ιδιοκτήτες ζητούν πάγωμα ώς τις 30 Αυγούστου και γραπτή δέσμευση από το υπουργείο. Ο κ. Τσιόκας τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να δώσει τέτοια διαβεβαίωση, καθώς υπάρχει η κοινοβουλευτική διαδικασία στην προώθηση των νομοσχεδίων που διαρκεί αρκετό διάστημα.

«Δεν σταματάμε ποτέ το διάλογο», δήλωσε μετά τη συνάντηση, διευκρινίζοντας ότι το υπουργείο συζητά μόνον για φορολογικές ελαφρύνσεις, κίνητρα μέσω του αναπτυξιακού νόμου στις νέες εταιρείες μεταφορών και τη δυνατότητα παραχώρησης μιας επιπλέον άδειας για κάθε μία που είναι σε ισχύ.

«Εκβιαστές»

«Εκβιαστές» χαρακτήρισε τους απεργούς ο πρόεδρος του ΣΕΒ. Σε χθεσινή δήλωσή του, ο Δ. Δασκαλόπουλος επισήμανε πως η απελευθέρωση των οδικών μεταφορών ισχύει σε όλη την Ευρώπη και ότι έχει αποδειχθεί πως συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη μείωση των κομίστρων.

«Η Ελλάδα έπρεπε να έχει προσχωρήσει στην ευρωπαϊκή παραγματικότητα από χρόνια, αντί να αποτελεί μια αναχρονιστική εξαίρεση», υπογραμμίζει ο πρόεδρος των βιομηχάνων, που θεωρεί πως «μια κλειστή, ολιγάριθμη συντεχνία χρησιμοποιεί τα προνόμια που της παρέχει το πελατειακό κράτος ως μέσο εκβιασμού του κοινωνικού συνόλου».

Χ.ΤΖ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 29/7/2010
Τρεις χρήστες του iPad ισχυρίζονται ότι αφού άφησαν το iPad στον ήλιο αυτό έσβησε και δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό που ισχυρίζεται η Aplle ότι είναι, το απόλυτο ebook.
Μόλις η συσκευή φτάσει μία συγκεκριμένη θερμοκρασία σβήνει αναγκαστικά μόνη της και εμφανίζει στο χρήστη ένα μήνυμα που τον προειδοποιεί ότι η συσκευή θα πρέπει να κρυώσει πριν τη χρησιμοποιήσει ξανά. Η προειδοποίηση είναι η ίδια που εμφανίζουν και οι συσκευές αφής iPhone και iPod όταν τις αφήνεις σε απευθείας επαφή με τον ήλιο.
Οι μηνύοντες ισχυρίτοναι ότι το Ipad "δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του καταναλωτή που η ίδια η Aplle του τις καλλιέργησε, αφού υπερθερμαίνεται κάτω από φυσιολογικές θερμοκρασίες".
Η Apple ορίζει ως ανώτατη θερμοκρασία τους 35 βαθμούς Κελσίου, οπότε δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι όταν το έχουμε μαζί μας κάπου έξω και διαβάζουμε ένα βιβλίο, με τον ήλιο ψηλά, αυτό να υπερθερμανθεί.
Οι μηνυτές πατάνε στη φράση της Apple που λέει "διαβάζοντας με ένα iPad είναι ακριβώς όπως να διαβάζετε ένα κανονικό βιβλίο". Αυτός ο ισχυρισμός, όμως, απ΄ ό,τι φαίνεται δεν ισχύει επειδή ένα πραγματικό, κανονικό βιβλίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάτω από το φως του ήλιου.
cnn.com

Ολόκληρη η προκήρυξη της «Σέχτας»

Η προκήρυξη που έστειλε στα «ΝΕΑ» η Σέχτα Επαναστατών, με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια έχει ως εξής:

«Η Σέχτα Επαναστατών οπλίζεται ξανά. Στο σημερινό κόσμο το πιο βίαιο πράγμα είναι να μένεις απαθής. Όλη μας η ζωή κατακλύζεται από τη βία. Και όταν δεν είναι η βία των μπάτσων, των κρατητηρίων, των φυλακών, τότε τα πράγματα είναι ακόμα πιο ύπουλα. Μιλάμε για μια βία χωρίς αίμα. Για την βία της εικόνας, των διαφημίσεων, της καταναλωτικής μαστούρας, των ψυχοαδιέξοδων, της μοναξιάς. Ζούμε σε άθλιες πόλεις, τρώμε πλαστικό φαγητό, ενημερωνόμαστε με κατασκευασμένες ειδήσεις, ψωνίζουμε τυποποιημένα προϊόντα, εργαζόμαστε σε αηδιαστικές δουλειές, θαυμάζουμε κάλπικα πρότυπα, φτιάχνουμε τα μικρά ιδιωτικά κελιά μέσα στα σπίτια μας με την χαρούμενη επίπλωση.

Εμείς κουραστήκαμε από αυτό το κενό ζωής. Είπαμε φτάνει πια... όχι άλλες ξοφλημένες μέρες... όχι άλλες ταπεινώσεις στη δουλειά... όχι άλλες δανεικές προσευχές για καληνύχτα...

Ετσι πριν 1,5 χρόνο φτιάξαμε την Σέχτα Επαναστατών, που έγινε το όχημα διαφυγής μας απ΄ τη γαμημένη ησυχία του κόσμου- φυλακή που ζούσαμε. Δυο- τρία όπλα για αρχή, μερικά βιβλία και κάποιες παραβατικές γνώσεις από προηγούμενες εμπειρίες του παρελθόντος, συνδυάστηκαν με αρκετά «κιλά» αποφασιστικότητας και την σιγουριά της συνείδησης που έλεγε: ή άνθρωπος ή γουρούνι, ή μαχητής ή υπόδουλος, ή επανάσταση ή συμβιβασμός με την παραίτηση.

Και έτσι ξεκινήσαμε.

Όταν ζεις σε έναν ατέρμονο αγώνα, σε κάνει να οξύνεις τις ικανότητες και την σκέψη σου, ενώ ταυτόχρονα σου προσφέρει την ευχαρίστηση ότι έχεις αντιτεθεί στη μοίρα που προορίζανε για σένα.

Όμως θέλαμε κάτι παραπάνω...

Επιζητούσαμε το άλμα για την έφοδο στον ουρανό. Μετά το τρίτο μας χτύπημα, θέσαμε στον εαυτό μας το ζήτημα της αναβάθμισης της δράσης μας, που εμπεριείχε κάποιες απαραίτητες προϋποθέσεις. Έτσι περάσαμε σε μια δημιουργική αφάνεια με σκοπό να αναδυθούμε πιο ικανοί, πιο ουσιαστικοί, πιο επικίνδυνοι. Σε αυτό το διάστημα αρκετοί από εμάς εκπαιδευτήκαμε στα όπλα, μάθαμε νέες τεχνικές, διαβάσαμε, ενημερωθήκαμε για άγνωστες μέχρι τότε καταστάσεις αγώνα, ανταλλάξαμε εμπειρίες και σκεπτικά με άλλους μαχητές και ανεφοδιαστήκαμε στον υλικοτεχνικό τομέα.

Παράλληλα οι υπόλοιποι μαχητές μας δεν έμειναν ανενεργοί. Δημιούργησαν ένα απαραίτητο δίκτυο πληροφοριών, συνέλεξαν στοιχεία, φρόντισαν την συνειδητή αεργία μας και πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στο σκοπό της Επανάστασης και στην αξιοπρέπεια του εαυτού τους.

Έτσι από εδώ και πέρα θέλουμε να είμαστε τρομακτικά συνεπείς σε ότι λέμε και να μεταφέρουμε ένα μήνυμα σε όλους τους επιφανείς φορείς της κοινωνίας και τους γορίλες τους. «Η Σέχτα Επαναστατών δεν θα αφήσει ούτε ένα χιλιοστό ασφαλούς εδάφους στη ζωή σας. Τα όπλα μας είναι γεμάτα και έτοιμα να “μιλήσουν”... Αν τα επιχειρήματα κάνουν τον ιδρώτα να κυλάει, οι αποδείξεις θα κάνουν να χυθεί αίμα...». Πλέον δε μιλάμε για ένοπλη προπαγάνδα, αλλά την εφαρμόζουμε στην πράξη. Η πρόσφατη επίθεση μας δεν στηρίχτηκε σε προπαγανδιστικούς λόγους, αλλά στην απόφαση να τερματίσουμε την άθλια καριέρα αυτού του τύπου.

Ο ένοπλος αγώνας δεν απολογείται και δεν προφασίζεται την υποκρισία του ανθρωπισμού και το ιδανικό της ανθρώπινης ζωής. Η επανάσταση είναι πόλεμος για την οικοδόμηση ενός αυτόνομου υπαρξιακού κώδικα μακριά απ΄ την υποκρισία του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Η ανθρώπινη ζωή είναι μια μεταβλητή, ένα εμπόρευμα στον κόσμο του θεάματος που άλλοτε την κατασπαράσσει εξορίζοντας την στα μπουντρούμια των φυλακών, στα μοναχικά αδιέξοδα, στις ουσίες των εξαρτήσεων και άλλοτε την υπερασπίζεται ως το «ιδανικό» που χάθηκε απ΄ τα όπλα των τρομοκρατών.

Όμως σημασία δεν έχει μόνο αν ζεις, αλλά και το πως ζεις. Η πραγματική αξία βρίσκεται στις επιλογές που κάνει ο καθένας στη ζωή του. Εκεί κρινόμαστε όλοι. Ο Σωκράτης Γκιόλιας έκανε τις επιλογές του και εμείς τις δικές μας. Αυτός επέλεξε να ζήσει σαν τρωκτικό στο βασίλειο της λάσπης του άθλιου κύκλου του και εμείς ως λύκοι έξω από την αγέλη.

Ας δούμε λοιπόν ποιος ήταν πραγματικά ο «ανυποψίαστος» και «αφύλακτος» Σωκράτης Γκιόλιας.

Από νωρίς μπασμένος στα κόλπα της δημοσιογραφικής πανούκλας θήτευσε για αρκετά χρόνια στο μετρ της δήθεν ανεξάρτητης «αποκαλυπτικής» δημοσιογραφίας Μάκη Τριανταφυλλόπουλο ως φίλος, συνεργάτης και αρχισυντάκτης των εκπομπών του. Παράλληλα διετέλεσε «στέλεχος» της νέας σχολής του ελληνικού πρωταθλητισμού. Του πρωταθλητισμού που είχε ειδίκευση στο παράνομο εμπόριο ντοπαϊνης (κολλητός του Χρήστου Τζέκου που ξέρει καλά από «σκόνες»), στα ντοπαρισμένα ρεκόρ (κουμπάρος με τον Κώστα Κεντέρη που του προσέφερε δημοσιογραφική κάλυψη στο γνωστό «ατύχημα» που είχε με το άλλο αθλοπρεζάκι την Κατερίνα Θάνου) και φυσικά στο νταραβέρι αξιωμάτων- αποκατάστασης όλης της γνωστής πρωταθλητικής κλίκας είτε στα σώματα ασφαλείας, είτε στον πολιτικό στίβο (φιλαράκι του αθλητήβουλευτή Κουκοδήμου, της αποτυχημένης υποψήφιας Πατουλίδου και άλλων). Ο καθένας φυσικά μπορεί να φανταστεί και τις κομπίνες όλων αυτών με πολύτιμο συνεργάτη τον Σωκράτη Γκιόλια στην εταιρία με την επωνυμία ΣΕΓΑΣ που όλοι οι παραπάνω αποτελούσαν τις επιφανείς προσωπικότητες του. Ιδιαίτερα στην εποχή που μεσουρανούσε το «εθνικό όραμα» των ολυμπιακών αγώνων του 2004 στήθηκε στο ΣΕΓΑΣ το μεγάλο φαγοπότι τόσο με τις «χρυσές» χορηγίες και τις κρατικές επιχορηγήσεις όσο και των μυστικών οικονομικών συμφωνιών κάτω από το τραπέζι με μεγαλοεργολάβους και κατασκευαστικές εταιρίες.

Όμως ο «ανυποψίαστος» Σωκράτης Γκιόλιας ήταν πολυθεσίτης. Ο ίδιος, ήταν γνωστός θρησκόληπτος στους κύκλους του και υπήρξε μόνιμος επισκέπτης- παράγοντας ακόμα μιας γνωστής εταιρίας. Ήταν έμπιστος συνεργάτης της Αθωνικής πολιτείας, ενώ ταυτόχρονα η ρασοφόρος νυφίτσα Εφραίμ ήταν ο πνευματικός του. Γι΄ αυτό όταν ξέσπασε το γνωστό σκάνδαλο των παπαδερών στο Βατοπέδι ο Γκιόλιας πάντα έμπαινε μπροστά ως ασπίδα προστασίας για να στηρίξει το παραμάγαζο τους.

Ο τύπος ήταν κυριολεκτικά με τον σταυρό στο χέρι.

Από εκεί και πέρα ο βασικός λόγος της επίσκεψής μας στο σπίτι του ήταν η κυρίαρχη θέση που κατείχε στην ηλεκτρονική μορφή της νέας δημοσιογραφίας.

Με την ραγδαία εξάπλωση του internet και την ολοένα αυξανόμενη προτίμηση ιδιαίτερα των νέων για την ενημέρωση τους από αυτό, δεν άργησε και η εκμετάλλευση του από τα γνωστά λαμόγια της δημοσιογραφίας. Πέρα από τα επίσημα ειδησεογραφικά site που συνήθως είναι ηλεκτρονική μορφή ήδη γνωστών εφημερίδων δημιουργήθηκαν και τα πρώτα ενημερωτικά blogs. Η αμεσότητα της ενημέρωσης που προσφέρουν ήταν το βασικό χαρακτηριστικό που τα ανέδειξε σε δημοφιλείς ιστοσελίδες. Αυτή η μεγαλύτερη ελευθερία έκφρασης αξιοποιήθηκε και από άτομα που ζούσαν σε απολυταρχικά καθεστώτα σαν προσπάθεια διάρρηξης της λογοκρισίας που επιβαλλόταν από την κυβέρνηση. Σε αντίθεση με τους παραπάνω ανθρώπους, η ίδια ανωνυμία εκμεταλλεύτηκε από συστημικούς δημοσιογράφους όπως ο Γκιόλιας, ο Παπαγιάννης κ. α σαν μέσο εκβιασμού και συκοφάντησης για την στήριξη συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων που τους χρηματοδοτούν. Η πράξη μας δεν έχει να κάνει με την εναντίωση μας στην ανωνυμία των blogs καθώς αντιθέτως την προτάσσουμε και την θεωρούμε απαραίτητη σαν ασπίδα προστασίας εχθρών του καθεστώτος και ως υγιή συνθήκη πραγματικά εναλλακτικών αυτοδιαχειριζόμενων μέσων ενημέρωσης. Ο Γκίολιας το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν συγκαταλεγόταν στους εχθρούς του καθεστώτος, αλλά ήταν το αφεντικό που κρυβόταν πίσω από την ανωνυμία του blog troktiko ασκώντας από αυτό την συστημική προπαγάνδα του.

Ο Γκιόλιας πρώην συνεργάτης του «μαχητικού» Μάκη Τριανταφυλλόπουλου αλλά και άξιος συνεργάτης της δημοσιογραφικής σχολής Κωστόπουλου- Αναστασιάδη (απενοχοποίηση του σύγχρονου lifestyle με κίνητρο την οικονομική επιτυχία και τον νεοελληνικό τσαμπουκά) είχε αυτό που χρειαζόταν. Απ΄ τη μία η δημοσιογραφία της «κοινωνικής ευαισθησίας», των «αποκαλύψεων» και των «καταγγελιών» κι από την άλλη ο τσαμπουκάς στο σερβίρισμα, ένα κοκτέιλ θράσους, lifestyle με άποψη, σύγχρονου νεοσυντηρητισμού, ενός κρυμμένου (ή και φανερού) φασισμού, μιας δήθεν σάτιρας, όχι απλά απέναντι στην εξουσία, αλλά κυρίως ενάντια σε αυτούς που δεν έχουν φωνή να απαντήσουν στη λάσπη που εξαπέλυε εναντίον τους.

Οι πιο πρόστυχες προσβολές και τα πιο συκοφαντικά ψέματα για το αντάρτικο πόλης, μπήκαν στην πρώτη γραμμή των δημοσιευμάτων του troktikou. Μέχρι και ο αδελφός του Περικλής, ως διευθυντής της Ρrince Οliver, απάντησε προκλητικά και ειρωνικά παραφράζοντας την συνθηματολογία της εξέγερσης του Δεκέμβρη, σε μια ενέργεια εμπρησμού που είχε ως στόχο την εταιρεία του.

Το ίδιο το αφεντικό του troktikou είχε ορίσει τον εαυτό του δικαστή και απένειμε ποινές σε συλληφθέντες μέσα από το blog του. Μετά το διαζύγιο απ΄ τον μέντορα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ο Γκόλιας αυτόνομος πλέον και με την πιο ισχυρή θέση στη δημοσιογραφική blogoσφαιρα γίνεται ειδικός σύμβουλος του Δημήτρη Κοντομηνά, που συγκαταλέγεται στην οικονομική μαφία της ελλάδας, γνωστός και από την εμπλοκή του με το σκάνδαλο της interamerican. Επίσης το τελευταίο διάστημα δούλευε ως γενικός διευθυντής του ραδιοσταθμού Θέμα radio του ξεφτιλισμένου χοντροκοιλαρά Θέμου Αναστασιάδη. Η απαρίθμηση των βρόμικων ιστοριών του δημοσιογραφικού σιναφιού όπως και οι εσωτερικές κόντρες μεγαλοδημοσιογράφων και εκδοτών με χαρακτηριστικό παράδειγμα την τριπλέτα Θέμου- Γκιόλια- Κοντομηνά, με το αδελφάτο Χατζηνικολάου- Τριανταφυλλόπουλου- Κουρή θα μπορούσαν να γεμίσουν πολλές σελίδες.

Ο δημοσιογραφικός κόσμος είναι ένας κουβάς γεμάτος σκατά που με την κίνηση μας απλώς τον ελαφρύναμε.

Φυσικά το αφεντικό του troktikou ως επαγγελματίας ρουφιάνος γνώριζε καλά τις πιθανές συνέπειες και τα «εργατικά ατυχήματα» που θα μπορούσαν να του συμβούν. Ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν τόσο «ανυποψίαστος» που είχε φροντίσει μόνος του να επιβεβαιώσει ότι αποτελεί στόχο. Ιδιαίτερα μετά τη βόμβα στα Πατήσια και το θάνατο του Αφγανού τόσο ο ίδιος, όσο και τα κωλόπαιδα που είχε για συνεργάτες του, χρησιμοποίησαν το καμουφλάζ των δήθεν ανώνυμων σχολίων αναγνωστών στο troktiko ώστε να απειλήσουν ανοικτά οποιονδήποτε εναντιωνόταν στον οχετό ψεύδους που εξαπέλυαν συστηματικά. Συγκεκριμένα κι αφού είχαν προηγηθεί οι αποκλειστικές φωτογραφίες με το σκοτωμένο παιδί, προνόμιο της αγαστής συνεργασίας του Γκιόλια με την αντιτρομοκρατική, «αναγνώστης» του troktikou έγραψε σε σχέση με την οργή που συγκέντρωσε πάνω στο πρόσωπο του ο «ανυποψίαστος»...- δηλαδή τι θα έπρεπε να κάνει ο Γκιόλιας και ο κάθε Γκιόλιας. Να έχει μαζί του όπλο και να ρίξει σε όποιον κινείται ύποπτα για να προστατεύσει τη ζωή του;- Αλλά ας μην γινόμαστε υπερβολικοί. Ο Γκιόλιας δεν χρειαζόταν να πυροβολήσει ο ίδιος για να προστατευτεί. Αυτό θα το αναλάμβαναν οι 2 αστυνομικοί συνοδοί ασφαλείας που του είχαν παραχωρηθεί και τους χρησιμοποιούσε εναλλάξ μέχρι το θάνατο του γουρουνιού στην Κατεχάκη.

Συγκεκριμένα ο «αφύλακτος» Γκιόλιας, ο δημοσιογράφος που κατήγγειλε το σύστημα προστασίας υψηλών προσώπων λέγοντας πως οι αστυνομικοί πρέπει να είναι μάχιμοι στο δρόμο κι όχι να συνοδεύουν ως Φιλιππινέζες, υποψήφιους στόχους, είχε τους δικούς του ένοπλους γορίλες.

Παλιομαλάκες τη αντιτρομοκρατικής αν μπορείτε τώρα διαψεύστε τα παρακάτω στοιχεία...

Το αφεντικό του troktikou τις καθημερινές από Δευτέρα ως Παρασκευή κατά την μετακίνησή του με αυτοκίνητο μάρκας smart με αριθμό κυκλοφορίας ΙΗΡ 5121 (το ο ποίο άλλαξε τις τελευταίες εβδομάδες με άλλο smart με αριθμό ΙΜΡ 3142) συνοδευόταν πάντα από μηχανή ασφαλείας.

Πιο συγκεκριμένα ο Γκιόλιας ξεκινούσε καθημερινά απ΄ το σπίτι του στην οδό Δαιδάλου 21 μεταξύ 12.10-12.25 για να μεταβεί στη ραδιοφωνική εκπομπή του πάντα αργοπορημένος. Ένα 20λεπτο πριν, πλησίαζε στο σπίτι του και στάθμευε στην αθέατη γωνία Νυμφών και Δαιδάλου μηχανή συνοδού ασφαλείας με τον αναβάτη της, που ακολουθούσε το smart σε απόσταση 5-10 μέτρων όταν αυτό ξεκινούσε. Ο Γκιόλιας διέθετε 2 Φιλιππινέζες- γορίλες που άλλαζαν μεταξύ τους συνήθως ανά βδομάδα. Ο πρώτος ήταν νεαρός 25-30 χρονών με fitness στυλάκι, που συνήθως χάζευε παίζοντας με το κινητό του και χρησιμοποιούσε μηχανή μαύρη-ασημί μάρκας ΤDΜ, ενώ ο δεύτερος ήταν πιο έμπειρος, 40άρης γκριζομάλλης, είχε αγαπημένη συνήθεια να διαβάζει εφημερίδα πάνω στη μηχανή, να περπατάει σαν να έχει καρπούζια στις μασχάλες, ενώ χρησιμοποιούσε κι αυτός μηχανή on-off transalp με αριθμό κυκλοφορίας ΧΧΚ 389. Τονίζουμε πως ο Γκιόλιας για να μην στιγματιστεί στη γειτονιά ότι έχει συνοδούς, τους υποχρέωνε να σταθμεύσουν στη γωνία με την Νυμφών που δεν γίνονταν αντιληπτοί, ώστε να μην φανεί κι ο ίδιος ασυνεπείς με τα όσα έγραφε.

Τα πράγματα άλλαξαν όταν ψόφησε ο βλάκας στην Κατεχάκη. Προφανώς οι νέες οδηγίες καθώς και η εξουσιοδότηση στους συνοδούς ασφαλείας να ρυθμίζουν το πόστο τους και τη διαδρομή του υποψήφιου στόχου, έδωσε τη δυνατότητα στους γορίλες, να αλλάξουν θέση. Έτσι τον τελευταίο καιρό η πρώτη συνοδευτική μηχανή στάθμευε ακριβώς απέναντι απ΄ την πολυκατοικία του troktikou, τσέκαρε όσους περνούσαν, ενώ λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει ο Γκιόλιας ερχόταν κι η δεύτερη μηχανή. Ο Γκιόλιας αφού πλεον καταδεχόταν να τους καλημερίσει ξεκινούσαν όλοι μαζί σαν μια ωραία «συντροφιά». Συνήθως μπροστά το ΤDΜ για να τσεκάρει τη διαδρομή με απόσταση 5-10 μέτρων, στη μέση ο Γκιόλιας με το smart και πίσω ο 40άρης με την transalp.

Η αρχική μας σκέψη ήταν να τους χτυπήσουμε μαζί. Χρησιμοποιώντας βαρύ όχημα θα εμβολίζαμε την πρώτη μηχανή πατώντας τον γορίλα και με διαφορετική δύναμη πυρός θα «ράβαμε» τους άλλους δύο. Περισσότεροι στόχοι, περισσότερη αποτελεσματικότητα. Γνωρίζαμε επακριβώς τη διαδρομή τους και η Εθνάρχου Μακαρίου που ακολουθούσαν μετά τη Δαιδάλου με τα διαχωριστικά παρτέρια βόλευε μια χαρά για το «τρακάρισμα» και τον εγκλωβισμό τους. Γρήγορα όμως απορρίψαμε αυτό το σενάριο, γιατί ο συγκεκριμένος δρόμος που ήταν ιδανικός για τέτοιο καρτέρι, έχει μέτρια προς πυκνή ροή αυτοκινήτων, περαστικών και δυο ρεύματα κυκλοφορίας με συνέπεια να υπήρχε κίνδυνος για άλλους ανθρώπους, γεγονός που δεν επιδιώκουμε ποτέ. Γιατί είναι άλλο πράγμα η οξεία κριτική που ασκούμε στην κοινωνική παρακμή κι άλλο η διαδικασία της στοχοποίησης. Οι στόχοι μας είναι πάντα σαφείς και τα όπλα μας σημαδεύουν συγκεκριμένα κεφάλια, για αυτό δεν θα ρισκάραμε να υπάρξει λάθος άνθρωπος χτυπημένος. Έτσι προτιμήσαμε να πάμε εμείς σπίτι του παρά να συμβεί οτιδήποτε σε μια συμπλοκή στο δρόμο και να χτυπηθεί κάποιος άσχετος. Το τι ακριβώς ειπώθηκε στο θυροτηλέφωνο ώστε να εξασφαλίσουμε όχι μόνο ότι θα κατέβει, αλλά θα ΄ρθει μόνος του χωρίς να συνοδεύεται από τη σύζυγό του, είναι κάτι που δεν χρειάζεται να δημοσιοποιηθεί για αρκετούς λόγους. Εδώ όμως να προσθέσουμε πως η γνωστή τηλεπερσόνα Γιάννης Μαρακάκης, δικηγόρος του deal και του Γκιόλια, που βγαίνει στα τηλεπαράθυρα για να κλείσει καμιά δουλειά, να μην μας τα πρήζει με τις παπαριές του περί βιτρίνας της Σέχτας σε πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου, γιατί θα του χαρακώσουμε το πρόσωπο, μιας και οι σφαίρες μας είναι πιο πολύτιμες από τέτοιους ηλίθιους. Επιστρέφοντας να επισημάνουμε πως απορρίψαμε επίσης το ενδεχόμενο να διαρρήξουμε την πολυκατοικία και να εκτελέσουμε τον Γκιόλια μέσα στο διαμέρισμά του. Ήταν βασικό μας μέλημα να μην πάθει το παραμικρό η σύζυγός του και φυσικά το μικρό παιδί.

Ο καθένας μας έχει το τέλος που του αναλογεί και τα παραπάνω άτομα δεν μας φταίνε σε τίποτα. Άλλωστε η πρακτική των πολιτικών εκτελέσεων είναι ξεκάθαρη και συγκεκριμένη. Ποτέ δεν πρόκειται να εμπλακούν και να κινδυνέψουν από επίθεση μας άτομα του οικογενειακού και συγγενικού περιβάλλοντος ενός στόχου που δεν έχουν συμμετοχή στις επιλογές και τα βρώμικα συμφέροντά του, ακόμα και αν αυτό μας υποχρεώσει να ακυρώσουμε τον σχεδιασμό μας. Ένας αντάρτης πόλης δεν είναι ένας ψυχρός εκτελεστής. Όταν επιλέξει να πυροβολήσει, δεν χτυπάει το πρόσωπο αυτό καθαυτό, αλλά τις επιλογές του συγκεκριμένου ανθρώπου, το αξίωμα που κατέχει, τις αποφάσεις που έχει πάρει, τα συμφέροντα που εξυπηρετεί. Δεν τίθεται ζήτημα απλά επί του προσωπικού. Ο ένοπλος μαχητής χτυπάει τους φορείς του συστήματος που πλέον δεν έχουν το δικό τους ξεχωριστό πρόσωπο, αλλά μια συγκεκριμένη θέση που υπερασπίζονται. Ο ένοπλος μαχητής δεν πυροβολεί ανθρώπους, πυροβολεί ενάντια στο ίδιο το σύστημα.

Ο Γκιόλιας ήταν ένα απ΄ τα πολλά ονόματα μεγαλοδημοσιογράφων που έχουμε συλλέξει πληροφορίες για τα σπίτια τους, τα οχήματα τους, τη φύλαξη τους, τα αγαπημένα τους στέκια- ρεστοράν μέχρι και το που παίζουν τένις (το ΄πιασες το υπονοούμενο Χατζη-μαλάκα του alter;).

Όλοι αυτοί οι δικαστές που έχουν μικρόφωνα και μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες αγορεύουν, δικάζουν και καταδικάζουν, θα μάθουν τι σημαίνει ο φόβος να περνάει στο δικό τους στρατόπεδο. Για αυτό παράλληλα συμβουλεύουμε κι όλους τους αυτόπτες μάρτυρες, η απάντηση τους σε κάθε ερώτηση να είναι μόνο μία «Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα...» οτιδήποτε άλλο θα εκληφθεί ως συνεργασία με την αστυνομία και αυτό δεν είναι αποδεκτό.

Τέλος θέλουμε να υπενθυμίσουμε πως στην τρίτη μας ανακοίνωση είχαμε γράψει «Ο υπέρτατος σχεδιασμός και το καθήκον ενός αντάρτη πόλης είναι να αποδιοργανώσει το εσωτερικό της χώρας του, να πλήξει την εθνική οικονομία, να κιβδηλώσει την δημόσια εξωτερική εικόνα...».

Ηελλάδα εδώ και μήνες βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα με την προσφυγή στο ΔΝΤ και το οικονομικό της έλλειμμα. Μια απ΄ τις πιο προσοδοφόρες πηγές εισροής χρήματος είναι ο τουρισμός της καλοκαιρινής περιόδου. Η εκτέλεση του συγκεκριμένου δημοσιογράφου σε συνδυασμό με τις αντάρτικες ενέργειες του τελευταίου χρόνου πιστεύουμε ότι διαμορφώνει μια αρνητική εικόνα στο εξωτερικό για την ασφάλεια της ελληνικής επικράτειας και χτυπάει την εθνική βιομηχανία του τουρισμού. Οι τουρίστες πρέπει να μάθουν ότι η ελλάδα δεν αποτελεί πλέον ασφαλές μετόπισθεν του καπιταλισμού. Επιδιώκουμε να μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη επαναστατικών διαδικασιών με εμπρησμούς, σαμποτάζ, μαχητικές πορείες, βομβιστικές επιθέσεις, ένοπλες εκτελέσεις και όχι σε τόπο προορισμού διακοπών και αναψυχής. Έχουμε πόλεμο με τη δημοκρατία σας. Όσον αφορά την οικονομική κρίση και το μοιρολόι της κοινωνίας για το δυσοίωνο μέλλον της, δεν δίνουμε δεκάρα τσακιστή. Ένας κόσμος που διαμαρτύρεται για τα νέα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα, δίχως πρώτα να έχει εξεγερθεί ενάντια στην νοηματική φτήνια της ίδιας της ζωής μέσα στο σύστημα, μας είναι αδιάφορος και άξιος της μοίρας του.

Δεν έχουμε δανειστεί τίποτα απ΄ τον κόσμο σας για να νιώσουμε ότι το χάνουμε ή το χρωστάμε.

Αν αυτό που διακυβεύεται στην συνείδηση των ανθρώπων τώρα είναι η απώλεια ενός σταθερού μισθού και μιας σίγουρης σύνταξης δείχνει ότι αυτός ο κόσμος έχει ήδη πεθάνει. Γιατί πρώτα έχασε τις επιθυμίες του, την αξιοπρέπεια του, τον εγωισμό του, τα όνειρα του, τη συνείδηση του, τα συναισθήματα του και τότε δεν νοιάστηκε πραγματικά κανείς. Όταν όμως απειλούνται οι δανεικές του προσευχές για την μίζερη ψευδαίσθηση της ιδιοκτησίας του και ξεσηκώνεται, τότε οι μέρες του είναι μετρημένες. Γιατί ζυγιάστηκαν και βρέθηκαν λειψές και ανάπηρες νοήματος.

Εμείς ως Σέχτα Επαναστατών πιστεύουμε πως μόνο μέσα από την ολοκληρωτική καταστροφή του κράτους και των σημερινών δομών θα μπορέσει να ανατείλει μια νέα προοπτική ζωής. Μια ζωή νέων ανθρώπινων σχέσεων, χωρίς εξουσία, χωρίς σύνορα, χωρίς θρησκεία, χωρίς διαχωρισμούς. Μια ζωή που δεν θα κυβερνά το χρήμα ούτε θα βασιλεύει η ιδιοκτησία. Μια ζωή μακριά από ψεύτικα είδωλα, καταναγκασμούς και συμβάσεις.

Προωθούμε ένα νέο πολιτισμό που οι αξίες του βρίσκονται στην ισοτιμία, στην αξιοπρέπεια, στην τιμή, στον αλληλοσεβασμό, στην αλληλεγγύη, στην απελευθέρωση. Ο άνθρωπος μπορεί και πρέπει να δημιουργήσει έναν νέο τρόπο ζωής και έκφρασης. Να εναρμονιστεί με το φυσικό περιβάλλον, να πλημμυρίσει από συναισθήματα, να αφεθεί στις απολαύσεις, να γίνει δημιουργός του κόσμου του... Η ανθρώπινη επικοινωνία πρέπει να απελευθερωθεί απ΄ τις τηλεφωνικές γραμμές και τις επίπεδες οθόνες, οι ανθρώπινες χειρονομίες να αποκτήσουν ξανά τη ζεστασιά τους και να απαλλαχθούν απ΄ τις τυπικότητες και την επαναληψιμότητα, η ζωή να αποκτήσει μια περιπετειώδη περιπλάνηση και να απαγκιστρωθεί απ΄ την γραφειοκρατική της εκδοχή. Βέβαια όλα αυτά ακούγονται ουτοπικά, αν επενδύεις όλη σου τη δράση σε ένα μελλοντικό όραμα και αγνοείς το σήμερα.

Την απάντηση τη δίνει ο ίδιος ο καθρέφτης...

Μη ρωτάς λοιπόν πως θα αλλάξουν τα πράγματα. Γίνε εσύ ο ίδιος η απάντηση στο ερώτημα. Εμείς προτείνουμε τον ολοκληρωτικό εκμηδενισμό και την ισοπέδωση των εξουσιαστικών σχέσεων και του κυρίαρχου πολιτισμού. Μόνο μέσα από τα χαλάσματα και τα ερείπια των σύγχρονων αστικών κέντρων μπορεί να ανθίσει ένας νέος τρόπος ζωής. Οι επαναστατικές οργανώσεις είναι οι μικρές προεικονίσεις ενός τέτοιου μέλλοντος. Όμως όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο κείμενο μας ακόμα κι αν δεν έρθει αυτό το μέλλον, εμείς θα το έχουμε γευτεί, ζώντας με τον δικό μας ανορθόδοξο τρόπο στο σήμερα. Και αυτή η περιπέτεια, το ταξίδι προς την απελευθέρωση αξίζει την κάθε του στιγμή...

Γι΄ αυτό η πρότασή μας στο τώρα είναι σαφής. Όσοι άνθρωποι θέλουν να αρνηθούν έμπρακτα την τυραννία του συστήματος, ας περάσουν απ΄ τα λόγια στην πράξη. Σύντροφοι οργανωθείτε, φτιάξτε ομάδες, συλλογικοποιείστε τις επιθυμίες σας, οπλιστείτε, διαβάστε, επικοινωνήστε, αρνηθείτε τους ρόλους και τις ηγεμονίες, καταργείστε τη δουλειά και περάστε στη στρατηγική του ένοπλου αγώνα.

Οι σημερινοί αντάρτες πόλης οφείλουν να ξεπεράσουν την κοινωνιστική κληρονομιά του προλεταριάτου και να ανακηρύξουν ως επαναστατικό υποκείμενο τους ίδιους τους τους εαυτούς τους, τους συντρόφους τους και όλους όσους αμφισβητούν έμπρακτα το πραξικόπημα της εξουσίας στις ζωές μας, δίνοντας ουσιαστικό προβάδισμα στη ζωή κι όχι στις οικονομικές αναλύσεις. Στις διαδικασίες που προωθούν την ένοπλη πάλη κερδίζουμε στιγμές απελευθερωμένου χρόνου, καθώς μόνο αυτές επιτρέπουν τη ανάκτηση της χαμένης αξιοπρέπειας και ανοίγουν τον δρόμο για μια εσωτερική ελευθερία. Έτσι ο καθένας μπορεί να αναδιατυπώσει την ατομική του ταυτότητα μέσα στην κοινωνική ζωή και να γίνει ένοπλος μαχητής της επανάστασης.

«Ως εδώ.- Ο χειμώνας μας γεμίζει θλίψη, η άνοιξη μας μολύνει και το καλοκαίρι νιώθουμε ασφυξία. Εδώ και καιρό μας πνίγει τα ρουθούνια η μπόχα από τα γραφεία, τους αντιδραστήρες, τα εργοστάσια και τους αυτοκινητόδρομους. Τα φίμωτρα μας δεν έχουν πια ωραία γεύση, είναι σαν λουκάνικο περιτυλιγμένο με πλαστικό καλώδιο. Η μπύρα που πίνουμε είναι μπαγιάτικη, ίδια με την μικροαστική ηθική. Δεν θέλουμε πια να κάνουμε σε όλη μας τη ζωή την ίδια δουλειά να έχουμε το ίδιο πρόσωπο. Αρκετές διαταγές μας έχουν δώσει, αρκετά έχουν ελέγξει τη σκέψη, τις ιδέες, το σπίτι και τα διαβατήριά μας, αρκετά μας έχουν σπάσει τα μούτρα. Δεν θα τους αφήσουμε άλλο να μας καλουπώνουν, να μας καταστείλουν, να μας ισοπεδώνουν.-ΤΟΥΣ ΣΠΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟ-...

ως την παραλία του tun nichts (δεν κάνω τίποτα...)

(κάλεσμα Γερμανών αυτόνομων)

Υ.Γ.1. Επειδή γνωρίζουμε πως ένα θυμωμένο γουρούνι βρωμάει περισσότερο από το συνηθισμένο, να πούμε δυο λογάκια στους μαλάκες της ομάδας ΔΙΑΣ. «Τσογλανάκια επειδή το παίζετε ψευτόμαγκες, κάποια στιγμή σε κάποιον τυχαίο από εσάς θα του ανοίξουμε νέες κουμπότρυπες στη στολή του. Και να έχετε το νου σας, γιατί έχουμε ένα μικρό «πρόβλημα»... είμαστε τρομακτικά συνεπείς σε αυτά που λέμε...». Άλλωστε ενδεικτικό των προθέσεων μας, είναι το σημείο που επιλέξαμε να αφήσουμε την ανακοίνωσή μας, σε απόσταση 30 μέτρων ευθείας βολής από το φυλάκιο και την πρόσοψη του Α.Τ. Νίκαιας.

Υ.Γ. 2 Προς όλους τους υπεύθυνους φυλακών, διευθυντές, εισαγγελείς, σωφρονιστικούς υπαλλήλους και κοινωνικούς λειτουργούς, σας προειδοποιούμε πως αν δεν αλλάξετε άμεσα τη στάση σας και δεν σταματήσετε να ταλαιπωρείτε βασανισμένους φυλακισμένους ανθρώπους, θα μπείτε σε λίστα προτεραιότητας ώστε να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι. Ιδιαίτερα για κάποιους από εσάς γνωρίζουμε μέχρι και το τι ώρα παίρνετε τα χάπια σας. Κόψτε τους τσαμπουκάδες που κάνετε με την απαγόρευση αδειών και τα κομμένα επισκεπτήρια, να σέβεστε τους φυλακισμένους και να μην παραβιάζετε τα δικαιώματα τους γιατί σε διαφορετική περίπτωση και σε ανυποψίαστο χρόνο θα δεχτείτε επίσκεψη των μαχητών της Σέχτας Επαναστατών με οριστική μεταγωγή στον άλλο κόσμο.

Μαχητές της επανάστασης ο εχθρός έχει όνομα, ψάξτε διευθύνσεις...

ΕΝΟΠΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ

Φορητός υπολογιστής αξίας 35 δολαρίων!

Φορητός υπολογιστής αξίας 35 δολαρίων!   Τον Φεβρουάριο του 2009, η Ινδία ανακοίνωνε τα σχέδιά της για την κατασκευή, μέσα σε έξι μήνες, του φτηνότερου φορητού υπολογιστή στον κόσμο, αξίας μόλις 500 ρουπιών, δηλαδή 7,25 δολαρίων! Χθες, με καθυστέρηση περίπου ενός έτους και με κάπως μεγαλύτερο κόστος, ο αρμόδιος υπουργός Καπίλ Σιμπάλ, ανακοίνωσε ότι ο στόχος επετεύχθη.

Ετσι, τους επόμενους μήνες, αναμένεται ότι θα κυκλοφορήσει στην αγορά -δίπλα στο αυτοκίνητο των 2.000 δολαρίων και το κινητό των 10 δολαρίων- ένα laptop των 35 δολαρίων, φτηνότερο δηλαδή κατά τουλάχιστον 80%-90% από κάθε ανάλογο προϊόν που κυκλοφορεί σήμερα στην παγκόσμια αγορά.
Σύμφωνα με τον Σιμπάλ, στην αξία του νέου φορητού υπολογιστή θα περιλαμβάνεται ο επεξεργαστής, η μητρική, η μνήμη (μέχρι 2 GB), οθόνη αφής, ασύρματη σύνδεση στο Internet και δυνατότητα υποδοχής νέου λογισμικού. Στόχος είναι να εισαχθεί στην ανώτατη εκπαίδευση το 2011, ενώ δεν αποκλείεται μέχρι τότε το κόστος να έχει μειωθεί ακόμη περισσότερο -στα 20 ή ακόμη και στα 10 δολάρια.
Η κατασκευή έγινε σε συνεργασία με τη Linux και εκτιμάται ότι θα συμβάλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση του αναλφαβιτισμού, που στην Ινδία αγγίζει το 35% των 1,2 δισ. κατοίκων, αλλά και στη γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στις πόλεις και την επαρχία.

Την πρόβλεψη οτι μέσα στους τρεις επόμενους μήνες οι ΗΠΑ θα «χτυπήσουν» δύο κράτη της Μέσης Ανατολής, τα οποία δεν κατανόμασε, έκανε ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ επικαλούμενος πληροφορίες των μυστικών του υπηρεσιών.
Ο Αχμαντινεζάντ δεν διευκρίνισε αν σε αυτές τις δύο χώρες περιλαμβάνεται και το Ιράν, μίλησε όμως για την ύπαρξη μυστικής συμφωνίας Ουάσινγκτον και Τελ-Αβίβ.

"Εχουν αποφασίσει να χτυπήσουν δύο χώρες μέσα στο επόμενο τρίμηνο" ήταν η δήλωση του ιρανού προέδρου σε τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας του.
Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένζαμιν Νετανάχιου είχε χαρακτηρίσει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ως τη "μέγιστη τρομοκρατική απειλή" ενώ ο εκπρόσωπός του Μοσέ Γιάλομ έχει δηλώσει πως το Ισραήλ βελτιώνει τα στρατιωτικά του αντίμετρα, έναντι των τρομοκρατών και οτι δεν θα διστάσει να τα χρησιμοποιήσει είτε στη Γάζα είτε στο Λίβανο είτε ακόμη και στο Ιράν.
Για την πιθανότητα ενός στρατιωτικού χτυπήματος των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν μίλησε πρόσφατα και ένας πρώην διευθυντής της CIA αλλά και ο Φιντέλ Κάστρο σε μια από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του στην Αβάνα.

Με τον πλέον δυσάρεστο τρόπο έκλεισε το κεφάλαιο της αναζήτησης του 17χρονου αγνοούμενου αλλοδαπού κολυμβητή στην περιοχή Ζαχάρω του νομού Ηλείας. Το άψυχο κορμί του νεαρού άνδρα εντοπίστηκε μετά δυο ημέρες, στην περιοχή μεταξύ Κακόβατου και Νεοχωρίου Ζαχάρως.
Υπενθυμίζεται ότι τη ζωή του είχε χάσει και ο πατέρας του 17χρονου, συμμετέχοντας και ο ίδιος στην αναζήτηση του γιου του.




Ενδείξεις ζωής στον Τιτάνα



Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

ΛΟΝΔΙΝΟ Οταν το διαστημικό σκάφος «Cassini» άρχισε πριν από λίγα χρόνια να εξερευνά τον Κρόνο και τα φεγγάρια του οι επιστήμονες είχαν στρέψει την προσοχή τους ειδικά σε δύο από αυτά, στον Τιτάνα, που είναι και ο μεγαλύτερος δορυφόρος και ουσιαστικά μοιάζει με μικρό πλανήτη, και στον παγωμένο Εγκέλαδο. Η εξερεύνηση του Τιτάνα αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε μια μορφή που μοιάζει με εκείνη της Γης στα πρώιμα στάδια ύπαρξής της. Βασικότερο γεωλογικό χαρακτηριστικό του είναι οι μεγάλες λίμνες μεθανίου οι οποίες, σύμφωνα με τους επιστήμονες, εξατμίζονται δημιουργώντας νέφη, τα οποία στη συνέχεια υπό μορφή βροχής στέλνουν υδρογονάνθρακες στην επιφάνεια αναγεννώντας τις λίμνες. Το «Cassini» εντόπισε ένα φαινόμενο που θα μπορούσε να προέρχεται από την παρουσία εξωτικών μορφών μικροβιακής ζωής. Διαπίστωσε ότι το υδρογόνο που παράγεται στην ατμόσφαιρα του Τιτάνα κατευθύνεται και προς τα πάνω (στο Διάστημα) αλλά και προς τα κάτω, δηλαδή στην επιφάνεια του πλανήτη. Αν και κανονικά θα έπρεπε να υπάρχουν μεγάλες συγκεντρώσεις υδρογόνου στην επιφάνεια, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Αυτό δημιουργεί βάσιμες υποψίες ότι κάτι απορροφά το υδρογόνο και ορισμένοι επιστήμονες πιθανολογούν ότι είναι κάποιοι άγνωστοι σε εμάς μικροοργανισμοί. Από την άλλη τα στελέχη της ΝΑSΑ έσπευσαν να επισημάνουν ότι πρώτον απαιτούνται νέες έρευνες και περισσότερα δεδομένα και δεύτερον ότι έτσι και αλλιώς υπάρχει πιθανότητα το φαινόμενο να οφείλεται σε μη βιολογικούς παράγοντες.

ΠΗΓΗ:tovima.gr


"Σχετικά με τις ενδείξεις ζωής στον Τιτάνα"


"Σχετικά με το άρθρο του Βήματος για τη ζωή στον Τιτάνα, η εφημερίδα Telegraph δημοσίευσε ανακοίνωση ότι υπάρχουν πρωτόγονοι εξωγήινοι (primitive aliens) στο συγκεκριμένο φεγγάρι. Δεν...

αναφέρονται πια σε μικρόβια αλλά σε μορφές που αναπνέουν κανονικά.

Τι θέλουν να περάσουν άραγε τελευταία με τις αναφορές που γίνονται σε μορφές ζωής εκτός Γης και γιατί τα δικά μας ΜΜΕ τα παρουσιάζουν όλα ως "μικρόβια";"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
ΠΗΓΗ:
troktiko.blogspot.com




Titan: Nasa scientists discover evidence 'that alien life exists on Saturn's moon'

Evidence that life exists on Titan, one of Saturn’s biggest moons, appears to have been uncovered by Nasa scientists.
By Andrew Hough
Published: 8:30AM BST 05 Jun 2010

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε ολόκληρη την εικόνα.

Artist's impression of a mirror-smooth lake on the surface of Saturn's smoggy moon Titan. Photo: NASA




Researchers at the space agency believe they have discovered vital clues that appeared to indicate that primitive aliens could be living on the planet.

Data from Nasa's Cassini probe has analysed the complex chemistry on the surface of Titan, which experts say is the only moon around the planet to have a dense atmosphere.

They have discovered that life forms have been breathing in the planet’s atmosphere and also feeding on its surface’s fuel.
Astronomers claim the moon is generally too cold to support even liquid water on its surface.
The research has been detailed in two separate studies.
The first paper, in the journal Icarus, shows that hydrogen gas flowing throughout the planet’s atmosphere disappeared at the surface. This suggested that alien forms could in fact breathe.
The second paper, in the Journal of Geophysical Research, concluded that there was lack of the chemical on the surface.
Scientists were then led to believe it had been possibly consumed by life.
Researchers had expected sunlight interacting with chemicals in the atmosphere to produce acetylene gas. But the Cassini probe did not detect any such gas.
Chris McKay, an astrobiologist at Nasa Ames Research Centre, at Moffett Field, California who led the research, said: “We suggested hydrogen consumption because it's the obvious gas for life to consume on Titan, similar to the way we consume oxygen on Earth.
"If these signs do turn out to be a sign of life, it would be doubly exciting because it would represent a second form of life independent from water-based life on Earth.”
Professor John Zarnecki, of the Open University, added: “We believe the chemistry is there for life to form. It just needs heat and warmth to kick-start the process.
“In four billion years’ time, when the Sun swells into a red giant, it could be paradise on Titan.”
They warned, however, that there could be other explanations for the findings.
But taken together, they two indicate two important conditions necessary for methane-based life to exist.

phgh:blogthea.gr


Ανακοίνωση της NASA κάνει λόγο για ηλιακές καταιγίδες που θα πλήξουν τη Γη στο άμεσο μέλλον με μεγάλη πιθανότητα για καταστροφικές συνέπειες.
Η προειδοποίηση της Nasa για τις ηλιακές καταιγίδες που θα πλήξουν τον πλανήτη μας το προσεχές διάστημα, έκανε λόγο αρχικά για το καλοκαίρι του 2012. Οι επιστήμονες ανησυχούσαν για τις συνέπειες που θα είχε κάτι τέτοιο στην διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου την περίοδο εκείνη. Πριν από λίγους μήνες όμως, με νέα ανακοίνωση, η αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία, μετέθεσε την πιθανότητα εκδήλωσης τέτοιων καταιγίδων, για την Άνοιξη του 2013!

“Ξέρουμε ότι θα έρθει, αλλά δεν ξέρουμε πόσο άσχημη θα είναι!”
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα The Daily Telegraph, ο διευθυντής του Τμήματος Ηλιοφυσικής της NASA, δρ Ρίτσαρντ Φίσερ, αποκαλύπτει: “Ξέρουμε ότι θα έρθει, αλλά δεν ξέρουμε πόσο άσχημη θα είναι! Θα διαταράξει συσκευές επικοινωνίας, όπως οι δορυφόροι και τα GPS πλοήγησης, τα αεροπορικά ταξίδια, το τραπεζικό σύστημα, τους υπολογιστές μας… Ο,τιδήποτε είναι ηλεκτρονικό θα έχει πρόβλημα!”
Και εξηγώντας τις συνέπειες μιας Ηλιακής Καταιγίδας στην καθημερινότητά μας, προσθέτει: “Θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα για τον κόσμο. Ολόκληρες περιοχές θα μείνουν χωρίς ηλεκτρική ενέργεια. Ο χρόνος αποκατάστασης των προβλημάτων, θα είναι μεγάλος!”.
Ηδη, οι επιστήμονες αναζητούν τρόπους αντιμετώπισης των συνεπειών αυτών, αλλά για την ώρα δηλώνουν αδύναμοι να τις αντιμετωπίσουν αν η ένταση των Ηλιακών Καταιγίδων είναι πολύ μεγάλη!

Τι είπε ο αστροφυσικός κ. Χρίστος Γούδης στο Pyles.tv
Μιλώντας στο pyles.tv και τη Μαργαρίτα Τζαγκαράκη για τον κίνδυνο εκδήλωσης ηλιακών καταιγίδων στους Ολυμπιακούς του 2012, ο αστροφυσικός κ. Χρίστος Γούδης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Αστρονομίας & Αστροφυσικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου, είχε εξηγήσει:
“Αναμένεται το μέγιστο των ηλιακών κηλίδων το 2011-2012. Το μέγιστο των ηλιακών κηλίδων συνεπάγεται και δραστηριότητα καταρρεύσεων μαγνητικών πεδίων στον Ήλιο, τοπικών μαγνητικών πεδίων στον Ήλιο. Αυτό σημαίνει “βομβαρδισμό” με σκληρή ακτινοβολία δηλαδή ακτίνες Χ και Γ, και με σωματιδιακή ακτινοβολία από τον Ήλιο. Εάν η δραστηριότητα είναι φοβερά έντονη , υπάρχει περίπτωση παρεμβολής και διακοπής της ηλεκτρονικής μετάδοσης όλων των ηλεκτρονικών συστημάτων”, μας είπε.
Στο ερώτημα εάν θα έχουμε πρόβλημα στη μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων ο κος Γούδης ήταν κατηγορηματικός: “Βεβαίως! Εάν είναι τόσο έντονη η ηλιακή δραστηριότητα θα αναγκαστεί κανείς να κλείσει τις ηλεκτρονικές του συσκευές προκειμένου να τις προστατεύσει. Επειδή παρακολουθείται ο Ήλιος και επειδή τα σωματίδια αυτά κάνουν κάποιες μέρες να έρθουν στη Γη, θα το ξέρουμε αυτό από πριν. Ως εκ τούτου εάν είναι πράγματι πολύ έντονη η δραστηριότητα, που όμως αυτό δεν το ξέρουμε προς το παρόν, ώστε να μας αναγκάσει να κλείσουμε τα ηλεκτρικά μας συστήματα και αυτό συμπέσει με τη χρονική περίοδο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, προφανώς υπάρχει πρόβλημα”.

phgh: blogthea.gr



Θέσεις στάθμευσης με τη βοήθεια του κινητού τους τηλεφώνου θα έχουν οι κάτοικοι της Κατερίνης, καθώς ο δήμος σκοπεύει να εφαρμόσει εντός του καλοκαιριού το πρόγραμμα mobiPARK, με στόχο την εξυπηρέτηση περισσότερων οχημάτων και πολιτών στο κέντρο της πόλης.

Το mobiPARK είναι το πρώτο πανελλαδικό Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης με χρήση κινητού τηλεφώνου (μηνυμάτων SMS) που σχεδίασε και ανέπτυξε το Εργαστήριο Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να εκμεταλλευτούν τη συσκευή του κινητού τους τηλεφώνου και να σταθμεύουν τα οχήματα τους φθηνότερα, χωρίς να απαιτείται η τοποθέτηση κάρτας στο παρμπρίζ.

Για να συμβεί αυτό, οι οδηγοί θα πρέπει να προμηθευτούν κάρτα στάθμευσης με κινητό τηλέφωνο. Στη συνέχεια, στέλνουν γραπτό μήνυμα σε ένα συγκεκριμένο αριθμό και αφού δώσουν τα στοιχεία τους καταλαμβάνουν μία θέση πάρκινγκ, έναντι 1 ευρώ την ώρα.

Επίσης, παρέχονται επιπλέον υπηρεσίες όπως: μηνύματα ενημέρωσης και προειδοποίησης για τον εναπομείναντα χρόνο στάθμευσης, αναζήτηση ελεύθερης θέσης στάθμευσης, πληρωμή προστίμων.

Το δημοτικό συμβούλιο της Κατερίνης αποφάσισε την έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης για την εφαρμογή της νέας μορφής ελεγχόμενης στάθμευσης. Σε αρχικό στάδιο, το πρόγραμμα αφορά 300 θέσεις πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης.

Η εγκατάσταση και διαχείριση του συστήματος δεν θα επιβαρύνει οικονομικά τον δήμο Κατερίνης, καθώς το πανεπιστήμιο αναλαμβάνει τα έξοδα εγκατάστασης, ενώ ήδη το mobiPARK εφαρμόζεται στους δήμους Τρικκαίων και Καρδίτσας, μόνο για τους δημοτικούς υπαλλήλους.

phgh: blogthea.gr
Η Ιατρική... έχει κάνει τέτοια πρόοδο ώστε κανείς πια δεν µπορεί να αισθάνεται υγιής, είχε πει ο Αλντους Χάξλεϊ. Αυτή ακριβώς είναι σήµερα η ισχύς της φαρµακευτικής βιοµηχανίας. Από την εποχή... ... της χρηµατιστηριακής φούσκας των τουλιπών τον 17ο αιώνα, οι κερδοσκοπικές φούσκες που γνώρισε ο άνθρωπος είναι πολλές: οι φούσκες των εταιρειών του Ιντερνετ, των ακινήτων, του χρηµατοπιστωτικού συστήµατος. Ο γάλλος γιατρός Ντοµινίκ Ντιπάν εκτιµά πως η επόµενη φούσκα που θα σκάσει θα είναι η φούσκα της βιοµηχανίας της υγείας. Γιατί πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Η φαρµακευτική βιοµηχανία θησαυρίζει µε τις συνταγογραφήσεις, χρηµατοδοτεί τις σπουδές και τις έρευνες των γιατρών και ελέγχει απόλυτα την αξιολόγηση των φαρµάκων. Και όσο το κράτος αποσύρεται από τη δηµόσια υγεία, τόσο αυτή η βιοµηχανία κάνει την Ιατρική να µοιάζει µε την ιατρική του δόκτορα Νοκ, την οποία σατίριζε το 1923 ο Ζιλ Ροµέν: µαζί µε το κράτος, το ανθρωπιστικό στοιχείο αποσύρεται κι αυτό από την υγεία. Το παράδειγµα της γρίπης των χοίρων είναι χαρακτηριστικό. Ερευνα της Βρετανικής Ιατρικής Επιθεώρησης αποκάλυψε πρόσφατα πως οι επιστήµονες του Παγκόσµιου Οργανισµού Υγείας οι οποίοι εξέδωσαν την οδηγία προς τις κυβερνήσεις να συσσωρεύσουν αποθεµατικό σε εµβόλια για µια πανδηµία που δεν ήρθε ποτέ ήταν αµειβόµενοι συνεργάτες φαρµακευτικών εταιρειών. Στη Βρετανία προειδοποιούσαν ότι κινδύνευαν να πεθάνουν 65.000 άνθρωποι από τον ιό. Ηταν ένα πειστικό επιχείρηµα για να ξοδέψει η χώρα 1 δισ. στερλίνες για εµβόλια. Μόλις 360 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Τόσα περίπου ήταν τα θύµατα και στην Ιταλία. Στη Γαλλία, που αγόρασε 94 εκατοµµύρια εµβόλια έναντι 2 δισ. ευρώ, εµβολιάστηκαν 4,5 εκατ. άνθρωποι. Και µόλις 292 έχασαν τη ζωή τους (µέχρι το τέλος του 2009). Με περίπου 14.000 νεκρούς σε όλον τον κόσµο, η νέα «φονική» γρίπη αποδείχτηκε κρυολόγηµα µπροστά στα 3-5 εκατοµµύρια ανθρώπους που πεθαίνουν κάθε χρόνο από την εποχική γρίπη. Η Γαλλία... ... η Βρετανία, η Ελλάδα και άλλες χώρες ακύρωσαν τις παραγγελίες τους για αντιγριπικά εµβόλια. Αποδείχτηκαν µεν αχρείαστα, αλλά δεν θα ξεχάσουµε ποτέ τους επίσηµους και χρισµένους γιατρούς που είχαν αναλάβει εργολαβικά να σπείρουν από τα µέσα ενηµέρωσης τον πανικό, κατακεραυνώνοντας σαν έναν περιθωριακό παρία οποιονδήποτε συνάδελφό τους είχε την τόλµη να τους αµφισβητήσει (ευτυχώς στην Ελλάδα βρέθηκαν αρκετοί). Οι χώρες... ... που «αφέθηκαν» να εξαπατηθούν από τη φαρµακευτική βιοµηχανία, αναζητούν σήµερα τρόπους για να βουλώσουν τα ελλείµµατά τους εις βάρος της δηµόσιας υγείας. Οµως είναι πια φανερό πως όλο το χρήµα που ξοδεύτηκε για εµβόλια, µεσούσης της οικονοµικής κρίσης, δεν ήταν παρά ακόµη ένα «πακέτο σωτηρίας», αυτή τη φορά προς τις φαρµακευτικές εταιρείες, παρόµοιο µε εκείνο που χορηγήθηκε στους τραπεζίτες. Οι φορολογούµενοι πληρώνουν και για τα δύο. Και η φαρµακευτική βιοµηχανία εξακολουθεί να θησαυρίζει, ώσπου η κερδοσκοπική φούσκα της να τιναχτεί στον αέρα, µαζί µε τα ασφαλιστικά ταµεία και τη δηµόσια υγεία.
ΠΗΓΗ:ΤΑ ΝΕΑ On-line
Αφιερωμένο στον κυρ-Παντελή και σε ''κάθε'' κυρ-Παντελή....



Ένα ζευγάρι νεαρών Ρουμάνων που είχαν έρθει διακοπές στη χώρα μας παρέσυρε στις 5:00 περίπου τα ξημερώματα στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου καθαριστικό μηχάνημα του δήμου. Νεκρή είναι η γυναίκα και σε σοβαρή κατάσταση ο σύντροφός της.

(Φωτογραφία αρχείου)
(Φωτογραφία αρχείου)
Το ζευγάρι ηλικίας περίπου 30 ετών, κοιμόταν σε σλίπινγκ μπάνγκ στην παραλία, όταν τους παρέσυρε φορτηγό, που καθάριζε την αμμουδιά.
Η γυναίκα διακομίσθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ ο άνδρας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό, όπου σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάστασή του είναι εξαιρετικά κρίσιμη.
Την υπόθεση ανέλαβε αρχικά το Λιμενικό, αλλά πριν από λίγο ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να αναλάβει την προανάκριση η Τροχαία Καλλιθέας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Παλαιού Φαλήρου.
Ο οδηγός του φορτηγού, ο οποίος έχει σύμβαση με το δήμο για τον καθαρισμό της παραλίας, συνελήφθη και κρατείται. Οπως δήλωσε ο ίδιος, είχε πάει το πρωί να καθαρίσει την παραλία και δεν είδε καθόλου του ζευγάρι που κοιμόταν. Κατάλαβε τι συνέβη, όταν πλέον ήταν πολύ αργά.
Οπως έγινε γνωστό, το φορτηγό είχε προβολείς, ενώ υπάρχουν και φώτα στην παραλία. Από τις αρμόδιες υπηρεσίες, εξετάζονται οι συνθήκες του τραγικού συμβάντος και η δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα.
Για ακομη μια μερα δεν εχασαν την ευκαιρια οι δημοσιοκαφροι της λασπης να εκμεταλλευτούν τη στυγερή και εν ψυχρω δολοφονια του Σωκρατη Γκιολια,χρησιμοποιώντας την ως άλλοθι,ώστε να κραξουν το Athens Indymedia και φυσικα την ανωνυμια στα blogs μπερδευοτας την πουτσα με την βουρτσα,την οποια θα χρησιμοποιησουν επειτα ως δονητη δυσκοιλιότητας για να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες αιμομικτικές προθέσεις τους.

Athens Indymedia

Ναι,λειτουργει απο τους servers του Πολυτεχνειου.
Ναι,κατα καιρους εχουν στοχοποιηθει ατομα(πραμα με το οποιο διαφωνουμε καθετα)...αλλα και η αστυνομια εχει στοχοποιησει ανθρωπους που εχει συλλαβει δηθεν ως εμπλεκομενους σε τρομοκρατικη οργανωση και οι οποιοι μετα εχουν αφεθεί ελευθεροι...συνεπως δεν υπαρχει λογικη...

Ναι,εχουν γραφτει κατα καιρους και εξακολουθουν να γραφονται ακομη διαφορων ειδων μαλακιες απο κολλημενα ατομα που το παιζουν αντιεξουσιαστες.

Ναι,υπηρχαν απο πολλους μαλακες υβριστικα σχολια τοσο για το Γκιολια,οσο και για το trotiko.

Ναι,αντιμετώπισαν με αισχρο,απαραδεχτο και καταδικαστεο τροπο την υποθεση της εκτελεσης του Γκιολια,γιατι καποιοι εκει μεσα ειναι μεγαλυτεροι μαλακες ακομη και απο το χωρο των ΜΜΕ που κραζουν...

ΑΛΛΑ...

Σε καμια περιπτωση δεν πρεπει στο ονομα του Γκιολια να κλεισει το indymedia το οποιο παρολα τα κακα που εχει εξακολουθει να αποτελει μια ανεξαρτητη φωνη ενημερωσης και αντιπληροφορησης.

Σε καμια περιπτωση δεν ειναι τιμιο,οι δηθεν δημοκρατικα εκλεγμενοι ηγετες μας να φιμωσουν το indymedia με τη προφαση της καταπολεμισης της τρομοκρατιας...λες και δεν βρισκουν τις ip απο τις προκηρύξεις που βγαινουν στο indymedia...Οι ιδιοι οι μπατσοι την επομενη κι ολας μερα διαρρέουν πως οι ip των αναρτησεων απο το Indymedia οδηγουν σε κεντρικα internet cafe της Αθηνας...(τωρα πως γινεται αυτο δεν ξερουμε)

Επισης κ.Στραβελακη...το Athens Indymedia δεν ειναι blog που να παρει ο διολος.
Ειναι site.Οχι blog.

BLOGS,ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Εχουμε ακουσει τα μυρια οσα αναφορικα με τη συνδεση τρομοκρατων με τα blogs...
Μεχρι και ο μπουλης της δημοκρατιας,ο Κωστας ο μπουχεσας ο junior οταν ηταν στη κυβερνηση ειχε πει απο το βημα της βουλης πως οι τρομοκρατες οργανωνουν τις επιθεσεις τους μεσα απο τα blogs!!

Χθες και σημερα ,παντα πανω στο αταφο μεχρι και πριν απο λιγο πτωμα του Σωκρατη Γκιολια,ακουσαμε ξανα για τη συνδεση του με το troktiko...αλλα βεβαια το θεμα ξεφυγε για ακομη μια φορα πηγαινοντας στην ανωνυμια των blogs Και πως θα πρεπει καποια στιμη αυτο να σταματησει με σχεδιο νομου,αλλιως θα εχουμε περιστατικα δολοφονιων οπως αυτο του Σωκρατη,ο οποιος ειχε στοχοποιηθει εκτος των αλλων και για τις αναρτησεις που εκανε ανωνυμα μεσα απο το troktiko,πραγμα το οποιο αποτελουσε κοινο μυστικο....

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΡΕ ΚΑΡΓΙΟΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ.

Η ανωνυμια στα blogs και η μη αρση του απορρήτου για πλημμελήματα,οπως ειναι η εξύβριση και η συκοφαντική δυσφήμιση,ειναι κατοχυρωμένα δικαιώματα,ενω παραλληλα υπαρχει δεδικασμενο και στη χωρα μας,χαρη στο troktiko.

Με το να γινουν επωνυμα τα Blogs...δεν θα στοχοποιουνται ανθρωποι οι οποιοι θα γραφουν ελευθερα την α
ποψη και τη γνωμη τους;;;
Δεν θα μπορει οποιος του καυλωσει να τους βρει μετα;;;

Δεν υπαρξει αυτολογοκρισια των bloggers για ευλογους λογους;;;

Τι θελετε να πετυχετε με το να κανετε τα Blogs επωνυμα;;;

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ,ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ,ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΕΞΗ ΑΛΛΑ,ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Αμερική: Μανδύας που σε κάνει... αόρατο

Τα θαύματα της επιστήμης



Στην Αμερική επιστήμονες κατασκεύασαν ένα «μανδύα αορατότητας», από μικροσκοπικά σωματίδια γυαλιού, ο οποίος έχει την ικανότητα, όταν περιβάλλει ένα αντικείμενο, να «καμπυλώνει» τις ακτίνες του φωτός που πέφτουν πάνω του κι έτσι να το καθιστά αόρατο στα ανθρώπινα μάτια.

Οι ερευνητές του Τεχνολογικού Ινστιτούτου του Μίσιγκαν, υπό την καθηγήτρια Ελένα Σεμουτσκίνα, παρουσίασαν τη σχετική έρευνα στο περιοδικό Applied Physics Letters του Αμερικανικού Ινστιτούτου Φυσικής.

Προς το παρόν, το επίτευγμα έχει περισσότερο θεωρητικό χαρακτήρα, καθώς έχει καταστεί εφικτό μόνο στο εργαστήριο με την χρήση υπέρυθρου φωτός και προσομοιώσεων σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, αλλά αν το ίδιο συμβεί με το ορατό φως, τότε οποιοδήποτε αντικείμενο θα εξαφανιζόταν μπροστά από τα μάτια μας.

Διάφορες επιστημονικές ομάδες ανά τον κόσμο εργάζονται για τη δημιουργία ανάλογων «μανδυών» από τα λεγόμενα «μετα-υλικά» (δηλαδή υλικά με ιδιότητες που δεν υπάρχουν στη φύση), αλλά είναι η πρώτη φορά που αναπτύχθηκε ένας μη μεταλλικός γυάλινος μανδύας αορατότητας.

Το περιοδικό New Scientist προέβλεψε πέρυσι ότι το πολύ σε 30 χρόνια οι μανδύες αορατότητας θα αποτελούν μέρος της καθημερινής ζωής μας.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: ΤΑ ΝΕΑ, Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010 Web-Only

Greek Social Network ! To ελληνικό Facebook!


Καλώς ήλθατε στο Ελληνικό Facebook! Χθες 20-7-2010 ανέβηκε για πρώτη φορά στο διαδίκτυο το Greek Social Network !
Πρόκειται για μια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης η οποία είναι σχεδιασμένη ολοκληρωτικά απο Έλληνα. Η πολλά υποσχόμενη σελίδα σας περιμένει να κάνετε καινούργιους φίλους , καινούργιες παρέες, να γνωρίσετε άτομα απο άλλες χώρες και άλλους πολιτισμούς, και γιατί όχι να γνωρίσετε και τον άνθρωπο της ζωής σας αφού όπως είχε δείξει και η έρευνα είμαστε πρώτοι στο dating του διαδικτύου!

Ο δημιουργός του δήλωσε αποκλειστικά στο Technopress-gr για τον λόγο δημιουργίας του Greek Social Network , τα εξής : '' Πλέον όλοι μας λίγο πολύ επικοινωνούμε μέσω internet. αρκετοί απο μάς έχουμε προφίλ σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα. Το θέμα όμως είναι πλέον η ασφάλεια των δεδομένων μας. Η ενημέρωση.Η ψυχαγωγία. Ο λόγος που σχεδίασα το Greek Social Network είναι απλός. Θέλω ένα φιλικότερο πιο ασφαλές και πιο δημιουργικό κοινωνικό δίκτυο. Ένα πλήρως Ελληνικό δίκτυο οπου μπορείς εκτός απο το να φτιάξεις το προφίλ σου και να κάνεις νέους φίλους να μπορείς να ενημερώνεσαι ταυτόχρονα, να μπορείς να ελεγχεις το προφίλ σου φτιάχνοντας το στις ανάγκες σου. Με απλά λόγια να επικοινωνείς....Ελληνικά!!!!

Τι θα λέγατε για μία δοκιμή? Η εγγραφή είναι δωρεάν και απαιτείται μόνο το e-mail σας για να γίνεται μέλος στην πρώτη ελληνική σελίδα κοινωνικής δικτύωσης! Ξέφυγε απο το παγκόσμιο Facebook με τα πολλά προβλήματα ασφαλείας και την διαρροή προσωπικών δεδομένων και στήριξε την ελληνική προσπάθεια!

Λευκό παιδί από... μαύρους γονείς!

Πάλλευκο δέρμα, γαλανά ματάκια και ξανθό μαλλί έχει η μικρή Νματσί Ιεγκμπόρο, το νεογέννητο κοριτσάκι του ζευγαριού Μπεν και Αντζελα Ιεγκμπόρο, από τη Νιγηρία, που ζει στη Βρετανία! Η γέννηση της Νματσί έχει αφήσει άφωνους και έχει μπερδέψει τους επιστήμονες, αφού κανείς από τους δύο γονείς της μικρής δεν έχει λευκούς προγόνους και αφού δεν πρόκειται για περίπτωση αλμπινισμού!


Ο Μπεν με την Αντζελα Ιεγκμπόρο με τα δύο μεγαλύτερα παιδιά τους και... το κατάλευκο νεογέννητο κοριτσάκι τους.

Πέραν όμως από τους γενετιστές και τους γιατρούς, ξαφνιασμένη είναι και η οικογένεια της μικρής, αφού με κανέναν τρόπο δεν μπορούν να εξηγήσουν οι γονείς στους εαυτούς τους το απίστευτο αυτό θαύμα της φύσης, αλλά και πολύ περισσότερο δεν μπορούν να εξηγήσουν ούτε στα αδέρφια της μικρής τη διαφορά στο χρώμα του δέρματός της! Οπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Sun», η οποία και αποκάλυψε το θέμα, ο 44χρονος Μπεν Ιεγκμπόρο δήλωσε έκπληκτος: «Είμαι σίγουρος ότι είναι δικό μου παιδί, απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι ξανθιά!».

Το απίστευτο γεγονός αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα «Sun»

Το όνομά της στη γλώσσα που μιλάνε οι γονείς της σημαίνει «Ομορφιά του Θεού» και οι γιατροί του Νοσοκομείου «Κουίν Μέρι» κοντά στο Γούλγουιτς (όπου μένει η οικογένεια) διαβεβαιώνουν ότι κανείς από τους δύο γονείς δεν έχει κανέναν πρόγονο λευκής καταγωγής και ότι η μικρή δεν είναι περίπτωση αλμπινισμού! Σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής Ανθρώπινης Γενετικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, καθηγητή Μπράιαν Σάικς, στη «Sun», η γέννα αυτή είναι μοναδική, αφού:

«Σε ανθρώπους από διαφορετικές φυλές το ανοιχτό χρώμα του δέρματος του παιδιού μπορεί να είναι εξαιρετικά πιο ανοιχτό από αυτό των γονιών. Αυτό όμως συμβαίνει όπου υπάρχει μεγάλη πρόσμειξη γονιδίων όπως στους πληθυσμούς της Καραϊβικής. Ομως στη Νιγηρία οι προσμείξεις δεν είναι ιδιαίτερα συχνές και για να υπάρξει ένα πιο ανοιχτό χρώμα δέρματος, πρέπει και οι δύο γονείς να έχουν κάποιον πρόγονο λευκής καταγωγής. Αυτό που είναι πραγματικό ασυνήθιστο είναι το χρώμα των μαλλιών, αφού πολλά παιδιά που αργότερα έχουν ξανθά μαλλιά δεν έχουν τόσο ξανθά μαλλιά στη γέννα».

Την περίπτωση το παιδί να είναι καρπός μιας σεξουαλικής παρασπονδίας της 35χρονης μητέρας Αντζελα δεν μπορεί να σταθεί, αφού δε μπορεί να γεννηθεί λευκό παιδί από μια μητέρα χωρίς λευκούς προγόνους και επιπλέον ο πατέρας είναι σίγουρος ότι το παιδί είναι δικό του...

Το επιστημονικό πόρισμα για το θαύμα αυτό της φύσης, που καταργεί στην πράξη οποιαδήποτε ρατσιστική αντίληψη, είναι προς το παρόν (η έρευνα συνεχίζεται) ότι πρόκειται για κάποια σπάνια μετάλλαξη γονιδίου. Πάντως όπως δήλωσε η μητέρα: Είναι όμορφη και την αγαπώ. Το χρώμα της δεν έχει σημασία. Είναι ένα μωρό-θαύμα».

Χρήστος Στασινόπουλος

ΕΘΝΟΣ, 21/7/2010

http://www.alfavita.gr/test_foto/test%20f357.jpg





Σαν χθες, στις 20 Ιουλίου του 2004, ο 23χρονος αναρχικός Κάρλο Τζουλιάνι πέφτει νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικού κατά τη διάρκεια συμπλοκών στη διαδήλωση για τη σύνοδο των G8 στη Γένοβα. Ο καραμπινιέρος που πυροβόλησε τον Τζουλιάνι σχεδόν εξ επαφής και ο συνάδελφός του που οδήγησε το αστυνομικό τζιπ πάνω από το άψυχο κορμί του 23χρονου απαλλάχθηκαν. 

ΠΗΓΗ: Η ΑΥΓΗ, Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/07/2010

VIDEO απο την δολοφονία του



Τις ίδιες μεθόδους εξαπάτησης που χρησιμοποιούσαν οι «γαλάζιοι» προκάτοχοί τους αντιγράφουν οι νυν κυβερνώντες γύρω από τον δήθεν «πόλεμο» κατά της φοροδιαφυγής. Ακριβώς επειδή δεν έχουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι μήνες τώρα «μάχονται» κατά της φοροδιαφυγής, επιχειρούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, είτε με τις διαρροές ονομάτων φοροφυγάδων του Κολωνακίου είτε με τους κατόχους ακινήτων στη Μύκονο και στη Σαντορίνη είτε με τις λίστες των ιδιοκτητών σκαφών αναψυχής (κότερα), κ.ο.κ.

Στα κρατικά ταμεία όμως μπαίνουν ελάχιστα ψίχουλα από τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, ακριβώς γιατί οι έχοντες και κατέχοντες φοροδιαφεύγουν νόμιμα.

Τους επιτρέπεται, δηλαδή, να έχουν τα ακίνητα ή τα σκάφη τους σε οφσόρ εταιρείες και άρα να μην πληρώνουν τίποτα στο κράτος.

Ο «πόλεμος» κατά της φοροδιαφυγής, λοιπόν, είναι μια απάτη ακριβώς για να αποπροσανατολίζει τις λαϊκές μάζες από τον πραγματικό πόλεμο που έχουν εξαπολύσει η πλουτοκρατία και τα κόμματά της κατά των εργασιακών δικαιωμάτων και του λαού.

Τρανή, επιπλέον, απόδειξη ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη βούληση να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή είναι ότι έχει αρνηθεί πεισματικά τις προτάσεις που έχει κάνει επανειλημμένα το ΚΚΕ. Προτάσεις που είναι ρεαλιστικές στο πλαίσιο του καπιταλισμού, όπως να γίνουν ονομαστικές οι ανώνυμες μετοχές των εταιρειών, οι τίτλοι του Δημοσίου και τα άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα, να γίνεται έλεγχος στην εξαγωγή κεφαλαίων από τη χώρα, να καταργηθεί το φορολογικό, τραπεζικό, εμπορικό και επιχειρηματικό απόρρητο, ώστε να μπορεί να γίνεται έστω και στοιχειώδης έλεγχος των επιχειρήσεων...

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 21/7/2010

Καζάνι που βράζει... οι φυλακές

 ΛΟΓΟΤΥΠΟ

* 8η μέρα αποχής συσσιτίου για τους κρατούμενους οροθετικούς
* Από χθες ξεκίνησαν αποχή και οι κρατούμενοι με χρόνιες παθήσεις
* Απεργία πείνας, ύστερα από 2 βδομάδες αποχή συσσιτίου, ξεκινούν 200 κρατούμενοι από τις φυλακές Τρικάλων
* Απεργία πείνας από τις 15 Ιουλίου ξεκίνησε ο Ν. Μαζιώτης για να του επιτραπεί να δει το νεογέννητο παιδί του. 60 αλληλέγγυοι κρατούμενοι ξεκίνησαν χθες αποχή συσσιτίου
* Συνεχίζονται οι βασανισμοί στον Σίμο Σεϊσίδη. Καθυστερεί η Αντιτρομοκρατική την τοποθέτηση πρόσθετου μέλους

Για την αποθήκη ψυχών, το κατ' ευφημισμό «Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού - Άγιος Παύλος» μίλησαν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, πρώην κρατούμενοι - ασθενείς καθώς και δικηγόροι και γιατροί.
Τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης στην πτέρυγα των οροθετικών -που βρίσκονται για 8η μέρα σε αποχή συσσιτίου- περιέγραψε ο πρώην κρατούμενος και οροθετικός, Άκης. «Οι οροθετικοί κρατούμαστε στο 2ο όροφο σε μία ειδική πτέρυγα με 5 κελιά δίκλινα, στα οποία συχνά στοιβάζονται μέχρι και 6 κρατούμενοι. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι οι ελλείψεις φαρμάκων. Συνήθως τα φάρμακα αρκούν για 15 μέρες το μήνα. Τις υπόλοιπες μέρες είμαστε χωρίς θεραπεία με αποτέλεσμα να αδυνατεί ο οργανισμός μας. Από το 2004 δημιουργήθηκε ειδικό προαύλιο για τους οροθετικούς, το οποίο ποτέ δεν λειτούργησε ελλείψει προσωπικού. Έτσι προαυλιζόμαστε για μία ώρα το πρωί και άλλη μία το απόγευμα. Η καλύτερη λύση που θα μπορούσε να δοθεί είναι να μεταφερόμασταν στον Ελεώνα, όπου οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες και θα βοηθήσουν και την κατάσταση της υγείας μας».
Ο Παναγιώτης Γεωργιάδης, μέλος της Πρωτοβουλίας, που κρατήθηκε επίσης στο Νοσοκομείο του Κορυδαλλού, ανέλυσε τις ελλείψεις του νοσοκομείου, αφού πρώτα ενημέρωσε ότι από χθες ξεκίνησαν αποχή συσσιτίου και οι κρατούμενοι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις. «Το νοσοκομείο αποτελείται από 10 θαλάμους 6μ. επί 6μ., όπου κρατούνται 12-14 ασθενείς. Κάθε θάλαμος έχει δύο κομοδίνα, ενώ δεν υπάρχουν καρέκλες, ούτε σεντόνια, σαπούνια, χαρτί υγείας. Δεν γίνεται καμία διάκριση ασθενών -πέρα των οροθετικών-, έτσι στον ίδιο θάλαμο κρατούνται φυματικοί, νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς, ακρωτηριασμένοι. Σε κάθε θάλαμο αντιστοιχεί ένα καρότσι ώστε να μπορούν να πάνε τουαλέτα οι ακρωτηριασμένοι, ενώ σε κάθε ακτίνα αντιστοιχούν δύο τουαλέτες και ένα μπάνιο. Οι νοσηλευτές και οι γιατροί δεν εξετάζουν τους κρατούμενους στα κρεβάτια τους, αλλά τους υποχρεώνουν να πάνε εκείνοι στο ιατρείο. Φανταστείτε πώς θα φτάσει μέχρι το ιατρείο κάποιος χωρίς πόδια και χωρίς καρότσι; Ή πώς θα φτάσει κάποιος κατάκοιτος χωρίς φορείο να τον μεταφέρει;».
Μία από τις μεγαλύτερες «αδικίες» που υπόκεινται οι κρατούμενοι με χρόνιες παθήσεις είναι ότι υποχρεώνονται να εκτίουν την ποινή τους αθροιστικά αφού δεν δύνανται να εργαστούν, άρα δεν ευεργετούνται από τα μεροκάματα, ώστε να αποφυλακιστούν πιο γρήγορα. Αποτέλεσμα αυτού είναι πολλοί να πεθαίνουν μέσα στη φυλακή. «Πρόκειται για ευθανασία» παρατήρησε ο γιατρός, διευθυντής στο ενδοκρινολογικό τμήμα του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, Γιάννης Προκόβας, ο οποίος πρόσθεσε: «Αισθάνομαι ντροπή και ανατριχίλα που συμπολίτες μας ασθενείς, που βρίσκονται μάλιστα υπό την προστασία του κράτους, διαβιούν σε συνθήκες που θυμίζουν καταστάσεις Σπιναλόγκας του 19ου αιώνα ή, ακόμα χειρότερα, στρατόπεδα συγκέντρωσης του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, σε υποδομές και σε εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό αποτελούν καταπάτηση των υποχρεώσεων, κατακτήσεων, δικαιωμάτων που έχουν υπογράψει τα ευρωπαϊκά κράτη. Μένω πάντα έκπληκτος από την περιγραφή των όρων διαβίωσης συμπολιτών μας που νοσηλεύονται σε ειδικές συνθήκες. Το μεγαλύτερο έγκλημα είναι η υπερσυνταγογράφηση, το «χαπάκωμα», που αποτελεί το χαλί κάτω από το οποίο κρύβονται οι ουσιαστικές ανάγκες των ασθενών και επιβάλλεται η καταστολή στη λογική της γενίκευσης της σιωπής».
«Το μεγαλύτερο βασανιστήριο για τους κρατούμενους στο Νοσοκομείο είναι το καλοκαίρι. Δεν υπάρχει χειρότερη στιγμή από τα πυρωμένα μπετά του Ιουλίου και του Αυγούστου. Στο Νοσοκομείο και το Ψυχιατρείο δεν υπάρχει ούτε ένας ανεμιστήρας. Το καλοκαίρι οι κρατούμενοι ασθενείς, οι οποίοι λόγω των χαπιών αισθάνονται ακόμα χειρότερα τη ζέστη, κάθονται ανάσκελα και προσπαθούν να φανταστούν τη δροσιά. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότερες αυτοκτονίες σημειώνονται αυτούς τους μήνες», πρόσθεσε ο δικηγόρος, πρώην κρατούμενος Χρήστος Νικολιτσόπουλος.
Συγκεκριμένα στις συνθήκες κράτησης του Σίμου Σεϊσίδη αναφέρθηκε ο δικηγόρος του, Κώστας Παπαδάκης: «Στη περίπτωση του Σίμου Σεϊσίδη έχει επιβληθεί τυπικά μία στοιχειώδης αντιμετώπιση της αναπηρίας του. Αλληλέγγυοι στο Σ. Σεϊσίδη συγκέντρωσαν χρήματα ώστε να τοποθετηθεί πρόσθετο μέλος στο ακρωτηριασμένο πόδι του. Ωστόσο, προκύπτουν συνέχεια εμπόδια στα ραντεβού του, τα οποία πρέπει να πραγματοποιούνται στα γραφεία της εταιρείας, επειδή η Αντιτρομοκρατική δεν μπορεί να στείλει φρουρούς». Πάντως είναι γενικό το πρόβλημα των αναπήρων κρατουμένων, οι οποίοι δεν χαίρουν κανενός ευεργετήματος, ούτε του ευεργετικού υπολογισμού μεροκάματων αλλά ούτε και κάποιου νόμου που θα προβλέπει αποφυλάκιση όσων πληρούν κάποιο ποσοστό αναπηρίας. «Ο νόμος 110Α του Ποινικού Κώδικα που τροποποιήθηκε το 2008, ύστερα από την απεργία πείνας των κρατουμένων, προβλέπει να επιτρέπεται η αποφυλάκιση των τετραπληγικών, για παράδειγμα, αλλά όχι των αναπήρων. Όλοι καταλαβαίνουμε γιατί. Εάν υπήρχε μία τέτοια πρόβλεψη τότε θα αποφυλακιζόταν ο Σάββας Ξηρός».
«Από τις 15 Ιουλίου ξεκίνησε απεργία πείνας ο Νίκος Μαζιώτης», ενημέρωσαν αλληλέγγυοι στους προφυλακισμένους για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, «με αίτημα να του επιτραπεί να επισκεφτεί τη σύντροφό του και το νεογέννητο παιδί του στις 25 Ιουλίου, καθώς και να επισκέπτεται ο ίδιος την οικογένειά του στη φυλακή και όχι το αντίθετο -όπως προβλέπεται από το νόμο- καθώς θα είναι δύσκολη η μετακίνησή τους. Συμπαραστεκόμενοι στα αιτήματα της Π. Ρούπα και του Ν. Μαζιώτη, 60 κρατούμενοι απέχουν από το συσσίτιο από χθες».

Από σήμερα απεργία πείνας στις φυλακές Τρικάλων

Σήμερα, Τρίτη 20 Ιουλίου, πάνω από 200 κρατούμενοι των φυλακών Τρικάλων αρχίζουν απεργία πείνας, ύστερα από 2 βδομάδες αποχής συσσιτίου. Μέλη της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων ενημέρωσαν ότι «κατεβαίνουν σε απεργία πείνας με τρία καίρια για τη συγκεκριμένη φυλακή αιτήματα: Να εγκρίνονται οι αιτήσεις για άδεια, οι οποίες σε ποσοστό 97% απορρίπτονται. Να εγκρίνονται οι υφ' όρων απολύσεις και να απομακρυνθεί ο κοινωνικός λειτουργός από τη φυλακή, ο οποίος, ενώ ο θεσμικός του ρόλος είναι να υπερασπίζεται τους κρατούμενους, έχει «περάσει στο αντίπαλο στρατόπεδο», αυτό της καταστολής.

ΠΗΓΗ: http://www.keli.gr/2010/07/blog-post_20.html

canvas printing
top